StoryEditorOCM
Dalmacijakaznena prijava

Mimica oštetio Grad Omiš za 24 tisuće kuna?

Piše PSD.
27. prosinca 2014. - 11:13
Bitka za vlast u Omišu nastavlja se svim sredstvima. Dok građani čekaju još jednu sjednicu Gradskoga vijeća (utorak, 30. prosinca) na kojoj će posljednji put biti (ne)moguće izglasati proračun za 2015. godinu, aktualni vlastodršci, predvođeni gradonačelnikom Ivanom Kovačićem, neumorno podnose kaznene prijave protiv svojih prethodnika i tako nastavljaju pritisak na državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Prijave protiv bivšeg omiškog gradonačelnika Ivana Škaričića već su “opjevane”, u “Slobodnoj” smo o njima podrobno pisali, a u subotu užežin zadnje adventske nedjelje zbog njih je i prosvjed na Fošalu, središnjoj gradskoj ulici, bio organiziran. Ovaj put, međutim, nije riječ o Škaričiću, nego o njegovu dugogodišnjem bliskom suradniku, nekadašnjem dogradonačelniku i sadašnjem HDZ-ovu vijećniku Nevenu Mimici.

U dokumentu koji posjedujemo stoji da kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu podnosi Grad Omiš zastupan po gradonačelniku Kovačiću, a razlog je osnovana sumnja da je Mimica, obnašajući dužnost dogradonačelnika zaduženog za resor komunalija, zlouporabio položaj i ovlasti te nesavjesno radio na štetu Grada. Ukratko: Mimica je, navodi se u prijavi, gradski proračun oštetio za najmanje 23.958 kuna (i 60 lipa).

Mimica je, naime, tijekom 2001. godine, kao fizička osoba i nevezano uz funkciju koju je tada obnašao, u Stanićima izgradio stambeni objekt, te je Gradu, kao i svi ostali građani, bio dužan uplatiti komunalni doprinos.

Štoviše, kako piše u prijavi, gradski Upravni odjel za komunalno-stambenu djelatnost i uređenje prostora rješenjem od 18. siječnja 2001. godine Mimici je i naložio da mora iskeširati 23.958 kuna (i još 60 lipa), ali ovaj to, tvrde podnositelji prijave, nikad nije učinio.

A nije to učinio jer tadašnji pročelnik Upravnog odjela za komunalu, danas pokojni Milan Novaković, nikad nije potpisao rješenje, te je ono takvo, dakle nepotpisano, odaslano Mimici na kućnu adresu.

Uz kaznenu prijavu, naravno, priloženo je i to rješenje iz kojeg je jasno da je Mimica na predjelu Mala luka (iz)gradio kuću s prizemljem, dva kata i potkrovljem ukupne površine 476,66 četvornih metara, da mu je određeno plaćanje komunalnog doprinosa od 23.958 kuna (i još 60 lipa) i da ispod imena Milana Novakovića nema nikakva potpisa.

S obzirom da je Neven Mimica, dogradonačelnik zadužen za komunalije, u to vrijeme bio izravno nadređen Milanu Novakoviću, šefu Komunalnog odjela, u Gradu danas smatraju kako su njih dvojica dogovorno počinila kazneno djelo. I traže da ŽDO što hitnije provede istragu.
V. VUKOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:09