StoryEditorOCM
DalmacijaIGRAM NA SIGURNO

Gradonačelnica Marković: Supetrani, do lipnja ćete imati dvoranu

Piše PSD.
8. prosinca 2014. - 18:18
Jednoglasno usvojen proračun ne bi trebalo biti ništa neobično, barem ja tako razmišljam. Tri godine smo bili u blokadi, nedavno smo vratili 24 milijuna kuna dugova, riješili mnogo sporova i konačno možemo nešto konkretno napraviti, kazuje nam tijekom kraćeg susreta Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, te dodaje:

- Do sada smo mogli samo preživljavati. Svi projekti koji su u proračunu gradu su neophodni. Ne znam zašto bi netko podigao ruku protiv toga.

Tako gradonačelnica komentira nedavnu sjednicu Gradskog vjeća na kojoj je svih dvanaest vijećnika, uključujući i opoziciju, Jednoglasno prihvatilo 50 milijuna kuna ‘težak’ proračun. O kritikama kako je riječ o preambicioznom proračunu spremno odgovora:

- Puno stvari mi jesmo paralelno započeli, ali morali smo, s obzirom na način na koji javna nabava funkcionira, sve planirati. Jedan od projekata se može ostvariti, možemo se izboriti na natječaju, dobiti sredstva, međutim, ako on nije u proračunu, mi ne možemo pokrenuti postupak javne nabave. Trebamo igrati na sigurno.

Prvi je ovo mandat za Ivanu Marković koja je prije ulaska u političke vode obnašala dužnost voditeljice financijskog i računovodstvenog sektora u gradskom poduzeću Komunalno društvo Grad. Gradonačelnicu, priznaje, veseli što će se nakon mjeseci truda i prikupljanja dokumentacije konačno vidjeti i rezultati.

- Pred Supetrom je više većih projekta vezano uz gospodarsku zonu Žedno drage. Radimo na premještanju benzinske crpke iz trajektne luke u građevinsku zonu, za desetak dana trebali bismo dobiti informaciju od Ine o prihvaćanju nagodbe. Predviđeno je i mjesto za reciklažno dvorište, ali i premještanje DVD-a. Na području zone prodana je i čestica privatnoj tvrtki koja poslije ljeta planira izgradnju trgovačkog centra. Da bi se sve to realiziralo, bitna je izgradnja prometne infrastrukture, za što je prikupljena sva dokumentacija i dobivene su građevinske dozvole - pojašnjava Marković.

O premještanju Inine bezinske crpke iz trajektne luke na pogodniju lokaciju, kako bi se ljeti izbjegle nesnosne gužve, priča se naveliko godinama, baš kao i dovršenju gradske sportske dvorane. Supetrani s nevjericom primaju vijesti o konačnom datumu završetka tih dvaju projekata, nakon brojnih odgoda. Naročito što se izgradnje školske dvorane tiče.

Sanacija Kupinovica

- Oprezna sam s predviđanjem, kaže Marković. - Posljednji put sam kazala da će biti spremna za ovu školsku godinu, no uvijek se nešto izvuče, nesređeni repovi otprije. No, mogu reći da su završene dvije faze, što je izvana i vidljivo, a riješeni su i unutarnji građevinski radovi. Uskoro kreće natječaj za njezino opremanje, pa se nadamo da bi do lipnja dvorana trebala biti dovršena.

Na pitanje o ostalim važnijim projektima, gradonačelnica posebno ističe:
- Jedan od većih projekata je sanacija deponija Kupinovica. Po tom se pitanju nikad prije ništa nije radilo. Dugoročan je to projekt za koji smo dobili ugovor o financiranju od Fonda za zaštitu okoliša. Za koji dan sliejdi natječaj za sanaciju dubinskog požara na odlagalištu.

Manjih komunalnih projekata, rado ih nabraja Marković, mnogo je.
- U lipnju krećemo u natječaj za proširenje Dječjeg vrtića, a novac za uređenje dječjih igrališta već je osiguran. Osiguran je i novac za uređenje zgrade Lučke kapetanije u Supetru, gradnju kanalizacije i asfaltiranje ulica, dok se u Splitskoj, u suradnji s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije, planira sanacija rive.


IVANA GOSPODNETIĆ

O županovu posjetu, na Facebooku

U našem gradu jutros, točnije u hotelu ‘Osam’, tik do gradske uprave, predstavljaju se župan i delegacija. Osnove političke kulture nalagale su da se barem javi prvoj osobi Grada?


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:31