StoryEditorOCM
Dalmacijaviše nego lani

"Cemex" ubrao više od četiri tone maslina

Piše PSD.
22. listopada 2013. - 18:32
Poljoprivredno-braniteljska zadruga “Lintar” uz pomoć članova Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata “Dalmacijacement” i zaposlenika “Cemexa” završila je ovogodišnju berbu u masliniku u “Cemexovu” rudniku, kao i maslina u okruženju tvornica, priopćeno je iz uprave Cemex Hrvatska.

Bablje ljeto koje u Dalmaciji ne posustaje bilo je idealno za berbu u rudniku Sv. Kajo, gdje je ubrano više od četiri tone maslina za preradu ekstra djevičanskog maslinova ulja Lintar. Ove su godine taj maslinik zadrugari proširili za 230 novih stabala, dok su u planu i nova proširenja.

“U prošloj smo godini ubrali oko 3,3 tone maslina iz kojih smo dobili oko 400 litara ulja, dok ove godine očekujemo veće količine ove dragocjene tekućine. Dosad smo cjelokupne proizvedene količine ulja prodavali “Cemexu” koji potom to ulje daruje svojim partnerima u raznim prigodama. Međutim, s obzirom na kontinuirano proširivanje i stasanje maslinika, nadamo se da ćemo već sljedeće godine određenu količinu ulja moći plasirati na tržište”, izjavio je upravitelj Poljoprivredno-braniteljske zadruge “Lintar” Ante Grubišić.

Ulje dobiveno od ovogodišnje berbe zadrugari planiraju ponovno predstaviti na svim važnim domaćim maslinarskim manifestacijama kao što su “Noćnjak” i “Maslina”, na kojima je “Lintar” već osvajao nagrade za kvalitetu i pakiranje, a sama zadruga priznanja za promidžbu uzgoja maslina.

J. Matić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:12