Nakon tri dana “bakanalija”, ili, u prijevodu, bakalara i liganja na Badnjak, pa božićnog ručka, kao i onoga na blagdan svetog Stjepana, na kojem, vjerujemo, nije manjkalo odojka i francuske, pečenja s krumpirima, a bogme ni sarmi s domaćim kiselim kupusom, a o slatkom da i ne govorimo, u subotu je bilo pravo vrijeme za čišćenje organizma.
Jer novi slijed gastroobilja je blizu, Silvestrovo i Nova godina sa sobom će donijeti nove delicije i obilje kalorija, zato je preporučljivo stati makar malo “na balun” po pitanju spize. Slažu se s tim i mnogi Splićani koje smo zatekli na splitskom Pazaru, a koji su poželjeli blagdanski mrs zamijeniti kiticom zelenjave.
Blitva po 15 kuna,a brokula do 20
– A ko bi ovako moga stalno živit. Pa eksplodirali bi svi u roku pet dana. Sama...
Jer novi slijed gastroobilja je blizu, Silvestrovo i Nova godina sa sobom će donijeti nove delicije i obilje kalorija, zato je preporučljivo stati makar malo “na balun” po pitanju spize. Slažu se s tim i mnogi Splićani koje smo zatekli na splitskom Pazaru, a koji su poželjeli blagdanski mrs zamijeniti kiticom zelenjave.
Blitva po 15 kuna,a brokula do 20
– A ko bi ovako moga stalno živit. Pa eksplodirali bi svi u roku pet dana. Sama...