StoryEditorOCM
Dalmacijakompjuteri, tableti...

Ministar Jovanović u Otoku: Ovo je Učionica budućnosti svih hrvatskih škola; Stigla uporabna dozvola za Zdravstvenu školu u Splitu

Piše PSD.
2. rujna 2013. - 19:07
NAJNOVIJE

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je u Splitu predao uporabnu dozvolu za novoizgrađenu Zdravstvenu školu koja će, kako je najavljeno, službeno biti otvorena sljedećeg tjedna.

U projekt je uloženo 62,5 milijuna kuna, čime splitska Zdravstvena škola nakon 60 godina postojanja prestaje biti podstanar.

Predajuću uporabnu dozvolu, ministar Jovanović je istaknuo kako se radi o povijesnom događaju ne samo za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku.

"Split je nakon desetljeća podstanarstva dobio Zdravstvenu školu koja po opremljenosti i uvjetima rada nadmašuje hrvatske okvire te je se može svrstati u europske okvire“, rekao je Jovanović. Naglasio je kako će ova škola doprinijeti unaprjeđenju školovanja zdravstvneog kadra u Splitu.

Jovanović je istaknuo kako u poređenju sa Europom, Hrvatskoj nedostaje liječnika, ali još više nedostaje medicinskih sestara i srednjeg medicinskog kadra.

"U odnosu na stanje u Hrvatskoj, u Splitsko-dalmatinskoj županiji nedostaje još više medicinskih sestara", upozorio je Jovanović, dodavši kako će splitska Zdravstvena škola obrazovati upravo takav srednji medicinski kadar i medicinske sestre.

"Osim toga, ova će škola omogućiti i cjeloživotno učenje i usavršavanje i na taj će način omogućiti da svi stanovnici Splitsko-dalmatinske županije imaju još bolju zdravstvenu zaštitu", dodao je ministar.

I splitski gradonačelnik Ivo Baldasar istaknuo je kako je ova škola kapitalni objekt ne samo za Splitsko-dalmatinsku županiju nego i za Hrvatsku.

Nakon predaje uporabne dozvole po prvi je puta u novoizgrađenom objkektu splitske Zdravstvene škole održana i sjednica nastavničkog vijeća te srednješkolske ustanove..

Hina
Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX 


Ministar Jovanović u Otoku: Ovo je Učionica budućnosti svih hrvatskih škola

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvorio je danas u Osnovnoj školi Kamešnica u Otoku Dalmatinskom kraj Sinja Učionicu budućnosti opremljenu nastavničkim računalom, tablet računalima za 25 učenika i pametnom pločom.

Vlada ulaže maksimalno u obrazovanje i znanost želeći omogućiti svima da Hrvatska bude društvo jednakih šansi za sve, a društvo jednakih šansi može biti jedino ako je u svakom dijelu Hrvatske dostupno najkvalitenije obrazovanje, rekao je ministar Jovanović otvarajući prvu Učionicu budućnosti u Hrvatskoj.

"Ovim projektom pokazuje se budućnost hrvatskih škola u kojima se neće bubati napamet nego će se učenicima kroz moderne tehnologije poticati kritičko mišljenje kako bi iz školskih klupa izišli s puno znanja, vještina i kompeticija", naglasio je ministar.

"Škola u Otoku mora biti ogledan primjer svima, budući da je poduzela prve korake i svojom učionicom pokazuje kako bi trebala izgledati budućnost hrvatskih škola", dodao je.

Uz ministra Jovanovića svečanosti otvaranja nazočili su dožupan splitsko–dalmatinske Županije Luka Brčić, načelnik općine Otok Branko Samardžić, predstavici Carneta i Samsunga, ravnatelj OŠ Kamešnica Miroslav Jukić i nastavnici škole.

Zahvaljujući opremi nove učionice, učenici od 5. do 8. razreda te škole i područnih škola Ruda i Udovičići moći će učiti interaktivno pomoću najnovijih informacijskih tehnologija. Nastavnicima će biti omogućeno brzo dijeliti prateće informacije i bilješke s predavanja, a imat će i trenutan uvid u učeničko razumijevanje gradiva. Moći će dijeliti sadržaj na interaktivnoj, pametnoj ploči, te ga uz samo nekoliko "klikova" poslati na učeničke tablete.

Riječ je o zajedničkom projektu CARNeta i tvrtke Samsung Electronics Adriatic uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Hina
Foto: Nikola Vilić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 19:22