StoryEditorOCM

Naš reporter iz Studenaca: Srića da se pametna glava sitila lopatu ostavit unutra...

Piše PSD.
28. prosinca 2014. - 15:53
U nedilju, točno u podne, opet je počeja padat. I to nakon šta nije staja od subote navečer, od deset ipo, pa sve do osan ujutro. I napadalo ga je, kako di, oko trideset centi. A negdi ga je - ka, za nefalit, isprid vrata vašeg reportera - nanilo i blizu po metra. Srića da se pametna glava sitila lopatu ostavit unutra a ne, ka lani, vanka.

Na teletekstu HTV-a lipo su napisali da je najviše sniga, kako su i najavili, palo u Zagrebu. I okolici. Oko 15 centi. Pa su onda dodali da ga u Imotskon ima 25 centi. Okolicu nisu spominjali. I još su rekli da su puste ceste u zemlji zatvorene. Šta zbog sniga, šta zbog bure, nabrojali su, po države je blokirano.

Dalmatinsku zagoru nisu spomenili. Tamo je, biće, sve prohodno. Ka, evo, u Studencin. Grtalice jedna za drugon prolaze, narod sav sritan lopata, maše raličarima, ovi odmanjuju narodu, stišću sirenu i pokazuju da su, ka i uvik, Županijske ceste spremne dočekale padaline.

Pada li, ne?
- Ako ste zameteni, zovite, odma dolazimo. Ako nas dobijete, ahahahaha...

A dobit ćete ih - je, baš je smišno - malo sutra, kad sve zaledi i kad udari milenijski led. Samo šta Šime Strikoman neće imat koga uslikat. Osin Maloga Vakule i Rade Popadića koji će se uglas rugat: Jesmo li van rekli! A stare matere će nadodavat: Koji vas je đava tira gori!

Struje je, fala HEP-u i svin njegovin HNS-ovcima, nestalo skoro odma nakon šta je zabililo. Prid zoru je došla, a evo je sad opet nema. Srića da su baterije napunjene i da ima interneta, pa baren status na fejsu ne pati.

Šta je najgore, zatrpalo je i biračka mista. Na veliku Josipovićevu sriću. Jer cila je Imotska krajina oblipljena Kolindin i Kujundžićevin plakatima. Smiju se njih dvoje sa svakog stabla i kontejnera, traže glas za bolji život, a doktor Ivo trlja ruke. Ni sanjat nije moga da će dobit tamo di njegovi otkad je svita i vika gube.

Pet godina su Imoćani čekali novu priliku, molili Boga da in pošalje svoga čovika, a onda in je On ovako vratija...

V. VUKOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:57