Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 08.12.2013. u 17:41

NOVA CRKVENA DESNICA

Biskup Vlado Košić: Ova vlast nije uz narod!

Biskup Vlado Košić: Imam osjećaj da ova Vlada provodi nečije tuđe strane interese, a ne interese svojega naroda
Sisački biskup Vlado Košić, jedan je od najglasnijih crkvenih velikodostojnika u komentiranju kretanja i stanja u društvu, a posebice kada zastupa, tumači ili brani ono što on smatra da je dobro za narod i hrvatsku državu. Zbog toga ga često svrstavaju u novu crkvenu desnicu, odnosno kao predvodnika desne struje u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. O tome i drugim aktualnim temama razgovarali smo u dane obilježavanja 4. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije.

Gospodine biskupe, referendum o braku muškarca i žene, kao ustavnoj definiciji je iza nas. Jeste li očekivali tako premoćnu pobjedu inicijative za obitelj i zašto tako veliki broj građana nije izašao na referendum?

- Ja sam čak predviđao veći postotak glasova ZA. Mislio sam da su naš hrvatski katolički narod, te tradicija koju njeguje i prema kojima živi stoljećima, uporišta da se mogu nadati i očekivati da ćemo referendum biti plebiscit. Međutim, očito je promidžba koja nije birala sredstva, učinila svoje.

Moram priznati da sam jako iznenađen pa čak i konsterniran kako su političari iz samog vrha političke vlasti, predsjednik, Vlada i svi ministri pa i predsjednik Sabora, bombardirali ljude da je glasovanje za brak štetno i opasno za Hrvatsku, a potpredsjednica Vlade rekla je čak da će Hrvatska biti osramoćena ako se dogodi da ljudi glasuju za ustavnu definiciju braka, da će to biti diskriminacija. Takvo ponašanje, takvo navijanje vlasti je neprihvatljivo, nedemokratski. Oni su pokazali da ne misle da trebaju slušati narod i poštivati narod.

Vi ste, komentirajući zbivanja u Gvozdu i Vukovaru, rekli da je hrvatska vlast nenarodna, da ima tri izbora: priznati da je pogriješila, ispraviti pogrešku ili odstupiti? Treba li Vlada odstupiti zbog rezultata referenduma jer je narod glasovao na referendumu protiv onoga što je ona toliko zdušno zastupala?

- Ostajem i dalje kod te tvrdnje i smatram kada bi bilo etike kod državnih dužnosnika, ministara i predsjednika Vlade, oni bi trebali dati ostavku. Trebali su je podnijeti još nakon događaja u Vukovaru. Oni su u Vukovaru ostali poniženi, jer su željeli i tamo upravljati narodom, a u Vukovaru takav stav ne treba. Oni se cijeli svoj mandat ponašaju kao da imaju poslanje da preodgajaju narod, da ga ateiziraju, oni bi htjeli izbrisati sve stoljetne i tisućljetne tradicijske vrijednosti naroda, na kojima taj narod počiva. Neće to ići, ne možete graditi kuću ako nemate temelje.

Hrvatsku vjerojatno čeka još jedan referendum, pitanje o ćirilici. Vi ste rekli da ste potpisali zahtjev za referendum. Zašto Hrvatskoj treba da na referendumu odlučuje o uporabi pisma jedne nacionalne manjine?

- Trebamo se vratiti na početak, što je iziritiralo ljude kod nasilnog uvođenja ćiriličnih ploča baš u Vukovaru. Ne mogu se oteti dojmu da je tu riječ o velikoj dozi bahatosti i samoljublju Vlade, koja čuje i gura samo svoje viđenje problema i tumačenja što je to postupanje po zakonu u čitavoj državi, posebice u Vukovaru.

Također smatram da je bila pogreška, koju je napravio bivši HDZ-ov premijer, a s tom praksom nastavljaju i ovi sada, da se udružuju s onim Srbima koji su rušili ovu državu. Vlast se treba povezivati s onim članovima srpske zajednice u Hrvatskoj koji su branili Hrvatsku i koji je žele graditi. S rušiteljima, agresorima naša vlast pregovara samo zato da si osigura većinu u Saboru i gradu Vukovaru, na primjer.

Onda su se dogodili ti gotovo nenaravni potezi ustupaka koje su tražili Srbi četnici, a ne Srbi hrvatski građani koji Hrvatsku istinski drže svojom domovinom, kojima je stalo do Hrvatske. Sada se favoriziraju oni koji ne bi imali zapravo što tražiti u zemlji, posebice u politici i vlasti zemlje koje su rušili.

Je li Amerika pregovara s Al-Qa’idom? Ne, ali to ne znači da ne priznaje svoje lojalne građane muslimane, ljude koji izgrađuju svoju zemlju.

Hoće li referendum o ćirilici dovesti u pitanje i prava drugih manjina, Talijana, Čeha?

- Ma ne, nitko to ne dovodi u pitanje. Nitko ne dovodi njima u pitanje pravo na pismo i jezik, jer je to dio dogovora od ranije, tradicije, koja je na snazi prije ovih odredbi u Ustavu o trećini pripadnika nacionalne manjine u nekom mjestu da bi se dobilo pravo na nacionalno pismo i jezik. Postoje različiti europski demokratski standardi, ali jedno je važno - ako narod ima pravo na svoju volju, ima je i kod ovog pitanja. Zašto bi sada predsjednik Vlade imao pravo reći: dok sam ja premijer neće biti referenduma o ćirilici.

Nazvali ste tu izjavu opasnom nedemokratskom, autoritarnom gestom?

- Da to je vrlo opasna Milanovićeva rečenica, on kao neće nešto dopustiti narodu. Sjetite se, i Tuđmanu su zamjerali kada nije htio u Zagrebu priznati izbore za gradonačelnika koji mu nisu bili po volji. I u jednom i u drugom slučaju, to je oznaka i naslijeđe autoritarne politike, a ne demokratske koja poštuje volju naroda. Pitanje je sada je li do toga trebalo doći. Zašto se nije razgovaralo, slušalo drugu stranu, zašto se đonom išlo na Vukovar.

Zašto se išlo đonom u Vukovaru i s Vukovarom?

- Meni se čini da se oni osvećuju Vukovarcima, sada kada govore o ćirilici i referendumu, jer smatraju da su u Vukovaru 18. studenoga poniženi. A nisu oni prvi poniženi, oni su prvo ponizili branitelje, Vukovarce. Vlada je branitelje Vukovara ponizila represijama. Zar se ikada moglo očekivati da će se iz Zagreba slati specijalce na Vukovar? Ne znam, što bih drugo rekao, imam osjećaj da ova Vlada provodi nečije tuđe strane interese, a ne interese svojega naroda.

                                                                                                                                                            mate piškor
foto CROPIX

Ja sam lijevo orijentiran

Jeste li vi vođa desne struje u HBK, što se često može čuti?

- Ne, to nije uopće točno. Što to znači biti lijevo ili desno u životu? Ako su u pitanju tradicijske vrijednosti ovog naroda, koji je na tim temeljima stoljećima uređivao svoj život i svoju zajednicu, onda jesam desno, onda sam konzervativan. Ali ako me hoćete gledati u smislu borbe za socijalna prava, itekako sam lijevo. Ja sam se zalagao protiv prodaje hrvatskih voda, za poštivanje slobode govora, pomagao sam radnicima Željezare kada su dobili otkaz, osnovao sam pučku kuhinju, borim se za stipendiranje studenata čiji su roditelji socijalno ugroženi.

Kada sve to zbrojim ja bih prije rekao da je sisački biskup lijevo orijentiran. Sjećam se, jednom u Rimu, bio je prvi svibnja, praznik rada, prosvjednici ljevičari, socijalisti, komunisti, nosili su transparent s natpisom: Papa, ti nemaš prava govoriti o radnicima, to je naša tema. Zašto bi to bila ekskluzivna tema ljevičara, socijalista, komunista, a ne pape, biskupa ili svećenika? Zar mi u Crkvi ne trebamo slušati što je Gospodin govorio da treba nahraniti gladnog, odjenuti gologa, brinuti se za čovjeka? To je naša primarna zadaća. To je pitanje pravde, to je pitanje koje papa Frane otvara, on je glasnogovornik tih zahtjeva za čitav svijet. Što će onda netko reći da je Crkva ljevičarska?

Kleveću nas kod Pape

Kažu analitičari da papa Frane ide jednim putem, a hrvatski biskupi drugim. Je li to točno?

- To udaraju, iz Hrvatske, po nama hrvatskim biskupima iz drugih razloga. Lažno tumače kako mi ne slijedimo stazu i politiku novoga Pape. To je potpuno neprikladno i netočno. Lojalnost hrvatskog naroda i crkve Svetoj Stolici je povijesna konstanta.

Grubišić je neprijatelj Crkve

Bivši svećenik, sada saborski zastupnik, Ivan Grubišić pokrenuo je inicijativu za referenduma s namjerom da se vjeronauk iz škola vrati u crkve. Kako to tumačite, da takva inicijativa krene od bivšeg čovjeka crkve?

- On više nije crkveni čovjek. Čim je ušao u Sabor njega je njegov nadbiskup razriješio svećeničkih ovlasti, on više ne nastupa u ime Crkve. On se sam stavio na drugu stranu, on je ovim potezom rekao da je na strani neprijatelja Crkve. Kod bilo kakve rasprave o tome, a vjerujte da i mi u Crkvi raspravljamo što smo dobili s vjeronaukom u školama, treba znati da je to pitanje uređeno međunarodnim ugovorom Hrvatske i Svete Stolice. Za svaku promjenu trebaju suglasnosti obje strane.

Bojkotirajmo HRT!

Podržavate li odluku gospođe Markić da uskrati akreditaciju novinarima na dan referenduma?

- Mislim da je trebala izdržati i ne uskratiti akreditacije, iako su nju i sve nas u Hrvatskoj mediji izluđivali svojom agresivnom kampanjom protiv refrenduma i incijative u ime obitelji. Ne govorim toliko o medijima u privatnom vlasništvu, nego o javnom servisu, HRT-u. Ta se kuća pretvorila u glasilo vlasti, a svi je financiramo. Ma kako to bile teške riječi, moja bi poruka bila da trebamo bojkotirati HRT. Ja više osobno ne gledam dnevnik HTV-a, jer smatram da ili treba promijeniti strukture koje vode HRT i koje su HRT pretvorile u ispostavu SDP-a, te nas danonoćno izluđuju, ili ih naprosto treba prestati gledati.

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: stefanzweig | Komentirano: 9. prosinac 2013. 14:55
Drugim riječima,ona bivša vlast je bila za narod.
Komentar od: anthor | Komentirano: 9. prosinac 2013. 14:04
Tako je, gospon biškup, recite toj komunjarskoj bagri. Dapače, uvrijedite ih i odbijte novce koja ta poltronska Vlada svaki mjesec daje Crkvi. ZNA SE da taj krvavi novac nikome neće donijeti sreću, tek par novih crkvi, terenaca, izdržavanja ljubavnica i kopiladi...

Ova Crkva više nema apsolutno nikakve veze s vjerom i milosrđem :-(
Komentar od: Ajme | Komentirano: 9. prosinac 2013. 13:05
Ovaj biskup sigurno nije uz narod: bogat, država mu dala palaču vrojednu 6 milijuna kuna i još milijun kuna za urđenje, sve po uzoru na "siromašnog Isusa".
On je jad od čovjeka. Ali zašto mi moramo plačati tog jada koji samo sije mržnju i misli da ima istinu? On ne voli ni Boga ni čovjeka: on voli samo po svojoj mjeri. Nek jednom počne živjeti od dobrovoljnog davanja vjernika ili preko crkvenog poreza, ali ovako...to je sramotno.
Ako će ovaj biskup biti u raju, onda se ja već sada odričem takvog raja. On nema ništa od dobrote tolikih dobrih svećenika...On ne voli ni slobodu ni čovjeka...
Komentar od: cemer | Komentirano: 9. prosinac 2013. 9:45
A koja je ?
Komentar od: michelotto | Komentirano: 9. prosinac 2013. 8:49
ako cemo se vratiti na pocetak,hrvati su bili pogani,i sve do kraja pokrstavanja crkva je provodila svoje reforme koje su ugrozavale nize staleze u hrvatskoj.jedini su se isticali svecenici i visi stalezi koji su dobro zivjeli.
a zasto?
jero oni ljudi koji su prvi doselili nisu bili vrijedni spomena jer nisu bili krscani pa su zato placali crkvi jer su kao sljam.tako je i danas kod nas a glavna ustanova koju treba svrgnuti je crkva.
krizarski ratovi nisu bili kao domovinski,nekgo je crkva placala ubojice i zatvorenike,da se se idu boriti za nju,a imali su pravo pljackati i uzimati plijen od pljacki novoosvojenih prostora.i naravno kad su prosirili krscanstvo u krvi,tj ubiljali svakoga ko ne bude hito biti krscanin,crkva je vidila sto je napravila,i onda ih je kao proglasila grijesnicima i dala je pogubiti veliku vecinu.
zakljucak:
CRKVI DOK TREBATE,BIT CE UZ VAS A KAD JOJ NE BUDETE TREBALI,IZDAT CE VAS!!!!!

jadnici!!!!!
Komentar od: lukovac | Komentirano: 9. prosinac 2013. 7:29
Idemo! ja sam za brak izmedu muskarca i zene ali ako mogu doci do mlade dijecacke guze ona je moja.Ajde pedofilski prevarantu prodaj ovim opranim mozgovima jos jedno kilo magle.
Komentar od: chanchir | Komentirano: 9. prosinac 2013. 7:24
nije ni crkva uz narod,nego uz lupeže iz hdz-a.
sram te bilo tovare.čunka od kartuna.
Komentar od: manemoj | Komentirano: 9. prosinac 2013. 7:23
Otporaš

J*****la te ta bolesna zločinačka bosančina.
Aj se ličit debilu ustaški.
Komentar od: Volim.Hrvatsku | Komentirano: 8. prosinac 2013. 23:24
Raspudić 'razvalio' Stankovića, njegove izlizane fore ne prolaze kod ovog hercegovačkog intelektualca
Ova današnja emisija, s Ninom kao sugovornikom, zaista je bila burna. Stanković je, kao i obično, bio svadljiv, a Nino elokventan. Stanković se s vremena na vrijeme razbijesnio kada se ne bi složio s Raspudićevim mišljenjem, ali vidjelo se da mu fali argumenata da se upušta u dublje rasprave. Nino je, s druge strane, bio pronicljiv i jasan, čovjek sa stavom kojega zna objasniti. Bio je iskren i pogađao u srž problema.
Komentar od: culpa mea | Komentirano: 8. prosinac 2013. 22:40
Koliko su to najveci prevaranti i lupezi u povijesti hrvatske platili crkvi da njihove grijehe presucuje i da im po potrebi posluzi u predizbornim kampanjama???
A protuusluga HDZ-a: malo zataskati zlostavljanja djece od strane svecenika.
Crkva je uvijek bila i bit ce uz velike lupeze jer se plijen bratski podijeli.
Komentar od: dudek iz zg | Komentirano: 8. prosinac 2013. 22:24
tomislave kralju,
nakon 40 dni vrnul sem se u svoj Kvatrić
i zaželel da si nekaj spijem s Tobom kad dojdeš v Zagreb.
A kad sem pročital Tvoj tekst :
-------------------------
"Vaša ekselecijo
Opet
Ka i uvik
u sridu..
Pozlatila Van se svaka rič."
-------------------------------------
Shvatil sem da si betežen. V glavu. A s takšnima nemam rad iti v krčmu. Idi si nekaj spij s Njegovom
Ekselencijom
Košićem
i pozdravi ga sa
ZDS
Komentar od: | Komentirano: 8. prosinac 2013. 21:43
Desničarski trkeljaši koji trkeljate o vjeri i Bogu s Rvatizin,poručio vam je jednom Pater Linić:


"Onaj tko priča o vjeri a mrzi i jezikom otrovno mlati,taj laže."


Samo ste dosljedni u svojoj nedosljednoj doljednosti.
Komentar od: Vanjuha | Komentirano: 8. prosinac 2013. 21:41
Kad čujem ove koji su do prije dvije godine šutili, zlo mi dođe!!! Gdje si bio, pope, sve ove godine, kad se Hrvatska pljačkala uzduž i poprijeko? Nenarodna vlast veliš? A ova prošla, za vrijeme koje si šutio i podebljao svoj podbradak je bila narodna? Ne valja ni jedna vlast od osamostaljenja Hrvatske ali ti laprdaš samo zadnje dvije godine, prije ti bilo dobro? Grozno je u šta ste se pretvorili, s oltara dijelite ljude, bavite se politikom, pozivate na nove oluje... Sram vas može biti!!! Rijetki među vama su zaslužili nositi taj bijeli ovratnik, ti svakako nisi jedan od njih. Da te pitam, tko je birao ovu vlast ako je nenarodna? Kakva je-takva je, bolju nismo ni zaslužili jer smo je sami birali ili ti zaš nešto više? Pretpostavljam da su je, po tebi, birali nehrvatski elementi, Srbi, udbaši...
Komentar od: manemoj | Komentirano: 8. prosinac 2013. 21:25
Ova vlast je glupa ka k******** jer šta drugo reć o vlasti koju je narod izabra da riješi državu i sjaši ove krpelji a ona ih i dalje financira.

I opet novim zakonom o financijskom poslovanju Crkva opet ne mora polagat račune državi za miljardu godišnje koju otima iz proračuna.

Grizite i dalje ruku koja van gladi debele guzičetine, jedanput i njoj mora dop***t pa vas odalami po đepu.
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 8. prosinac 2013. 21:15
Da mi je netko rekao da ću kao bivši dragovoljac u državi za koju sam se borio, doživjeti iste prijetnje kao i 1986. ne bi vjerovao.

I tad su mi milicajci rekli istu rečenicu koji mi ponavljaju sad veliki "domoljubi" : "nemoj misliti da te se ne prati!". To je bilo kad su mi oduzeli veliki hrvatski grb na utakmici Hajduka.

Takvim maloumnicima još nije jasno da svi imamo pravo kritizirati svaku instituciju pa tako i crkvu. Nije ovo NDH pa da po noću dolaze ustaše po nepoćudne i odvode ih u logore (a takvu državi vi očito priželjkujete).

Ovo je demokratska država u kojoj svaki njen građanin ima pravo izraziti nezadovoljstvo, zatražiti i prijevremene izbore ali nema pravo huškati na nemir i ukidati ljudska prava drugima!

Shvatite više da su takva vremena iza nas i da se neće ponoviti divljaštvo kad su neki od vas "u ime Hrvatske" pljačkali, izbacivali ljude i prijetili.

Na kraju, jadni splite1,
slaba vam je ta "pratnja" kad tvrdite da sam bio po skloništima za vrijeme rata. Naprotiv, mnogi od balavaca koji me ovdje vrijeđaju, za vrijeme rata su tek učili prva slova.

Čast mi je još uvijek što sam se borio za bolju državu od one u kojoj smo bili ali me takvi poput tebe često pokolebaju u tome jesmo li doista pobijedili. Jer naša borba je u isto vrijeme bila za demokraciju i jednostavno ne vjerujem svojim očima kad vidim koliko ima vas koji se ponašaju poput onih koje često spominjete u svojim uvredama.

I oni su prijetili i mislili da je narod uz njih pa znamo kako su završili. Zato, pamet u glavu, poštujte zakone ove zemlje i ne huškajte jedne na druge. To pogotovo važi za ove u mantijama jer oni su to obvezni i po prisegi Isusu.
Komentar od: nije nego | Komentirano: 8. prosinac 2013. 21:00
Zato je bila uz narod vlast zadnjih 20 godina koju si ti sa svojim parazitima podržava.
Povraća mi se od ove pokvarene gamadi.
Komentar od: dosljedan | Komentirano: 8. prosinac 2013. 20:36
Oce biskupe!

Kao vjernik Katolik molim Vas da zapocnete dijalog sa predstavnicima Pravoslavne Crkve (znam pravopis, ali meni su sve Crkve velike makar toliko da ih tebam pisati velikim pocetnim slovom) iz Vukovara.

Ako dijalog sa stanovnistvom toga grada vladajuci nisu niti pokusali, to nije razlog da ga Vi ne potaknete. Jer znate i Vi i ja zasto je ciilica onako uvedena, to nije imalo veze sa stvarnim interesima NITI JEDNE vjerske ili nacionalne skupine u Vukovaru.

Osim toga, vladajuci stalno ponavljaju pricu kako cirilica nije politicko nego kulturolosko pitanje. A tko je bastion nacionalne kulture nego Crkve? Zato mislim kako je vase ukljucivanje zajedno sa Pravoslavnim svecenstvom Vukovara u ispravljanje gresaka politike neophodno!

Bolji temelj tome nakon zajednickog stava na nekidasnjem referendumu ne trebate ni jedni ni drugi, sad je vrijeme!

I jedni i drugi imate osnovnu zadacu sacuvati mir i stabilnost, cirilica na onaj nacin nije uvedena radi toga nego upravo iz suprotnih razloga. Misljenja sam da je i jedan i drugi narod o kojima se ovdje radi u zadnja vise od dva desetljeca previse propatio, tu lezi prostor Vaseg djelovanja.

I Vasa obveza, a sto ce politika i od nje privilegirani mediji o tome reci, to nije vazno.
Nije vazno ni stanovnistvu Vukovara ili Hrvatske bilo koje nacionalnsoti, inace bi i rezultati referenduma bili u potpunosti drugaciji!
Komentar od: dr Ivo | Komentirano: 8. prosinac 2013. 20:15
koje lipe plave okice ....
Komentar od: kani | Komentirano: 8. prosinac 2013. 20:13
Ma daj Košiću, smisli već nešto novoga! Pa što se te puste škole završio a stalno blebećeš isto. Gebels!
Komentar od: Mental Code | Komentirano: 8. prosinac 2013. 20:12
Dokoni, poludjeli popovi srednjovjekovnih pogleda na svijet su realnost današnjeg hrvatskog društva, a i sve žutiji mediji koji daju prostor njihovim verbalnim proljevima.
Komentar od: superterminator | Komentirano: 8. prosinac 2013. 20:09
Ponovo jedan od U-pravitelja ove katotalibanske kloake priča piz_dar_ije.Sluga bajke o ivici i marici koju copypaste već 2000 godina laže i kleveta čim zine.Čini kuco glavonja!
Komentar od: Ajme | Komentirano: 8. prosinac 2013. 20:08
Ovaj biskup je jad od čovjeka. Samo za unutrašnje uređenje biskupske palače u Sisku je dobio od države milijun kuna.
"skroman" kao i Isus Krist, koji nije imao krov gdje će glavu zakloniti.
On mi sliči na Franju Tahija koji u doba Matije Gupca uzima i zadnje zrno žita siromašnim seljacima...
Ovom biskupu a ni tolikim hrvatskim biskupima, koji pišu "nadahnute" propovijedi kad se sastanu u palači od oniksa, nije palo napamet da ikad napadne svoje HDZ kad su sve pokrali; a zašto i bi kad su se hadezeovci lijepo križali u prvim crkvenim redovima. Plači voljena zemljo.
Komentar od: cajaaa | Komentirano: 8. prosinac 2013. 19:39

Proliv tomica se u svojim litavicam sam demaskira. Do sada san mislija da ima dva muska i jedan zenski nik, ali vidin da ih ipak ima vise. Zast? Njegova je specijalnost rugati se sa nikovima, posebice mojim, iskrivljujuci ga na sve moguce nacine. Gadljiv je do kosti.

Ja ga nikad nisan direktno napada i minja mu nick, iako sam ima razloga zbog njegovog jezicnog stila, koji nema nista zajednickog sa splitskim,kojeg on pokusava imitirat, osim mozda par rici koje slucajno pogodi - a o ustaskom jeziku da ni ne govorim.

Daleko je ovaj Portal od onoga na kojem san se u njegovom prvom pocetku prijavio sa jednim nikom, koji i danas vazi. To se moze jako lako provjerit guglanjem. Svejedno je tomici prolivu ti nik sneta, pa ga je u svakom komentaru minja na razne nacine, sto san trpija i tolerira dok mi nije dop.izd.ilo. Na moju molbu da se ne ruga sa mojim nikom se oglusija. Posle su dosle druge stvari, moj trenig, doping, steroidi, a ni tu nije na moje trazenje prestao. E sad mi je pa mrak na oci i vise nisam onaj cajaaa kojeg uvazeni kolega dosljedni spominje.

Ostalin kolegama se ispricavam i zelim i dalje uspjesano komentiranje.

A vidin doli tomica proliv po obicaju prvi. Radi sa laptopom, jer kako pati od kronicnog proliva, pise komentare sa konduta - zato i smrdi do ovod.
Komentar od: gentlmanst | Komentirano: 8. prosinac 2013. 19:11
A moj demokršćaninu,, što bi trebali sad, dovesti zdravu kršćansku snagu desnoga centra na vlast? Još ako mu je netko u porodici svećenik, a sestra švora, to bi bilo odlično.. samo je takav danas u Remetincu zbog svoje bezgranične ljubavi prema novčanicama, a ne prema RH.
Komentar od: borovanjiva | Komentirano: 8. prosinac 2013. 19:05
Ovaj biskup nije uz narod !
Komentar od: demokršćanin | Komentirano: 8. prosinac 2013. 19:01
Slažem se sa ocjenama cijenjenog biskupa Košića da imamo pri vlasti nenarodnu vlast. Upravo zbog toga je potrebito pod hitno okupiti sve domoljubne hrvatske snage oko stožerne demokršćanske stranke i zatražiti prijevremene izbore.
Hrvatsku iz krize mogu izvesti samo oni koji su je željeli i stvarali, zdrava kršćanska snaga desnoga centra kojemu pripada većina hrvatskog naroda. Hrvatska se može spasiti ako se djeluje aktivno i preda u ruke onima koji su je znali voditi i u najgorim ratnim danima i obnovi zemlje nakon rata.
Ko je tada znao, znati će i sada.
Komentar od: GLOGOVIK | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:59
BISKUP KOŠIĆ U KOŠU SVOJIH MITSKO-KATOLIČKIH DAVORIJA.

BISKUP KOŠIĆ ŽIVI JOŠ U DEVEDESETIMA ,PROŠLOG STOLJEĆA ,A MISLI NA NIVOU ČULNOG OPAŽANJA, NEŠTO BLIZU ANTROPOIDNOG NAGONA.
ON I DANAS ŽIVI U KRIŽARSKOJ EUFORIJI IZ DEVEDESETIH GODINA KADA JE KAPTOL IMAO APSOLUTNU MOĆ NAD PUKOM PA JE ,KAKO TO U POVIJESNOJ PRAKSI RIMOKATOLIČKE CRVE I BIVA, DA ONA UPRAVLJA LJUDIMA ,NJIHOVIM DUŠAMA, A SVE U SVRHU ŠIRAENJA DOMINACIJE I PRIKUPLJANJA BOGATSTAVA. TAKO JE DEVEDESETIH ORGANIZIRALA VJERSKI RAT NA OVIM PROSTORIMA KOJI JE IMAO ZADAĆU DA REINKARNIRA STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU,KOJA ĆE BITI OČIŠĆENA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH. NARAVNO ,NJEZIN OSLONAC BIVAJU POTOMCI, A KOGA DRUGOG NEGO STEPINČEVIH KRIŽARA ,KOLJAČA IZ II SVJETSKOG RATA KOJI SU ZAVRŠILI SVOJU ODISEJU U CRNOJ RUPI KAO SVI ONI KOJE LJUDSKO DRUŠTVO OSUDI KAO BIĆA KOJA NE PRIPADAJU LJUSAKOJ SVIJESTI.

NAŠ KOŠIĆ,KAO I SVAKI KATOLIČKI VJERSKI SLUŽBENIK, NIJE UČIO MISLITI VEĆ SLUŠATI ,PA SE NAŠ ,POŠTOVANI NEŽENJA ,KAO BAK , SADA NA HIJERARHIJSKOJ LJESTVICI NEŠTO VIŠI OD KAPLRA TE KASTINSKE ,ZLOČINAČKE I PLJAČKAŠKE USTROJBE, ZAČAIRIO U DOGMATSKOJ ZATUCANOSTI I BAŠ U NEDOSTATKU ONOG HEGELOVSKOG MINIMUMA SVIJESTI ,OBIČNOG LJUDSKOG RAZUMA, PUSTIO AVAZ KAO DA JE NA PROKLETIJAMA U NEKOM ČOPORU DINARSKO-ŠARSKOPINDSKIH HAJDUKA A NE MEĐU HRVATSKIM GARĐANIMA KOJI MISLE PROBLEME 21-VOG STPOLJEĆA .
ZAARLAUKA , NAŠ NEŽENJA,KAPTOLSKI ZGUBIDAN I ONAKO OSORNO ,OSIONO I PREPOTENTNO ,SADA KAO NEKI CERIBAŠA U HIJERARHIJI ZLOČINAČKE RIMOKATOLIČKE CRKVE ,PREMA SVOJIM ARŠINIMA NAGONSKIH HTJENJA, UZEO MIKROFON I KAO NEKI BATA U RINGU I ČITA BUKVICU DANAŠNJOJ VLADI A POSREDNO CIJELOM HRVATSKOM NARODU KOJI JE TOTALNO ZABORAVIO SVOJ PONOS SVOJU MOĆ ,SVOJE KATOLIČKO I K'TOME DINARSKO TALIBANSKO HRVATSTVO,JER IH VLADA VODI U KOMUNISTIČKI MRAK
Komentar od: GLOGOVIK | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:59
PA JE IMAO POTREBU DA SE OSORNO I OSIONU ,ONAKO TRIBALNO- ANTROPOIDNO, OSVRNE NA KOMUNISTIČKU PROŠLOST NEBILI BIO UVJERLJIVIJI SVOJIM KRITIKAMA DAŠNJEG STANJA U HVATASKOJ PRIVREDI I DRUŠTKVENIM ODNOSIMA. IAKO U KASTINSKOJ CRKVI NE POSTOJI TAKAV VOKABULAR OSIM NAMET I PROFIT ,ODNOSNO AKOMULIRANO BOGATSTVO KASTINSKE CRKVENE HIJERARHIJE , JER ,RADIK ZA NJIH NIJE NIŠTA DRUGO NEGO BIĆE KOJE JE DOŠLO NA OVAJ SVIJET PO BOŽJOJ VOLJI I PO ISTOJ ODLAZI NA ONAJ SVIJET A SVE ŠTO ČINI ZA VJERU I CRKVU TOJE POKORA KOJA SE VRAĆA U SVILI I KADIFI NA ONOM SVIJETU . DAKLE,POSTOJI POREZ I PROFIT A LJUDSKI RAD JE ISPIT ODANOSTI BOGU I NJEGOVOJ OVOZEMALJSKOJ VALDI ,CRKVI.

NAŠ NEŽENJA ,NAŠ FRATAR,OPAT, POBROJAO SVE ŠTO JE STALO U NJEGOVU ANTROPOIDNU GLAVICU A ŠTO TEREBA DA UPOZORI HRVATSKI PUK DA JE VLADA PROKOMUNIOSTIČKA I DA NAS VODI U KOMUNISTIČTOTALITARIZAM KOJEG SMO SE, ,MISLI NEŽENJA, OSLOBODILI


KRAJEM1995 GODINE . OPASNOST KOJU NAM OVA VLADA PONOVNO


NAMEĆE ,A ETO, ON SE SJEĆA KAKO SU KAPTOLSKI KRIŽARI, S PATRICAMA OKO VRATA ,NAORUŽANI STEPINČEVOM MRŽNJO PREMA SVAKOM DRUGOM I DRUGAČIJEM, PA JE BOGOHULNO DRŽATI OVU VLADU DA NAM NA MALA VRTA UVODI KOMUNIZAM KOJI KATOLIČKOJ CRKVI , NA PRVOM MJESTU ,ODUZIMA SVE BOGATSTVO KOJE JE ONA STEKLA MUKOTRPNIM RADOM SVOJIH FRATARA ,OPATA I BISKUPSKIH ZGUBIDANA.
PORUČUJEM GOSPODINU NEŽENJI ,OPATU ,FRATRU I BISKUPU ,DA SE OSTAVI POLITIKE JER NE ZNA ŠTA JE TO . POLITIKA JE DANAS HUMANISTIČKA DRUŠTVENA AKTIVNOST KOJA IMA ZADAĆU POPRAVLJATI VJEKOVIMA STARU ZLOČINAČKO- PLJAČKAŠKU PRAKSU KOJU JE USTROJILA RIMOKATOLIČKA CRKAV KADA JE GRAĐANE PODJELILA PO KLASAMA ,RASAMA, KUTURNIM ODREĐENJIMA I VJERSKOJ PRIPADNISTI,PA SVE ŠTO NIJE PODLOŽNO I POSLUŠNO ,A I VJERSKO TRADICIJSKI IDENTIČNO VEĆINI ,TAKVIMA NIJE BILO MJESTA POD SUNCEM.
NADAJ MO SE DA ĆE NOVI PAPA SIGNOR FRANCESCO,ODNOSNO , GOSPODIN FRANJO, POČETI REFORMU TE ZLOČINČKE ORGANIZACIJE KOJU TREBA OČISTITI OD OVAKVIH NEŽENJA I UPUTITI IH NA TRŽIŠTE RADA DA OSJETE KLASNO-KAPITALISTIČKO-PLJAČKAŠKU USTROJENOST DRUŠTVENE ZAJEDNICE.
Komentar od: Aubix | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:58
Rekla mi je sestra kako je vidjela uzoritog Košića kako kupuje Prada mokasine za 8,5 tisuća kuna. Ja kao i većina Hrvata katolika iskreno vjerujem kako s mokasinama od 8,5 tisuća kuna na nogicama Uzoriti može bolje osjetiti bilo hrvatskog naroda
Komentar od: Kurir | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:58
Gadidu mi se! Gadidu! Neman riči s kojima bi opisa svoje gađenje prema licemjernin kreaturama poput ovoga iz hrvatske katoličke crkve koji smatra da su svi ljudi u ovoj državi kompletni kreteni. Stavi zlatno raspelo o po kila oko vrata pa onda iz dvora od onixa govori kako bogatstvo i moć nevaljaju. Oćete li više stat upropaštavat i unazađivat ovi narod. Pritvorili ste se u one radi kojih je Isus porazbiva banke u Jeruzalemu. Pritvorili ste se u one koji su Ga razapeli radi vlastite moći i bogatstva.
Komentar od: ex_don | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:51
Ovaj "mosinjor" je jedan od prvih ( u Hrvatskoj ih nazalost ima mnogo )koji je nesluzbeno i******avio da Papa Franjo nije dobar izbor za Katolicku crkvu.
Skromni benediktinac koji nenosi PRADA cipele , kritizira bahatost vlastite crkve i kao takav, mnogima se u hrvatskom kleru nesvidja.
Komentar od: split1 | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:49
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:37

laz i pranje mozga je tvoj najveci doseg popisan se na tebe kad su takvi branili domovinu jesi u sklonistu na blatinama,slusaj nisu ti ovdje prvi komentari mislis da te se ne prati....
Komentar od: velikipas | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:43
koji imbecil on radi u ime naroda.ajde pope prvo tebe triba uskopit da se ostavis dice ,a i sve one od tvoje svite koji tebi guzicu lizu .ma koji si ti livicar kad ti je cunka nabumbrijala svakako ni o slabe spize.
Komentar od: velikipas | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:43
koji imbecil on radi u ime naroda.ajde pope prvo tebe triba uskopit da se ostavis dice ,a i sve one od tvoje svite koji tebi guzicu lizu .ma koji si ti livicar kad ti je cunka nabumbrijala svakako ni o slabe spize.
Komentar od: velikipas | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:43
koji imbecil on radi u ime naroda.ajde pope prvo tebe triba uskopit da se ostavis dice ,a i sve one od tvoje svite koji tebi guzicu lizu .ma koji si ti livicar kad ti je cunka nabumbrijala svakako ni o slabe spize.
Komentar od: velikipas | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:43
koji imbecil on radi u ime naroda.ajde pope prvo tebe triba uskopit da se ostavis dice ,a i sve one od tvoje svite koji tebi guzicu lizu .ma koji si ti livicar kad ti je cunka nabumbrijala svakako ni o slabe spize.
Komentar od: velikipas | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:43
koji imbecil on radi u ime naroda.ajde pope prvo tebe triba uskopit da se ostavis dice ,a i sve one od tvoje svite koji tebi guzicu lizu .ma koji si ti livicar kad ti je cunka nabumbrijala svakako ni o slabe spize.
Komentar od: svezarvackuieuropu | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:40
roditelji, prije nego povjerite djecu debeloguzim pastirima
u širokim mantijama, zamislite ih u odijelima s kravatom
želite li im i dalje povjeriti podmladak?
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:40
Ovaj Pedofil je bia 1994 optuzen u Petrinji maloletnje djevojcice Milena Tafra 14 njenu sestru Irenu 16 i Anu Tomic 16 sexualno zlostavljao. Brzon odlukon crkvenog vrha je bia prebacen u drugu Zupu a familiji djevojcica je crkva platila ostetu.
Toliko o casti i postenju ovog livog popa.
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:37
split1,
jadniče, ako itko širi mržnju to su, kao i bezbroj puta upovijesti, crkveni ekstremisti i desničarski falangisti iz samoproglašenog "stožera".

Ja ne mrzim takve već ih žalim. Žalim i njihove obitelji koji ih trpe jer mogu misliti što sve moraju slušati od njih kad im se bijes vidi iz očiju. Za mene ne postoji ništa što bi me moglo natjerati da napadam druge ljude i da im prijetim.

Zajedno s prijateljem grdelinom branio sam ovu zemlju kad je trebalo a vidim da neki iz crkve sad žele da se i međusobno ubijamo. Dakle, tupoglav si jedino ti i tvoji nazovi-domoljubi kojima je dosta zamahati ispred nosa s hrvatskom zastavom i zavikati "za dom" da podivljate i vrijeđate.

Ja sam vjernik, katolik (ako je to uopće važno ovdje reći) i odgojen sam da ne mrzim ljude druge nacije ili vjere.
Ali da svima koji žele zlo treba reći jasno NE,
dužnost je svakog čovjeka.

Nema nikakve razlike između postupaka Slobodana Miloševića 1990. i biskupa Košića. Ista je to balkanska, podmukla igra s pozivanjem na "obespravljeni narod"!

BLJUV!!!
Komentar od: svezarvackuieuropu | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:34
evo nešto za Bumbara:

http://www.jutarnji.hr/djevojcica-ulovljena-u-kradi-cokolade--teta-nemojte-zvati-policiju--doma-nemam-sto-za-jesti--a-jako-sam-gladna--/1145327/
Komentar od: gentlmanst | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:33
Upravo su danas u Splitu 3 ishlapljena starca na komemoraciji F. Tuđmanu upotrij*****li ove riječi " nenarodna vlast ". Već sutra će pričati kako je politika u RH diktirana iz stranih centara moći, misleći na Pariz i London, a slučajno će zaboraviti spomenuti i ovakve biskupe. Ali će ih zato citirati do zadnjeg zareza.
Komentar od: split1 | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:28
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:22

da da unistila se u vasim praznim glavama jer vi nevidite ništa drugo osim mržnje,vi ste uceni i plaćeni da pljujete po crkvi i drzavi bagro orjunaška,sjedi jedan tupoglavče plaćenički!!!
Komentar od: napits | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:22
a uz koji si ti narod bezbožniče jedan? ova vlada je demokratski izabrana da vlada u ime naroda i niko nema prava da se se petlja u njen rad, a najmanje neki samozvani pedofili.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:22
u nasoj banani drzavi toliko ovaca ima. Mos in vridjat familiju. Mos s njima radit sta hoces. Nemaju ni trunke casti ni samopouzdanja. A takni in samo popa odmah popinu i skacu na zadnje noge.
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:22
split1,
jadniče, zar ne vidiš da se crkva u Hrvatskoj sama već uništila...naši građani odavna su je pročitali i shvatili u koji rog naši popovi pušu.
Za razliku od časnog pape Franje, naši su svećenici redom uz najekstremnije desdničare i bogatune poput Željke Markić.

Ogromna većina mladih ljudi zato izbjegava odlaske u crkve i bit će zanimljivo vidjeti kome će za 10-20 godina propovijedati ovakve histerične pozive na nemir i kaos.

Umjesto da stanu uz obespravljeno radništvo i nezaposlenu mladežš, katolički talibani iz biskupskih redova uhvatili se u kolo s vojnim umirovljenicima iz stožera i bogatim veleposjednicima oko Željke markić.

BLJUV !!!
Komentar od: svezarvackuieuropu | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:21
haha, Crkvu može uništit višak sala,visoki tlak,začepljene žile, tvrda stolica
Bumbar na slici je protiv umjetne oplodnje kod ljudi
ali ne i kod goveda, jer njih ždere u izobilju
ahahahhh
Komentar od: Ludisvit | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:20
Ljudi jel' ovo nastaje Katolicka Dzamahirija Hrvatska? Narod je izabrao vlast, a crkva tvrdi (u ime naroda )da ta vlast ne zastupa legitimno taj isti narod! Tko ga onda zastupa? Crkva? Sta popovi hoce? Vlast? Tko je onda Ajatollah i sta je sa ostalima?
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:19
"Grubisic je neprijatelj crkve"
Ajmo Pope Pedofile. Palimo opet lomace. Ima puno vjestica u ovoj Banani drzavi.
Gori ste od Talibana. Bili tija Inkviziciju ti zlocince?
Ja nevirujen u vase Bajke, skolovan san covik ali mogu rec da je Grubisic sigurnu uz narod, a time vas najveci neprijatelj.
Palimo vatre ima jos puno ljudi u rvatskoj koji misle svojon glavon.
Komentar od: | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:19
Košić misli ako 100x ponovi laž da će to postat istina.Neće,Košiću,nećeeee.
Kc u Hrvatskoj je desničarska partija.Kc je u Hrvatskoj profitabilna organizacija.

Malo činjenica C/P:
- Adam Bernatović iz župe Sv. Petra i Pavla u Osijeku vozi Audi A3, čiju vrijednost procjenjuju na oko 30.000 eura.
-Vlč. Josip Rafaj, kojeg je zbog ljubomore u ožujku ove godine ubio Srećko Uzelac, vozio je terenac Volvo, koji je platio oko 70.000 eura
-Vrbanić iz župe Ivanovac omražen je među župljanima jer vozi dva Mercedesa: novi Mercedes E klase, vrijedan 50.000 eura, te sličan model star pet godina. Župljani su uputili prosvjedno pismo zbog njegove rastrošnosti
- Riječki nadbiskup Ivan Devčić vozi Škodu Octaviju karavan
-Iako je iznad svih svećenika i biskupa u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj, kardinal Josip Bozanić vozi jeftiniji automobil od nekih svećenika. Njegov je izbor Citroën C5. U salonu takav automobil stoji oko 35.000 eura. Nadbiskupovim Citrou00EBnom najčešće upravlja njegov tajnik. Pomoćni zagrebački biskup Vlado Košić također vozi “peticu”, koju je kupio 2002. godine i otad ga nikad nije iznevjerila. Tri godine otplaćivao ju je na kredit. Vozača nema.
Biskup prisvitli Juras ima 2 citroena 5 u garaži,uz stado mićih autića za nedaj bože.


Dok je HDZ muzao kravu Vi ste im držali sviću i zanimljivo kako van savjest proradi kad dođu ovi tulipani na vlast.
Komentar od: split1 | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:14
Komentar od: Grdelin | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:09

sve bi da da crkvu mozes unistiti ali ces je dugo gledat ti i tvoja zlocinacka obitelj,a sada pati smrade orjunaski hehe
Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:13
?
Komentar od: rezervni podoficir JNA IZ Prološca | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:10
Goispodine Vlada znejte da nijedna vlast nije uz narod sem naravno Maršala i SFRJ.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:10
Umro je Nelson Mandela.
Zasto mi nemamo jednog Mandelu?
Upravo zbog ovakvih gadova koji vec u skoli buducin generacijama utjerava mrznju u glavu.
Jedan Mandela je oprostije njegovin Tamnicarima i time usa u Povjest. Ovi nasi popovi iako nisu ni sjenu prosli onog sta je Mandela prosa nemaju ljudskosti oprostit iako in njihova vjera na koju se kunu upravo to propisuje.
Radi toga ce o Mandeli pricat i za 300 godina a ovog pedofila ce za 30 godina zaboravit i njegovi najblizi (topla braca iz crkve).
Komentar od: Grdelin | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:09
http://www.youtube.com/watch?v=yKRQorWjuPA


Uvik' ɐɹʇuoʞ !


Komentar od: Grdelin | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:06
koja slučajnost za nevirovat!

Biskup Vlado Košić: Ova vlast nije uz narod!

i

Objavljeno 08.12.2013. u 17:17
HDZ-ovci na obljetnici Tuđmanove smrti: Ova vlast je nenarodna!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/229790/Default.aspx


gubo lopovska!


Uvik' ɐɹʇuoʞ !
Komentar od: ljutatrava | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:06
..ni s.radić ni a.starčević nisu voljeli župnike,svećenstvo i crkvu,zato jer su se uplitale u državne stvari,huškale narod sa oltara itd.
Komentar od: vini | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:05
Pitam redakciju sd zasto daju ovim prostacima da mogu komentirati
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:03
Preuzvišeni Oče Biskupe

Nemojte obadat ove
Nevirnike s portala.

Oni ne znadu ča činidu.
Kasno in je za oprost.

Boje pošajite duzinu munja .
Nek strila udre s nebesa
Komentar od: Lemmy | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:03
Oaj biskup Košić je dokaz da izazivači zla i kaosa stoluju i s ove strane Drine.

Ove odvratne floskule o narodu, kojeg je na slični način koristio i Adolf Hitler, zorno pokazuju da se veliki dio svećenstva stavio na stranu najekstremnije desnice s jedinim ciljem da izazovu novo krvoproliće.

Naši crkvenjaci su specijalisti za lov u mutnomn, stoga i potiču kaos i prolijevanje krvi.

Biskupe, taj narod će ti pokazati koliko si u krivu, kad skupa sa falangama i stožerima pokušaš destabilizirati ovu zemlju!
Komentar od: svezarvackuieuropu | Komentirano: 8. prosinac 2013. 18:01
Objavljeno 08.12.2013. u 13:22
a di si ti?
Božić u splitskom prihvatilištu: donirajte sitnicu za pomoć beskućnicima

Okrugloglavi biskupe,pomozi nevoljnicima
ne mora bit 48 milijuna ka za referendum
Komentar od: svezarvackuieuropu | Komentirano: 8. prosinac 2013. 17:57
umisto Biskup Vlado Košić triba napisat Bumbar Vlado Košić
Komentar od: tomislav kralj | Komentirano: 8. prosinac 2013. 17:54
Vaša ekselecijo

Opet
Ka i uvik
u sridu..

Pozlatila Van se svaka rič.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 8. prosinac 2013. 17:53
Zasto kao dokazanom Pedofilu mu smetaju par Pedera?
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 8. prosinac 2013. 17:50
Il je Lazov ili Budala?
Amerikanci vec 2 godine pregovaraju sa Al Quaidon u Afghanistanu.
Uz to Al Quaida je otvorila svoje Prestavnistvo u Katru a tamo Amerikanci imaju svoju Vojnu Bazu.
Ovaj Pop je time dokaza da je Budala a vjerovatno i Lazov.
Komentar od: Grdelin | Komentirano: 8. prosinac 2013. 17:49
vidi kezme šta se utovilo...


Uvik' ɐɹʇuoʞ !