StoryEditorOCM
DalmacijaUDARILI NA VLAST

Tin na crveno-plavoj infuziji: jedna je HDZ-ova, druga SDP-ova

Piše PSD.
20. svibnja 2014. - 12:14

Članovi i simpatizeri Nezavisne liste mladih, koja u vrgoračkom Gradskom vijeću ima dvojicu vijećnika, izveli su performans na Tinovu spomeniku – priključili su barda hrvatskog pjesništva na infuziju. Jedna boca je bila plave boje i na njoj je pisalo HDZ, dok je druga bila u crvenomu s oznakom SDP-a.

“Na simboličan način željeli smo pokazati u kakvo je stanje grad Vrgorac dovela HDZ-ova gradska vlast i SDP-ova državna vlast. Bezidejna gradska politika lutanja bez cilja i strateških projekata dovela je do stagnacije Vrgorca. Ova vlast na čelu s gradonačelnikom Borisom Matkovićem teško može dovesti do kraja mandata Vrgorac a da grad ne bankrotira. Osim aktualne gradske vlasti, za katastrofalno stanje u Tinovu gradu odgovorna je i SDP-ova vlast na razini države. Kukuriku koalicija prema ovom mjestu ponaša se maćehinski, zaustavljajući brojne projekte, svakodnevno ostavljaju grad bez brojnih institucija. Vodstvo vrgoračkog SDP-a o svemu šuti, ne želi se zamjeriti svojim stranačkim šefovima jer čekaju da ih negdje uhljebe u državnu instituciju. Tin je na infuziji, tekućine je sve manje i manje”, stoji, među ostalim, u obrazloženju mladih o tome što ih je ponukalo na ovu akciju.

Nezavisna lista mladih najavila je i prikupljanje 1250 potpisa za referendum o smjeni gradonačelnika Matkovića.
Dok se vrgorački političari prepiru i zabavljaju, Vrgorac polako, ali sigurno postaje selo. Sud je “prebačen” u Metković i Ploče, suci više ne dolaze ni na uredovne dane, a slična sudbina uskoro bi mogla zadesiti i ispostavu Porezne uprave i katastra. Već su se počeli “gasiti” poštanski uredi po selima, koje odnedavno poštar obilazi samo jedanput tjedno. U međuvremenu se iz Doma zdravlja odnosi medicinska oprema, zatvara radiološka ordinacija, a broj nezaposlenih iz dana u dan raste, dok u Vrgorac na posao u državna poduzeća i županijske ustanove dolaze raditi ljudi iz nekoliko stotina kilometara udaljenih mjesta.

Ukratko, ovaj grad je dotaknuo dno, a svi šute. Zašto? To neka procijene čitatelji i stanovnici ovoga mjesta.

MATE PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:23