StoryEditorOCM
Dalmacijasve ide po planu

Određeni kopljanici 299. Sinjske alke

Piše PSD.
25. srpnja 2014. - 22:06
Alkarski vojvoda mr. Ante Vučić u petak poslijepodne svečano je postrojio kandidate za ovogodišnju alkarsku povorku i priopćio im koga je, uz pomoć alaj-čauša Ivice Filipovića Grčića, odredio za kopljanike, svoga ađutanta, barjaktara i pratitelje barjaka 299. Sinjske, alke koja će se pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića održati 3. kolovoza.

Za ovogodišnjeg slavodobitnika nadmetat će se 17 kopljanika među kojima i debitant Jure Domazet Lošo.

Među odabranim kopljanicima su: Ivica Filipović Grčić, alaj-čauš koji tu dužnost ove godine obnaša prvi put, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, debitant, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, Frano Ivković, Nenad Marić, Tino Radanović, Ante Runje, Petar Tomašević, Ante Zorica, slavodobitnik 298. Sinjske alke, Ivo Zorica i Mario Šušnjara, zamjenik alaj-čauša.

Za svoga autanta vojvoda je odredio alkara Franu Talaju.

I ove godine alkarski barjak nosit će Stipe Bilandžić, a u pratnji barjaka jahat će alkari Joško Masnić, Alen Poljak, Martin Šušnjara, Marko Vrca te Mislav Frachini i Bože Mandac kao alkari debitanti u alkarskoj povorci.

Na odluku alkarskog vojvode Vučića, koji je u nazočnosti svih alkara i više članova uprave, odao priznanje alaj-čaušu za do sada uspješno odrađene pripreme, nitko nije imao pogovora, a odluka o izboru debitanata ocijenjena je pravednom.

I ovegodine povorku alkarskih momaka predvodit će harambaša Ivo Vukasović Para, a njegov je zamjenik Senio Šabić. Da se i 299. alkarska nadmetanja održe u duhu viteštva, alkarskog statuta, pravila i prastarih običaja starat će se Časni sud u kojemu su Andrija Filipović Grčić, predsjednik te Boško Vladović i Ivan Zorica kao članovi.

Tekst i foto: Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:53