StoryEditorOCM
DalmacijaKOMUNALNA INFRASTRUKTURA

‘Južnjacima’ bolji tunel, a mještani Pitava imat će kvalitetniju struju

Piše PSD.
13. siječnja 2015. - 00:01

Stanovnici južne strane otoka Hvara s nestrpljenjem očekuju završetak radova na odvodnji oborinskih i procjednih voda, sanaciji oboda i asfaltiranju problematičnih točaka u tunelu Pitve - Zavala (1,4 km), jer su od 17. prosinca 2014. do svojih kuća mogli jedino protupožarnim putem iznad Vratnika ili neasfaltiranom cestom koja povezuje Dubovicu sa Sv. Nedjeljom.Iz Županijske uprave za ceste i Općine Jelsa najavili su da bi radovi mogli biti gotovi već početkom ovog tjedna, međutim, “južnjacima” je za normalno odvijanje prometa veoma važno i dovršavanje kabliranja od Pitava do sjevernog ulaza u tunel (950 m).

Riječ je o investiciji HEP - Operatora distribucijskog sustava d.o.o., Elektrodalmacije Split, odnosno projektu građenja elektroenergetskog 20-kilovoltnog kabelskog voda, kojom će se u Pitvama znatno poboljšati pouzdanost opskrbe električnom energijom. Mještani su, bez obzira na manje primjedbe, uglavnom bili kooperativni i strpljivi jer su prepoznali značenje projekta, a radovi bi, kako čujemo, trebali biti gotovi već polovinom siječnja.

Vozače ipak najviše brine kada će i kako uska prometnica do tunela biti asfaltirana, dok nam je Lidija Džaja Moharić iz Službe za odnose s javnošću i informiranje HEP-a d.d. iz Zagreba priopćila da je kabliranje trebalo biti završeno do kraja prošle godine, no zbog složenih uvjeta rada i loših vremenskih prilika manji dio radova moralo se prolongirati za siječanj ove godine.

Dogovorom Županijske uprave za ceste i HEP-a izvršit će se sanacija cijelog kolnika podjelom troškova, te će tako otočani i njihovi gosti dobiti novi asfalt cijelom trasom.


Mirko Crnčević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:10