StoryEditorOCM

Velika svečanost povodom proširenja ceste Trnbusi – Donji Dolac

Piše PSD.
15. svibnja 2013. - 01:41
U nazočnosti mještana Trnbusa i Gornjeg i Donjeg Doca, Zlatko Čajkušić, ravnatelj ŽUC-a nazočio je kao investitor na radovima na proširenju ceste Trnbusi – Donji Dolac.

- Za prva dva kilometra radova ishodovana je sva potrebma dokumentacija, od lokacijske dozvola i glavnog projekta.

Ugovori su potpisani i evo počinjemo rekonstrukciju ta prva dva km ceste. Cesta će praktički biti dvostruko šira nego je sada, što znači oko 6 m širine, a vrijednost ovih radova su oko 3 i pol milijuna kuna te mogu reći da za nastavak ceste radimo dokumentaciju, pa slijedi i daljnja rekonstrukcija, kazao je Zlatko Čajkušić.

Otvaranju radova nazočio je i omiški gradonačelnik Ivan Škaričić, koji je i službeno otvorio ove radove. Prisutan je bio i njegov zamjenik Mijo Mimica.

- Ovo nije lokalna cesta, jer se nadovezuje na županijsku cestu od Blata na Cetini prema Biskom. Nedavno započeti radovi na vodoopskrbnom sustavu u Poljicimna, vrijednih cca 10 milijuna kn, bit će gotovi za godinu dana. I kroz slijedeće 4 godine planiramo napraviti sekundarnu mrežu, u svim naseljima Gornjih Poljica što bi trebalo da svi stanovnici Omiša konačno dobiju pitku vodu iz Cetine.

Vrijednost tih radova će biti oko 20 milijuna kn. Neobično sam sretan, kazao je omiški gradonačelnik, što otvaramo ove radove u povodu našeg blagdana Sv. Ivana Nepomuka i Dana Grada Omiša, ali pripominjem, da na ovome nećemo stati, već nastavljamo radove na daljnjih dva kilometra do Donjeg Doca.

Davor GRGAT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:06