StoryEditorOCM

Peugeot priprema 208 GTi s 230 ‘konja’

Piše PSD.
9. rujna 2013. - 18:51
Najnoviji izvještaj navodi da Peugeot razmatra lansiranje još snažnije verzije modela 208 GTi.

Nazvan 208 Pikes Peak Edition, automobil će biti proizveden u ograničenoj seriji, a kreiran kako bi se proslavila nedavna pobjeda Sebastiena Loeba i postavljanje novog neprikosnovenog rekorda na Pikes Peak Hill Climb brdskoj trci “do oblaka”.

Edicija će ponijeti specifične dodatke na eksterijeru koji će se sastojati od Peugeot Sport specijalnih umetaka, diskretnog body-kita i unikatnih aluminijskih naplataka s niskoprofilnim pneumaticima.

Kokpit će uglavnom biti prenesen iz 208 GTi verzije, ali s dodatkom numerirane metalne pločice na instrument ploči. Kožne sportske kadice i touchscreen infotainment sustav dolazit će kao standard.

Razvijen u suradnji s BMW Grupom, 1.6-litreni turbo agregat iz 208 GTi modela s 200 „konja“ bit će dodatno tuniran da isporučuje 30 KS više.

Trkački orijentirani ovjes i unaprijeđeni set kočnica na sva četiri kraja karoserije bit će zaduženi za svladavanje dodatne snage.

Ako se glasine ispostave točnim, Peugeot 208 GTi Pikes Peak Edition pojavit će se prije kraja godine, a u prodaju širom Europe krenuti nedugo zatim. U Francuskoj će mu pak cijena biti oko 25.700 eura.

                                                                                                                                                                 R. R.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:26