StoryEditorOCM
Dalmacijanema igre

Graditelj Nikša u Dubovici mora ukloniti beton s puta i željezna vrata

Piše PSD.
22. kolovoza 2013. - 14:49
Investitoru betoniranja dijela puta u uvali Dubovica na Hvaru Nikši M. građevinska inspekcija naložila je uklanjanje betona i željeznih vrata kojima je zapriječio prolaz. Osim toga protiv njega će se Prekršajnom sudu u Starom Gradu poslati optužni prijedlog prema kojemu se zbog prekršaja može kazniti sa 15.000 kuna.

Do izlaska inspekcije na teren došlo je nakon što je “Slobodna Dalmacija” objavila pismo u kojem Slobodan Prosperov Novak govori o važnosti mitske uvale koju uništavaju ilegalnom gradnjom. Uz pismo našeg povijesničara književnosti objavljena je i reportaža s lica mjesta s fotografijama betoniranog dijela puta i spornih željeznih vrata te izjave mještana koji su kazali kako izgradnja pristupne ceste prijeti uništenjem uvale Dubovica.

Nakon objave teksta krajem lipnja ove godine odmah je reagiralo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koje je poslalo dopis Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Splitu. Uz dopis je priložen članak iz naših novina te je zatražen hitni inspekcijski nadzor. U roku od 15 dana građevinska inspekcija u nazočnosti investitora obavila je očevid u Dubovici na dvije čestice zemlje katastarske općine Grablje.

Utvrđeno je kako je na dijelu zemljanog poljskog puta betonirano 50 metara četvornih te kako su izgrađena metalna vrata dimenzija 3,5 puta 2 metra bez potvrđenog glavnog projekta. Gradilište je odmah zatvoreno i donijeto je rješenje o uklanjanju betona i željeznih vara u roku od mjesec dana. Osim toga protiv investitora slijedi i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog kršenja članka 311. Zakona o prostornom uređenju i gradnji, za što je zapriječena novčana kazna.

Katarina MARIĆ BANJE


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:26