StoryEditorOCM
Ljepotačudo za zdravlje

Tri razloga zbog kojih bi svakoga dana trebali pojesti barem jednu mrkvu

Piše PSD.
19. siječnja 2015. - 14:42
Prema autorici svjetskih bestselera o zdravom načinu života Jean Carper, mrkva je jedna od najsigurnijih namirnica za zaustavljanje raka, posebice onoga povezanog s pušenjem, uključujući rak pluća i gušterače.

Zanimljive studije pokazuju da uzimanje manjih količina mrkve može usporiti razvoj raka, kao i prekinuti mehanizam koji počinje pretvarati stanice u rastuće maligne nakupine.

Kad je Svjetski centar za istraživanje raka pregledao rezultate 206 istraživanja na ljudima, mrkva se uvijek pojavljivala na prvome mjestu među borcima protiv raka (zajedno sa zelenim povrćem, rajčicom, brokulom, keljom i cvjetačom).

Tako je švedska studija iz 1986. godine otkrila mrkvu kao jednu od dviju istaknutih prehrambenih barijera za rak gušterače, posebno opasan tumor povezan s pušen...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 00:10