StoryEditorOCM
Splitđir među bancima

Kod kioska ‘Slobodne’ riba je uvik friška i lipa

Piše PSD.
30. kolovoza 2014. - 01:36
Svakog jutra, a pogotovo petkom-svetkom, kako ga on zove, Zlatko Ivulić mora nakratko zatvoriti svoju urarsku butigu i učinit đir po splitskoj peškariji s onima koji ne razlikuju plavu od bile ribe, morsku od riječne, ugora od mola.

Ma, zafrkajemo se malo, da ih ne uvridimo - puno njih zna bar nešto o ribljem carstvu, al’ svoje povjerenje ipak poklanjaju šjor Ivuliću, uraru, fotoreporteru, glasnogovorniku peškarije Radio Splita, savjetniku za kupnju friške ribe čijem oku sokolovu ni jedna kašeta ne promakne. I tako već barem trideset godina.

Posli 9 za peškariju je kasno

- Petkom je uvik ludilo. Svi zovu, dolaze, moram s njima napravit đir, pa onda se misle di će s ribom jer bi popili kavu...A ja im učinim šta mogu. Nije mi teško, samo se ljutim kad dođu kasno. Peškarija o...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:34