StoryEditorOCM
Dalmacijakomunalni redari brzo reagirali

‘SLOBODNA’ SVE VIDI Kažnjen muškarac istoga dana kada smo objavili da uz cestu odlaže otpad

Piše PSD.
27. studenog 2013. - 11:55
Istoga dana kada je “Slobodna Dalmacija” prošloga tjedna, na temelju fotografija koje smo dobili od našega čitatelja, objavila priču o nezakonitom odlaganju glomaznog otpada na području Kaštela, gradski komunalni redari, koji su nadležni za to, izišli su na teren i sankcionirali počinitelja kojemu je određena kazna, odnosno prekršajni nalog u iznosu od 800 do 1000 kuna. Osim toga, kako nam je potvrđeno, počinitelju je naloženo da sav otpad ukloni s površine na kojoj ga je ostavio.

Premda se čini, ako je suditi po stanju na terenu, kako se nesavjesne građane baš i ne kažnjava, zbog raznih prekršaja koji su dio Odluke o komunalnom redu, šef gradskog komunalnog redarstva Jozo Škaro opovrgava takva stajališta. Tvrdi, stanje je upravo suprotno.


- Točno je da je naš komunalni redar odmah nakon objave teksta u medijima izišao na teren, utvrdio počinitelja koji je nezakonito zbrinjavao glomazni otpad i napisao mu kaznu. Nije ovo prvi sankcionirani slučaj. Često se građane kažnjava, a kažnjavalo bi ih se još i više da je veći broj redara u gradu. Na cijeli grad ima nas petorica. Što je, tu je, da nas je više, sigurno bi i rezultati s terena bili bolji. No, i ovako radimo. Naši ljudi utvrdili su kako u gradu postoji gotovo 11 ugostiteljskih štekata koji rade protuzakonito. Dakle, rade bez valjanih ugovora, i svi su dobili obvezne prekršajne naloge. Upravo ovih dana idem na sastanak s gradonačelnikom Udovičićem kako bismo utvrdili što s njima. Ili ih uklanjati ili na neki drugi način riješiti te probleme - veli šef komunalnog redarstva Jozo Škaro.

Kažnjavaju se i šetnje pasa po zelenim površinama

Nadalje, navodi kako su u ovoj godini sankcionirani i građani koji su nezakonito odlagali građevinski otpad, ali i velike gomile zemlje. Isto tako, pokrenuta je i akcija protiv plakatiranja na javnim površinama gdje to nije dopušteno. Plakatiranje se otkako su, prije dvije godine postavljene, masovno provodi po autobusnim nastrešnicama. To se, tvrdi Škaro, u zadnje vrijeme smanjilo, baš kao i šetanje pasa po zelenim površinama, odnosno parkovima gdje je to zabranjeno.

- Što se tiče šetnje pasa, ovoga smo ljeta imali šest-sedam akcija, u suradnji s policijom - kaže Škaro, navodeći kako su se riješili i problemi s prodajom izvan tržnog prostora na području u Sućurcu, Štafiliću i prostoru pokraj benzinskih postaja u Kaštel Lukšiću gdje su prodavači prodavali uz samu prometnicu državne ceste D8.

Kako nam je potvrdio privremeni gradski pročelnik za komunalu Antonio Bartulović, na jednoj od sjednica Gradskog vijeća bit će podneseno godišnje izvješće o svim aktivnostima komunalnih redara, pa će se utvrditi i činjenično stanje o ispisanim prekršajima.

jakov žarko

Građani, prijavite kršenje reda

Građani koji žele prijaviti one koji se ne pridržavaju komunalnog reda, to mogu učiniti na telefone i e-mail adrese redara:

Jozo Škaro (e-mail: jozo.skaro@kastela.hr - mob. 099/7334-864), zadužen za Kaštel Novi, Kaštel Štafilić i Rudine; Igor Maršić (e-mail: igor.marsic@kastela.hr - mob. 099/7334-865), zadužen za Kaštel Sućurac i Kaštel Gomilicu; Damir Šiškov (e-mail: damir.siskov@kastela.hr - mob. 099/7334-868), zadužen za Kaštel Lukšić i Kaštel Kambelovac; Mate Lučić (e-mail: mate.lucic@kastela.hr - mob. 099/7334-867), zadužen za Kaštel Stari i Radun; Petar Penga (e-mail: petar.penga@kastela.hr - mob. 099/7334-866), zadužen za Kaštel Novi, Kaštel Štafilić i Rudine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 01:57