StoryEditorOCM

Tvornica ‘10. kolovoz’ privremeno zatvorena

Piše PSD.
17. rujna 2008. - 22:51

“Dalmacijacement” prekida proizvodnju u tvornici “10. kolovoz” i to zbog, kako se navodi, smanjene potražnje za cementom u regiji. Vijest o zatvaranju “Cemexovih” postrojenja u Majdanu, zasigurno će obradovati tamošnje stanovništvo, u prvom redu zbog prašine koja je na cijelo područje, a posebno okoliš, ostavila znatne posljedice, za razliku od tvornica u Kaštelima, gdje je nakon milijunskih ulaganja dimne oblake iz proizvodnih postrojenja više teško vidjeti.

Sva radna mjesta, njih oko 70-ak, bit će sačuvana, uz zadržavanje svih uvjeta iz njihovih ugovora o radu. Svi stalno zaposleni zadržat će radna mjesta, a do ponovnog pokretanja proizvodnje, određeni broj radnika bit će zbrinut u tvornice Sv. Kajo i Sv. Juraj te pogon Rudnik, dok će dio zaposlenika raditi na poslovima popravka i uređenja tvornice “10. kolovoz”.

 - S obzirom na ozbiljno stanje na regionalnom tržištu cementa, za sada ne možemo odrediti točan datum ponovnog pokretanja proizvodnje u tvornici “10. kolovoz”. No, odlučni smo zadržati sve naše stalno zaposlene radnike i ponovno pokrenuti proizvodnju čim tržišni uvjeti to dopuste – izjavio je Trpimir Renić, predsjednik Uprave “Dalmacijacementa”.

Jakov ŽARKO / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:25