StoryEditorOCM
Arhiva24. - 27. travnja

Od falkuše i leuta do najmodernijih plovila: počinju Dani hrvatske male brodogradnje

Piše PSD.
23. travnja 2014. - 17:35
Od falkuše i leuta do najnovijih plovila hrvatske proizvodnje – ponuda je koja će i ove godine obilježiti Dane hrvatske male brodogradnje. Naime, od 24. do 27. travnja, po šesti put će se okupiti domaći proizvođači plovila u marini hotela Le Meridien Lav pokraj Splita, prvi put pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva.

- U šest godina postojanja DHMB je postao centralno mjesto okupljanja hrvatskih proizvođača i idealno mjesto za predstavljanje i testiranje novih plovila. Tako u moru imamo tri premijere: Nautiku 600K, Pasaru Kosanović i Vento 500, dok će posjetitelji po prvi puta imati prilike vidjeti model Gurges 650 – doznajemo od Danni Matijace, koja ističe i suradnju s Koordinacijom udruga Drveni brod koja će izložiti prekrasne primjere tradicijske brodogradnje - gajetu Supetar, leut Split, falkušu Vis, leut-trajtu Korčula, pasaru Hvar i gajetu Vrboska.

Koordinacija udruga će održati i osnivačku sjednicu krovne udruge Hrvatska pomorska baština.

Ulaz na sajam je besplatan, a od popratnih događanja izdvajamo Prvenstvo svita u izbačaju s kraja u kojem će se moći okušati i posjetitelji, te natjecanje u morskoj alci u kategorijama jet-ski i kajak.



S. Bt., foto: božidar vukičević / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:13