Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 04.12.2012. u 21:49

"NEPOMIRENI" NAJAVLJUJU PROSVJED - IGRAČKAMA

Mladi vjernici protiv ministra: Ne damo da djeca navlače prezervativ na tikvasto povrće

Tihana Čuljak: Ne želimo da petaši budu poticani na masturbiranje / Srđan VRANČIĆ / CROPIX
Protiv zdravstvenog odgoja ministra Željka Jovanovića ove srijede prosvjedovat će i - igračke! Točnije, neformalna skupina mladih “kodnog” imena “Nepomireni“, okupljena u inicijativu čija će prva akcija biti prosvjedni skup s omiljenim igračkama iz djetinjstva pod nazivom “Ne dirajte im djetinjstvo“, u srijedu će u 25 hrvatskih gradova demonstrirati javno nezadovoljstvo zbog naprasnog uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.

“Nepomireni“ se ne slažu s načinom na koji je program ušao u škole, tvrde, bez uobičajene procedure, a posebno im smeta IV. modul Spolno/rodna ravnopravnost kojim se nameće ideologija suprotna svjetonazoru većine roditelja.

Takav zdravstveni odgoj i rodna ideologija, smatraju organizatori, nasilno će narušiti miran i prirodan tijek odrastanja i oduzeti djeci djetinjstvo. Tvrde i da je uvođenjem programa u škole prekršen Ustav koji roditeljima jamči slobodu u izboru odgoja svoje djece.

Nametnuti program

– Roditelji koji žele da im dijete u petom razredu osnovne škole kroz obvezni nastavni program bude poticano na masturbiranje (ali u svojoj sobi), ili u prvom razredu srednje škole bude vješto u navlačenju prezervativa na tikvasto povrće, neka izaberu sada nametnuti program zdravstvenog odgoja. Roditelji koji to ne žele, neka imaju izbor! – jedan je od zahtjeva ovih mladih ljudi koje su istaknuli na plakatima oblijepljenima u brojnim gradovima.

Tko su, zapravo, mladi koji će se zajedno sa svojim igračkama javno pobuniti protiv zdravstvenog odgoja?

– Iza inicijative stoje mladi, uglavnom studenti i mlađi radnici, od doktora medicine do inženjera. Moja kolegica Ivona Zelenika i ja htjele smo organizirati prosvjed igračaka u Zagrebu, na Markovu trgu, kako bismo mirno poručile “ne dirajte tu djecu, pustite ih na miru“. Počeli su se javljati i drugi sa sličnim zamislima, a samo u organizaciji prosvjeda u 25 gradova dosad je sudjelovalo više tisuća mladih volontera – kaže 28-godišnja Tihana Čuljak, profesorica filozofije i religiologije iz Zagreba i jedna od organizatorica prosvjeda.

– Da, inicijativa je potekla iz prijateljskih krugova mladih katolika i do danas su u nju udruženi svi katolički pokreti za mlade. No, s vremenom su se akciji svesrdno pridružili i mladi iz drugih vjerskih zajednica, ali i civilnih udruga mladih i građana, pa je prosvjed vrlo brzo prerastao vjerske okvire i zauzeo puni civilni identitet – kaže Tihana Čuljak, koja će na skup na Markovu trgu u Zagrebu u srijedu doći s malim bijelim medvjedićem iz praška za rublje, koji je s njom prošao cijelo djetinjstvo.

Zaštitimo budućnost djece

– Najdraže igračke, koje smo sačuvali, izvadit ćemo iz podruma, a nakon skupa prikupit ćemo ih i donirati domovima za nezbrinutu djecu, vrtićima, kao i odjeci s teškoćama u razvoju – najavljuje Tihana Čuljak te dodaje kako će im se u Zagrebu pridružiti i neka poznata lica.

– Ovo je reakcija mladih koji žele zaštititi budućnost hrvatskog djeteta. Mi nismo protiv zdravstvenog odgoja, ali želimo da roditelji i djeca imaju pravo na izbor. Ne slažemo se što su predloženi kurikulum i literatura izrazito neznanstveni, a autori ideološki probrani. To je populizam, a ne znanost – poručuje Tihana Čuljak.

Perverzno, nasilno, uznemirujuće, oskvrnjujuće – to je, ukratko, kažu organizatori, ono što nudi program protiv kojega se bune.

MARIJANA CVRTILA

S igračkama na trgovima

Prosvjed mladih i njihovih igračaka održat će se u srijedu od 15 do 18 sati na trgovima 25 hrvatskih gradova, među kojima su i brojni iz Dalmacije, poput Splita, Zadra, Šibenika, Knina, Dubrovnika, Metkovića...

Organizatori ističu kako je nemoguće procijeniti koliko će se mladih okupiti, a inicijativa se širi i na Facebooku.

– Očekujemo rezultate i prihvaćanje naših zahtjeva od mjerodavnih. Nećemo tako lako odustati – poručuje Tihana Čuljak.


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: corcoran | Komentirano: 11. prosinac 2012. 19:10
Ako je Tihani problem navuć goldun na kukumar, more doć u mene pa more probat navlačit u živo ,ili je već uvatila ruku navlačeči fratrima ,uz prigodne citate iz biblije.
Komentar od: flatline | Komentirano: 5. prosinac 2012. 22:35

Komentar od: sloboda | Komentirano: 5. prosinac 2012. 15:12
ti nisi engleski pacijent ti si obični hrvatski pacijent ljeve orjentacije koji nema pojma o čemu prića i širi govor mržnje prema vjernicima koji su stvorili zapadnu civilizaciju i znanost, a ova nametanja spolnog preodgoja nisu znanstvena nego svjetonazorska pa ti ući svoju dicu da svoju spolnost izražavaju kako oće a ja ću svoju ućit kako ja želim a o rezultatima tog odgoja možemo pričat kad dijeca budu starija pa čemo vidit rezultate, ko će biti zdrav a tko bolestan.
-----------------------------------
Vjernici stvorili zapadnu civilizaciju i znanost!?

Buahahahahahahaha!

Nešto kao što su i Srbi najstariji narod na svijetu.
Komentar od: sloboda | Komentirano: 5. prosinac 2012. 15:57
Po zakonu o diskriminaciji tebe treba odmah u zatvor jer diskriminiraš sve katolike kako se to uklapa u tvoje svjetonazore, ako si pročita dvi knjige u životu nemoj se zavarat da si pametan.
Komentar od: english patient | Komentirano: 5. prosinac 2012. 15:51
tihana, ovdje na portalu ce se uskoro zaratiti zbog tvojih provokacija seksualne prirode. zato, da zaustavis gradjanski rat, molim da nam priopcis: a gdje si to ti ucila kako upotrij*****i kondom? mozda ima neko bolje mjesto od ucionice, otkrij nam tajnu. iskrena sucut zbog cinjenice da su tvoji zemljaci vicniji sadjenju duvana nego korjenastog povrca, sta ces, hercegovina je skrta zemlja.
Komentar od: lolobrigita | Komentirano: 5. prosinac 2012. 15:34
Tihana,tuko katolička,ma kako imaš obraza reć da dicu triba pustit na miru kad ih baš vi katolički tupsoni ne puštate nikad na miru,već ka bebe ih prolivate vodicon i trpate u svoje pleme?Pitate li ih za mišljenje?Je li tebe iko pita ka bebu?Kako imaš obraza spominjat znanost,ti i takvi ka ti,koji odbacuju znanost i grle udžbenik iz 1. stoljeća?
Uvik važi ona:
PREGLUP ZA NAUKU?
PROBAJ RELIGIJU.
I da,triba neke stvari prominit u zdravstevenom odgoju da bi se zadovoljile sve tuke i tukci katoličkog usmjerenja.Triba napisat da dicu donose rode.Eto,vi NEPISMENI ste taman na tome stupnju.
Nevjerojatno koliko smo zatucan narod.
Komentar od: sloboda | Komentirano: 5. prosinac 2012. 15:12
ti nisi engleski pacijent ti si obični hrvatski pacijent ljeve orjentacije koji nema pojma o čemu prića i širi govor mržnje prema vjernicima koji su stvorili zapadnu civilizaciju i znanost, a ova nametanja spolnog preodgoja nisu znanstvena nego svjetonazorska pa ti ući svoju dicu da svoju spolnost izražavaju kako oće a ja ću svoju ućit kako ja želim a o rezultatima tog odgoja možemo pričat kad dijeca budu starija pa čemo vidit rezultate, ko će biti zdrav a tko bolestan.
Komentar od: english patient | Komentirano: 5. prosinac 2012. 14:45
hrvatsko more@
da, isto kao sto si ti nastao bezgresnim zacecem?
Komentar od: Hrvatsko more | Komentirano: 5. prosinac 2012. 14:31
ENGL-IŠ..... ti si sigurno nastao iz takve istospolne ljubavi. Kukurikuuuuu !
Komentar od: english patient | Komentirano: 5. prosinac 2012. 14:19
hrvatsko more@
tebi ocito nije poznato da je u zivotinjskom svijetu istospolna ljubav normalna pojava. izobrazi se malo pa onda pametuj.
Komentar od: Hrvatsko more | Komentirano: 5. prosinac 2012. 14:09
Djeca će učiti kako je normalno da koka skače na koku i pjetao na pjetla . To je zdravo i normalno, kukurikuuuuu ! glasali ste , sad UČITE zdravstveni odgoj !
Komentar od: english patient | Komentirano: 5. prosinac 2012. 14:05
malo je cudna logika po kojoj nepismeni i zatucani roditelji imaju pravo od svoje djece praviti debile. tu djecu bi zakonom trebalo zastititi isto kao sto ih se stiti od nasilnih ili roditelja alkoholicara i kriminalaca. jer uciti djecu da je svijet stvoren u sadam dana prije sest tisuca godina i da su zene robovi jeste kriminal, da ne kazem zlo.
Komentar od: Aubix | Komentirano: 5. prosinac 2012. 13:22
Jemaju udruge i Sveta Mater Crkva pravo. Šta bi poštena ženka čeljad imala znat šta je prezervativ. To znaju samo kurbetine i šporkače. A kad ti kći adolescentica zatrudni ili pokupi Sidu jer nije bidna pojma imala šta je to prezervativ i čemu služi, lipo je odvedi u crkvu pa zajedno zahvalite Bogu na daru s Nebesa.
Komentar od: vinko zlodre | Komentirano: 5. prosinac 2012. 12:22
Mladi vjernici protiv ministra: Ne damo da djeca navlače prezervativ na tikvasto povrće
najboje da skinu gače i navlaču kožicu
pa ko bliže zidu
a završni ispit
mukoženski spolni odnos u praksi
Komentar od: sasdeverotas | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:58

Teoretski: Je li iko ikad čuja i vidija da se trudnica vinčala u crkvi? To ne postoji, zato jer Katolici počinju sa seksom tek u braku.
-------------------
Realnost: samo 5% Katolika nije imalo seksualne odnose preije braka.

Potpuno nebitno oće li taj odgoj bit ili neće u školi, u današnje vrime interneta dica mogu saznat sve, nije to ka nekad da ti je mora neko reć.
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:23
Kad susreće žene, pozdravlja ih isključivo s “dobar dan, Hrvatice”, a seksističke komentare ne trpi. Sastanke započinje s “Hvaljen Isus i Marija” . Praktični je vjernik i ima četiri svetinje: obitelj, domovinu, vjeru i čovjeka.
vaso zvan milan brkic

bas me interesira hoce li dat potporu i izac iz zgrade na markov trg s plisanim medvjedicem, to ce bit scena :D
naravno, ako nije u obilasku izbornih jedinica:P
Komentar od: čovikmali | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:23
spadalo, nadam se da se vratiš na portal, jer ono šta si napisa po meni drži vodu ... ja iako sam deklariSani antikrst ,,, virujen da priča o nikim stvarima stavi ljudima "mušicu u glavu". neke stvari ne triba čačkat ni čeprkat .ima stvari u kojima se SLAŽEM S RKC... druga je stvar koliko se oni toga držu (treća je stvar koliko toga se JA DRŽIN . sem za onu stvar ;)

heretik ili grubi je doli napisa da je neka 30 godina divica --.pa šta pitan te ja? je li ti Šuferina model, ostavla je ovoga srbijanca prije neg je keks reka, jer biće jon tribaju dva-tri (napored mislin - E), a šta unda da pravu TROGLAVE GOLDUNE da bi se nimfomanijakinje mogle držat da ne razbijaju pijate po kući?

di piše da se neko mora oddivičiti ikada? ... kako je kikašov brat bija divac ... a šta je bila livoguza ... ajoj falu mi ona vrimena livoguza, desnoguza i sridnjoguza ... sad samo gleda u postolo

evo, moj primjer je mislim da edukaciju kako ga "maniti a ne maćat se" i to dvaput. tako ti niko kuću neće uzet :)

je li tako pišuoman?
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:16
tako je ibro
aj ča
Komentar od: Ibro_1o | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:14
pisswoman

Bravo, ustajem i zapljeskat ću školskom primjeru licemjerja!
I srbi su manjina, pa jeli ih triba diskriminirat? Muslimani su manjina, oćemo se i na njima iživljavat? Ma s kin se ja uopće raspravljam
Komentar od: čovikmali | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:12
pogodili ste, goldun koristin da ne bi mora prati ruke :)

ima mista za sve ;)
Komentar od: čovikmali | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:10
ha ha, ivemali, moran ti se nešto povjeriti ... prvo da nije ivemalog ne bi bilo ni čovikamalog .. ti si inspiracija

drugo, meni taj goldun nije niki problem ... kad ga izvadin iz onoga saketa samo ga nataknen na mali prst, pa malo još punen u nj i onda ga samo stavin na nj ... ne moran stiskat ono gori, jer umene ima mista okolo

.. ne moran njanci ni pljunt u nj .. a toliko mi bude dug pa da oni dija šta visi priko prikinen nožcan popola pa da iman za dvaput .... e, a šta ... ionako ga samo samo .. MANEN ;)

Komentar od: pisswoman | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:08
ibro,ko te šljivi kad si manjina,sam priznaješ
pokrij se ušesima i šuti
trpi ka svaki pravi vjernik
šta ti je gore na ovon svitu,na onom će ti biti bolje
Komentar od: Ibro_1o | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:05
debotoijusto

mene samo fascinira šta tebe i slične toliko svrbi šta ja želin da mi dite odrasta u vjeri? a ako te ne smeta, otkud toliko gorčine, agresije, itd... Svi ste se digli na zadnje noge ispod članka u kojem cura kaže da oćemo samo pravo izbora, nikakvo nametanje, ništa, samo pravo izbora... U čemu je onda problem?
Komentar od: Ibro_1o | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:03
U hrvatskoj ima 10-15 posto katolika, ostali se samo deklariraju ka katolici, a ne poštivaju ni 1 posto onoga šta vjera nalaže... Ali ostavite svakom čoviku pravo izbora, ne tražimo ništa više, samo nećemo represiju, prisilu da naša dica uče nešto šta se protivi našem vjerskom nauku... ako je to puno šta traživo, onda ovo nije demokracija nego totalitarizam...
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 5. prosinac 2012. 10:00
Ibro_1o@

Svi vi koji se ovdi predstavljate kao liberali, napredni i demokrate ste obični licemjeri... Ako želite da van dite uči o svemu tome, ako želite da uči da su pederi i lezbe normalna stvar onda lipo odaberite to, a nama koji nećemo tako ostavite izbor...

- imas izbor, upisi klinca u katolicku skolu , tamo ga naucis da je zemlja ravna ploca i spreman je za trziste rada

Komentar od: pisswoman | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:57
tolika sila katolika pa se morate vucarat po ulicama i tražit neka prava?
2-3 lomače bi sve dovelo u red
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:56
tolika sila katolika pa se morate vucarat po ulicama i tražit neka prava?
2-3 lomače bi sve dovelo u red
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:55
nije problem sto nas kaptol-talibani analno vec sto su toliko bezobrazni da ne koriste lubrikant

hrvatska narodna
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:54
ajde,ibro,ne p i z d i
ima vas 88%
imate premijera i predsjedn
Komentar od: sveti duje | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:54
katolici i crkveni oci su se dokazali u ljubavi prema najmladjima..toliko ih vole da bi radje sina ostavio u kavezu s vukom nego u crkvi s popom..pa zasto ne poslusati njihove razlozne,pametne savjete-NE masturbaciji,NE navlacenju prezervativa (na voce,povrce i genitalije)...back to future hahahaha koji bolidi i kako im se pridaje vaznost...mantija je postala asocijacija na child molesting - umisto da se pokriju usima i drze biznisa s telefonskim egzorcizmom-oni o dici i sexu..podrucje u kom su strucni-nema sta...
Komentar od: Ibro_1o | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:51
Svi vi koji se ovdi predstavljate kao liberali, napredni i demokrate ste obični licemjeri... Ako želite da van dite uči o svemu tome, ako želite da uči da su pederi i lezbe normalna stvar onda lipo odaberite to, a nama koji nećemo tako ostavite izbor... da ste demokratični i liberalni kako hinite da jeste, onda van nebi smetalo šta neko misli različito od vas, i šta ima izbor za odgoj svog diteta... a pošto vam smeta, to dokazuje da ste prvorazredni licemjeri
Komentar od: manemoj | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:44
npr
"I kod nas su HPV genitalne infekcije među najčešćim spolno prenosivim bolestima. Prema rezultatima epidemioloških studija, kod 60% seksualno aktivnih žena pronađen je HPV u obrisku vrata maternice. Znaci HPV bolesti pronađeni su kod 40-60% muških partnera žena s dokazanom HPV infekcijom. Učestalost infekcije najviša je u dobi od 18 do 24 godine i znatno opada nakon 40. godine, međutim, sve su češći slučajevi HPV genitalnih infekcija u dječjoj dobi, kao i u menopuazi i andropauzi."

Misliš da su naši stari za ovo znali? Danas je seks u dječjoj dobi realnost, moderna civilizacija ili ne nebitno je. Činjenica je da su naše bake umirale ili ostajale neplodne od posljedica ovakvih infekcija. Ginekologa dosta žena i dan danas ne posječuje jer su zatucane i ostramoćene ovakvim nazadnim stajalištima.
Prevencija i edukacija, adekvatna zdravstvena zaštita stvari su koje mogu zaštititi našu djecu.

U suprotnom liječite ih vjeronaukom, znanstveno je dokazano da pomaže - U NEZNANJU.
Komentar od: Henry Tudor | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:31
Tihana Čuljak: Ne želimo da petaši budu poticani na masturbiranje.

slažem se ... vidljivo je da odgoj dice sve više odlazi u ruke institucija a sve dalje od roditelja ... to je kazna civilizacije ... ili cijena, kako oćete.

naviknuti ćemo se da nam u obitelj upada policija, socijalni radnici, za svećenike već je tako, i još kojekakvi "dužebrižnici" koji toliko vole nas i našu dicu da su spremni razrušiti sve oblike i tragove obitelji ... kakvu poznaju naši stari ...

škola škola "znanje", "napredak" su dvosjekli mačevi ... podanici moji :O)
Komentar od: Ze | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:23
ajme ovih krscanskih maloumnih bolesnika
Komentar od: takata | Komentirano: 5. prosinac 2012. 9:11
Mladi virnici se ne tucaju pri braka
mladi virnici prave dicu po duhu sveton
mladi virnic se ne razove ni prikidaju veze
mladi virnici ovo
mlaji virnici ono

u crkvi nema pedofilije,bluda,homosexualaca
ubojica,lupežina,divljaka,kockara,kurbeži,abortusa

moš mislit


sićan se jednon kad mi je susida radila na pp
a švora došla na hitnu s bolovima u trbuju
a imala je instaliranu spiralu doli
davno je poznato kako su ispod gospe od zdravja
radnici našli kosti pobačene dice dok su kopali
za širit samostan
Komentar od: picaferaj_st | Komentirano: 5. prosinac 2012. 8:19
hercegovačka posla, a spominje li iko popine i njihovu dicu
Komentar od: manemoj | Komentirano: 5. prosinac 2012. 8:17
Mrš u matičnu hercegovinu pa tamo tucite kontru muslimanskin talibanima.
Ko vas je dovuka sve u Hrvatsku tako nazadne.


vucina
a šta se dereš, naući se komunikaciji ako se misliš javljat
Komentar od: vucina | Komentirano: 5. prosinac 2012. 8:11
SIGURNO NISMO MI IZMISLILI TAJ ZAKON,VEĆ GA NAMEĆU ONI CRVENOKOSI ,,BRISELŽANI,, IZ ONE BABILONSKE KULE.PA JELI SVIMA VIŠE JASNO DA ONI SEBE SMATRAJU ,,POSEBNIMA,,U OIT ITDNOSU NA OSTALI SVIT,GOSPODARIMA.POGLEDAJMO ŠTA SE SVE RADI PO SVITU,PO EVROPI...BANKE,DELOŽACIJE,POREZI,RAST CIJENA SVAKO MALO,NEREDI,HAPŠENJA,PENDREKANJE...NEKAD SE OSJEĆAN KA U ARENI BORBE PIT-BULOVA,A ,,ONI,, U LOŽAMA. PA TO TAKO I JE.SVAKA ĆAST SLOVENCIMA KAKO ONI KAŽU NA NEREDIMA ALI JA TO NEBI TAKO NAZVA.DOKLE ĆEMO PUSTIT DA NAS MUZU TO OVISI O NAMA..A SAD JOŠ DA DICA NAVLAĆE BUVELE NA KUKUMARE...PA TO JE ĆISTO AMERIĆKO ZLO.POGLEDAJMO IM SAMO FILMOVE ZA TINEJĐERE,PUNI RAZVRATA,KRVI,PSOVKI,FUCK OVO,FUCK ONO,FUCKEN MOTHER,PUSSY...BOŽE SAĆUVAJ,UVIK NEKI PARTIJI DI SVAK SVAKOGA J***** PO SOBAMA,SVE IZRIGANO...GADE MI SE.SUSTAVNO TROVANJE NARODA.MOŽDA ME JEDNOG DANA DITE ZASKOĆI U ZAHODU I REĆE,,TATA ,OĆEŠ DA TI POKAŽEN KAKO SAN NAUĆILA STAVLJAT KONDOM NA PIŠU.,,
Komentar od: čedo_panula | Komentirano: 5. prosinac 2012. 7:41
ha ha ha koji neandertalci.. a ovi doli piše o Alfredu Kinsiju, buahahaha. sinko da nije bilo njega, danas bi se svi hebavali ko ono dvoje u podstrani.. buahaha retardi..
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 5. prosinac 2012. 7:36
dobro jutro, katolicki talibani i ostali ljudi dobre volje, kako napreduje tema koja je uzela primat na mojoj ljestvici top-tema te skinula viskovicku s trona
vidim da se cilu noc dililo letke i propagandni materijal
Komentar od: Najpametniji | Komentirano: 5. prosinac 2012. 7:17
"Tihana Čuljak: Ne želimo da petaši budu poticani na masturbiranje" Petasi?? Hahaha, ovo je za krepat. Ja sam ga slajfao od prvog osnovne. Do 18 sam bio strucnjak. Vasi zombiji ce tek u braku shvatiti (vecina) da jedno drugom seksualno ne pasu i da su osudjeni na dozivotni zatvor umjesto da uzivaju jedno u drugome.
Komentar od: TITO HEROJ | Komentirano: 5. prosinac 2012. 7:03
Bozanić nebi da dici ni da drkaju a njegovi podanici pipkaju maloljetnike iza oltara kako hoće
Komentar od: TITO HEROJ | Komentirano: 5. prosinac 2012. 7:01
VJERSKI TALIBANI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Komentar od: | Komentirano: 5. prosinac 2012. 6:51
Jednostavno rješenje kad ne bilo pokvarene prodane vlasti.

Škole za djecu čiji roditelji hoćr odgoj u skladu s vjerskim učenjem i za one druge, pa nek natiču kurtone do mile volje.
Komentar od: zmar116 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 6:14
Molim ovu gospodu da prvo počiste ispred svog praga...Dolje pedofili,dolje plajboj duhovnici!
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 5:59
Nažalost, mnogi nisu ni svjesni šta im rade mediji i tobožnja seksualna sloboda... Nitko ne razmišlja o posljedicama po psihu i cjelokupni društveni moral.
Komentar od: caipirinha | Komentirano: 5. prosinac 2012. 5:29
Pogledaj sta su se nakotili gubasi na komentarima. GUBO smrdljiva. Ima ova cura i cila akcija pravo,a vi GUBO odma po crkvi udarate. stoko sitnog zuba j***** vam dezulovic , pavic i ostala stoka koja vam pere mozak mater. Razmisljajte svojom glavom i vidite di nam dicu vode, stoko glupa. Prvi cete sutra podrzati nastranosti i perverzije, a udarate na sve sta ima iti malo morala GUBO
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 4:51
DXL@

Samo bih te pitao, jesi li provokator ili si zaista toliki kreten?
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 4:51
DXL@

Samo bih te pitao, jesi li provokator ili si zaista toliki kreten?
Komentar od: DXL | Komentirano: 5. prosinac 2012. 4:40
Samo bi pita ove mlade vjernike jesu li bili njuferi prije braka a ako se nisu UDU-dale ili još oženili - jesu li još njuferi / njuferice jer - nema yebachine prije braka za katolike , ha ? A njihovim roditeljime : nek' se ne čude ako im ''katolikinje'' ostanu noseće tokom škole jerbo su uyebane po duhu svetom a ne kuhurcem među nogama ...
Komentar od: alpha | Komentirano: 5. prosinac 2012. 3:39
http://vimeo.com/45992922
POGLEDAJTE VIDEO kršćanofobi :)
Dokumentaran film o Alfredu Kinsiju, homoseksualcu i pedofilu koji je vrsio navodna istrazivanja koja ce biti iskoriscena za legalizaciju svih oblika seksualnih perverzija i devijacija. Što se neki boje ISTINE,tiče se budućnosti moje,vaše,naše djece. Nastrano,izopačeno zlo je umotano kamuflirano u kurikulum zdrastv.odgoja. U Sad-u neoliberalni relativistički seksualno zdrastveni odgoj je doživio katastrofalni poražavajući rezultat u svim segmentima prevencije od maloljetničkih trudnoća,pobačaja, uzimanja kontracepcija. Statistički podaci pokazuju potpuni neuspjeh, ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već i u cijelom svijetu, svih tih programa za izbjegavanje trudnoće ili smanjenje broja spolno aktivnih tinejdžera. Predbračna spolna aktivnost gotovo je udvostručena među tinejdžerima u SAD-u tijekom posljednjih 20 godina (The Miami Herald, 5. siječnja 1991.) Sjedinjene Američke Države, zemlja s najviše kontracepcijskih sredstava, uključujući i za maloljetne osobe bez roditeljskog pristanka, trenutno ima najvišu statistiku tinejdžerskih trudnoća u industrijaliziranom svijetu (International Dateline, rujan,1991.)
Komentar od: english patient | Komentirano: 5. prosinac 2012. 1:39
gospodicne culjak i zelenika, natrag u hercegovinu pa tamo trujte djecije umove. dakle, seksualni odgoj uzrokuje izopacenost a bajke o bezgresnom zacecu pomazu normalnom odrastanju. vi ste sramota hrvatske. a tzv. "vecina" roditelja ciji je svjetonazor u suprotnosti sa idejama civiliziranog svijeta imaju vremena do srpnja 2013. iseliti se u npr. iran.
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:58
debotoijusto | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:48

Ne daj se smesti, nastavi s glupostima ili POGLEDAJ video. Link sam ostavio dolje.
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:57
kaka7@

Da li meni treba liječenje?

Molim te pogledaj dokumentarni film kojeg sam naveo pa onda komentiraj ili me vrijeđaj.

Iznosim samo ČINJENICE.

A podosta ih imate i u tom izvrsnom dokumentarcu.
Komentar od: kaka7 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:48
spadalo29,tebi triba jedan dobar doktor,što prije se ideš lječiti to bolje
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:48
spadalo29@

reci ti meni , jel ti podrzavas paradu mladih katolika samo priko mreze ili ides osobno s plisanim medekom?
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:33
da li itko zaista razmišlja o budućnosti djece?

http://vimeo.com/45992922
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:23
Ili da skratim, za one koji nemaju vremena gledati ga:

A. Kinsey, otac seksualne revolucije, suosnivač i aktivist homoseksualnih parada, te čovjek zbog kojeg danas pedofili i ostali seksualni prijestupnici i bolesnici dobivaju minimalne kazne - BIO JE OTVORENI SOTONIST, HOMOSEKSUALAC, PEDOFIL I POBORNIK OPĆENJA SA ŽIVOTINJAMA TE STARIJIH MUŠKARACA S MLAĐIM.

PODRŽAVALA GA JE ROCKAFELLEROVA FONDACIJA, A PODRŽAVAJU I DAN-DANAS NJEGOV INSTITUT.

ON JE OSOBNO PODUČAVAO PEDOFILE KAKO DA ZLOSTAVLJAJU DJECU I JOŠ IM JE PRITOM OBJASNIO TEHNIKU MJERENJA DULJINE NJIHOVOG ''ORGAZMA'', ČAK I KOD DVOMJESEČNIH BEBA!!

ON OSOBNO UMRO JE TAKO ŠTO SI JE GOTOVO OTKINUO MUDA, ŠTO JE ČESTO ČINIO KADA BI SE KAŽNJAVAO.

NJEGOV LJUBAVNIK HARRY HAY OTAC JE GAY-PARADA I POBORNIK SOTONIZMA TE PEDOFILIJE, TAKOĐER.

HUGH HEFNER, VLASNIK PLAYBOYA, BIO JE VATENI ZAGOVORNIK KINSEYEVA ''RADA''.

KAO I VLASNIK I UREDNICI HUSTLERA... MNOGI MEĐU NJIMA KASNIJE SU RAZOTKRIVENI KAO PEDOFILI,(A TO SU UOSTALOM I MNOGI HOMOSEKSUALCI I DJELATNICI U PORNO-INDUSTRIJI).

SAM KINSEY JE FABRICIRAO I ZAMASKIRAO ČINJENICE JER JE I SAM BIO SEKSUALNO DEVIJANTAN, PA JE POVEĆAO BROJ HOMOSEKSUALACA NA 10-20% MADA JE PRAVA ISTINA DA IH JE U PRIRODI SAMO 1-2%. TAKOĐER JE TVRDIO DA JE NORMALNO DA MUŠKARAC ODRŽAVA ODNOSE SA SVOJOM DJECOM...

TO SU OCI DANAŠNJE ''SEKSUALNE SLOBODE''.

CILJ?

OD DJECE I SVIH LJUDI NAPRAVITI SEKSUALNE ROBOVE, OSAKAĆENE POLUPROIZVODE ZA KLANJE U KLAONICAMA DANAŠNJEG MONSTRUOZNOG KAPITALIZMA.

NISTE NI SVJESNI KOLIKO JE LAKO POIGRAVATI SE LJUDSKIM UMOM, A POGOTOVO PUTEM SEKSA...
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 5. prosinac 2012. 0:12
Grubi | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:42

Slažem se da djeca trebaju znati što je siguran seks, ali tek kad dođu u godine za to, kao što bi ih MORALI učiti i MORALU i etici. Te se držati one Isusove - ne čini drugima što ne želiš da čine tebi...

Djecu učiti da je svačiji život jednakovrijedan i svet.

I učiti ih također da ono što vide u američkim filmovima ili igrama nije pametno ni normalno, te kao prijatelji i roditelji razgovarati s njima o tome, od malih nogu.

Jedino tako možemo sutra od njih očekivati da će postati LJUDI.

PS Pedofilija ne dolazi iz Crkve, ima je nažalost POSVUDA - a netko je naročito PROPAGIRA.

Pogledaj film čiji sam link naveo dolje, baš o tome govori. Dokumentarno, nepristrano, gotovo posve znanstveno.

O tobožnjim znanstvenicima zbog kojih je svijet danas takav kakav jest.
Komentar od: Grubi | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:42
spadalo,
pedofilija dolazi prvenstveno iz crkvenih redova. ali dica tribaju naucit sta je pedofilija, pogotovo ona dica koja idu u crkvu tako da znaju pripoznat kad ih popi idu zlostavljat. isto tako tribaju znat sta je homoseksualizam i siguran seks, odnosno zastita od bolstina i nezeljene trudnoce. ako ocete imat normalnu dicu onda ih normalno obrazujte, a ne radit od njih frustrirane bolesnike ili zadrte licemjere. ovakva djelovanja u 21. stoljecu bi tribala bit u najmanju ruku ismijana.
Komentar od: Omega | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:37
gotovo 90% građana Hrvatske se na popisu iz 2001. i******asnilo katolicima, čisto sumnjam da će ih, kad se objave rezultati zadnjeg popisa, bit puno manje. uopće ne ulazim u to koliko su zaista katolici svi ti "prijavljeni katolic", to ne mijenja činjenicu da su većina. pa ako većina katolika-roditelja živi u zabludi i viruje da su in dica sve do braka neseksualna bića, imaju pravo na to.
po meni su za ovu situaciju s vjeronaukom u škola, pa nastavno na to i ovim zdravstvenim odgojem, krivi dosta i oni roditelji koji su dicu slali na vjeronauk samo zato šta većina dice ide. o zdravstvenom odgoju se priča vrlo kratko, ovi su već uspili dignit sve na noge. vjeronauk je uvede ima ohoho i još se nitko nije organizira protiv toga. barem ne uspješno.
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:30
...u prvom razredu srednje škole bude vješto u navlačenju prezervativa na tikvasto povrće, neka izaberu sada nametnuti program zdravstvenog odgoja. Roditelji koji to ne žele, neka imaju izbor!...


Ah, katolici...
Možda bi roditeljska gospoda katolici tili imat i izbor u predmetima biologije i prirode? Da se njima ponudi alternativni program bez bogohulne teorije evolucije one masončine i sotonjare Charlesa Darwina? Ili recimo alternativni program povijesti i geografije koji bi bio sukladan Bibliji, koji bi učio da je svijet star par hiljada godina, da su fosilni ostaci djelo Nečastivog kojim on kuša vjeru bogobojaznog puka? Hoće li izborne predmete matematike i fizike, na čijim rubnim granicama prevladavaju autori koji svojim radovima i teorijama pokazuju da nema Boga i da sve savršeno funcionira i bez njega?
Ako gospoda katolibani ne želu prihvatit suvremeno laičko društvo neka to otvoreno kažu a ne ovako srat i radit performanse sa dječjin igračkama. Tragedija je da nikakvoga seksualnoga odgoja današnja omladina nema nego ih odgaja Rocco Siffredi. Nije ni čudo da guraju miksere u guzicu. Porno zvijezda ne zna stavit goldun na k******** kako triba, alooooo! Di smo mi to? Kad se goldun stavlja, jednon rukon ga se kotrlja prema doli a gori se sa 2 prsta obavezno mora stisnit zrak iz kapice jer posli može puknit, je li to teško za zapantit.
Gosn' Slavko uvodite porez na nekretnine, ne popuštajte lobijima!
Komentar od: Zora | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:27
Ne mogu vjerovati što sve čitam u ovim komentarima. Pitam se, zar je moguće da roditelji ne žele da im djeca imaju zdravstveni odgoj, samo zbog Crkve? Hoće li ih svečenici učiti na vjeronauku? /možda i bi, ali praktično/.
Djevojčice od 13 godina ostaju trudne!!! Zašto im onda majke nisu objasnile kako se ostaje u drugom stanju? Već u osnovnoj školi idu na abortuse. Pa, gdje je tu onda Crkva?
Već mi ih je puna kapa i svečenika. Neka drže mise i pričaju o bogoljublju, a neka se ostave politike i prtljanja gdje im nije mjesto.
Imam 60 godina, katolik sam i vjernik, ali svečenike ovakve kakvi su danas zaobilazim u širokom luku. Između mene i Boga ne trebaju ovakovi posrednici. Tko misli drugačije od naših svečenika, oni ih prozivaju komunistima i sl. SRAMOTA. Ostavite struku da radi svoj posao!!!!!!
Komentar od: svepet | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:23
Tihana, zlato, petaši svakako masturbiraju, sa zdravstvenim odgojem ili bez njega. Bit ovog odgoja je da dica ne ostaju trudna u srednjoj i da se zdravo seksualno odgajaju, a ne da uče od pajde iz razreda ili sa porno stranica.
Komentar od: GlavomNet | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:21
Molim vas da se suzdržite od zaj*****vanja ovih mladih katolika. Nisu oni krivi što su imali sj*****no djetinjstvo i što su ih mlatili kupusom po glavi.
Komentar od: heretik | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:18
wrong

Mi smo sekularna država no razum u ovoj državi teško prevladava.
Trebalo bi crkvu maximalno segregirat od države zbog
puno problema što donosi mješanje crkve u politiku ,manipuliranje određenim slojem ljudi ,a posebno što već 20 god svjedočimo kako su nekadašnji zagovornici bezreligijskog društva i njihovi potomci danas zajahali na krilima crkve i skupa s mješinama s Kaptola traže mišljenje u Vatikanu.
Posebno je morbidno što se nitko od njih ne pridržava Evanđelja niti bilo kojih spisa,ponašaju se kao najlojalniji sljedbenici sotonizma.
Ako postoji Bog,na kojeg se pozivaju a u kojeg ni sami ne vjeruju ,kukala im majka
Komentar od: Maslina 5 | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:13
e Tihana moja, kad te malo bolje pogledan, rekla bi nemoj se ti sekirat za takve stvari, tebi ce sigurno jednoga dana na spomeniku pisat: Neotvoreno vraceno nazad!!

@Grubi,
komentar ti je za 5 !
Komentar od: kaka7 | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:05
mi smo katolička država i samo svećenici smiju učiti djecu o seksu a ne neki jugo-masonski lobiji
Komentar od: heretik | Komentirano: 4. prosinac 2012. 23:02
Ova igra deklariranih vjernika se zove:"Dvostruki moral doveden do savršenstva"

Pitam ja jednog Jozu koji svake nedlje iđe u crkvu,supruga mu služi kao deva ...nosi,raznosi,pere,daje mlijeko ,ponekad je klepi i slično, dok on s ljudizin na pivu,balote i tiketiće.
Povjeri mi se kako yebe sa strane redovito ,nedlje ti priko interneta moš yebavat cilu godinu,kaže on..srića i bog što iman internet.

"Pa,kako možeš bit vjernik i varat ženu?",priupitam.
"Ajde,bogati alsi ti peder!",odgovori.

"Zamisli,da tebe žena vara?",opet ja
"Kičmu bi joj slomija,boga mi",opet on.
"Pa,ako varaš to je grijeh-preljub za vas kršćane"
"Ajde yebi boga,pa ti prava pederčina.",opet on.

Ne moram ni spominjat da na svakoj krizmi i pričesti pozove svatove.Svaki svetac se slavi.Kuća puna slika i križeva.
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:52
Grubi | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:48

I SAM ISUS VELI, ZA ONE KOJI SE DIRNU U DJECU:

''BOLJE DA SU MU KAMEN SVEZALI OKO VRATA
I U MORE BACILI
NEGO DA JE UČINIO NEŠTO NAJMANJIMA.

TKO UČINI NJIMA, UČINIO JE MENI.''
Komentar od: jaST | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:51
Ma koji lipi komentari. Uvik iste gluposti, jedni o nezeljenim trudnocama maloljetnica, drugi o popovima... Sta rade roditelji tih istih maloljetnica, i maloljetnika jer ove ipak ne zatrudne po duhu svetomu. Danasnja dica tako se pusto pametna radjaju, sve imaju "na izvolite" i dostupno in more informacija, a triba in crtat kako ona muska stvar ulazi u onu zensku... nesto sta je potpuno prirodno i normalno. Bas me zanima ko je to nasim pra...babama i didovima objasnjava. Ocito neko je s obzirom na nase postojanje :-)
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:50
###############################################################

Ministar Jovanče, kao i cijela ova vlada, radi samo kako mu strani namjesnici narede... Ili (uglavnom) kopira što vidi negdje u zapadnjačkim filmovima.

Inače, prije nego počpnete diskutirati - INFORMIRAJTE SE. Tko su bili ''oci'' takozvane liberalizacije seksualnosti, tko su bili ZAPRAVO A.KINSEY, CROWLEY i HAY.

Naučit ćete puno o PEDOFILIJI, HOMOSEKSUALNOSTI, SOTONIZMU i KOME I ZAŠTO ODGOVARA DA SE ČOVJEK SVEDE NA NOVO BOLESNE ŽIVOTINJE I DA SE DJECA U SAMOM STARTU OSAKATE. Naravno, sve je to zamaskirano tobožnjom brigom za zdravlje i razvoj djece.

Ironično, ali i pedofili vole djecu... i to ih jako vole...

Da ne duljim, svima preporučam da pogledaju ovaj video i dobro razmisle, POGOTOVO AKO SU RODITELJI:

http://vimeo.com/45992922

Hvala.

###################################################################
Komentar od: spadalo29 | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:50
###############################################################

Ministar Jovanče, kao i cijela ova vlada, radi samo kako mu strani namjesnici narede... Ili (uglavnom) kopira što vidi negdje u zapadnjačkim filmovima.

Inače, prije nego počpnete diskutirati - INFORMIRAJTE SE. Tko su bili ''oci'' takozvane liberalizacije seksualnosti, tko su bili ZAPRAVO A.KINSEY, CROWLEY i HAY.

Naučit ćete puno o PEDOFILIJI, HOMOSEKSUALNOSTI, SOTONIZMU i KOME I ZAŠTO ODGOVARA DA SE ČOVJEK SVEDE NA NOVO BOLESNE ŽIVOTINJE I DA SE DJECA U SAMOM STARTU OSAKATE. Naravno, sve je to zamaskirano tobožnjom brigom za zdravlje i razvoj djece.

Ironično, ali i pedofili vole djecu... i to ih jako vole...

Da ne duljim, svima preporučam da pogledaju ovaj video i dobro razmisle, POGOTOVO AKO SU RODITELJI:

http://vimeo.com/45992922

Hvala.

###################################################################
Komentar od: Grubi | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:48
kako to mladi vjernici pa nepomireni?? ali isus nije bija all about the peace?
kad 30ogodisnje njuferice pocnu raspravljat javno o tome sta je normalno a sta nije, onda to triba stavit u rubriku "tuzno ali istinito".
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:32
tihana, stizem , samo nisi rekla u koju uru ce bit, ponesem fotic, ovo moram imati u arhivi "inkvizicija nekad i danas"
da igracke...natezanje kozice...draganje klita...cime se ovi bave, divice ti marije :D
Komentar od: maćan | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:29
A kada bi draga gospođice, (nešto mi govori da ste gospođica), po vama naša dica tribala počet samozadovoljavat? Da li bi uopće trebala? I kada bi trebala počet spolno općiti? Možda prve bračne noći? I od koga bi trebali o tome dobit informacije? Možda od gospođice vjeroučiteljice ili lokalnog fratra? Ili pak kao što je to najčešće danas slučaj sa pornografskih sajtova.
DA za spolni odgoj u škole. Trebalo je to davno napravit.
Komentar od: flatline | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:19
Ček, ček, ček, jesam li ja to dobro razumio; da su oni protiv naprasnog uvođenja zdravstvenog odgoja!? To bi bilo kao da kažeš da te netko naprasno spasio smrti, ono vidio da će te auto udarit, pa te naglo potegnuo na drugu stranu. Oni bi da imaju "izbora"; nešto kao jehovi svjedoci koji ne žele da se liječe!? Ma zamisli debilane. Da se djeci krade djetinjstvo!? Koja demagogija. Neka pita one maloljetne koji zatrudne, ili pokupe neku boleštinu tko je njima ukrao djetinjstvo. Da neznanstveni pristup, a ovaj njihov je kao znanstveni. Moš mislit. Znanost je jasno pokazala da kod nas djeca u pubertetskoj dobi puno češće neželjeno zatrudnjuju, i obolijevaju od spolnih bolesti, iz čega jasno proizlazi da nemaju znanja o tome, i sad kad se nešto treba uraditi, promijeniti oni ne bi. Pa što sami niste nešto pokušali napraviti, već samo sputavate one koji hoće i žele.

E moja Tihana u što si ti sprdila godine školovanja.
Komentar od: pimploman | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:15
ma dajte molim vas!!triba dicu uciti kako ukrast 10 miljuna ka fra.Sime ili kako tuđu zenu odvest u krevet ki sta je neki fratar napravija,a budite sigurni da oni DOBRO znaju u petom razredu sta su one stvari!!!
Komentar od: debotoijusto | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:14
simpaticna akcija :D
i napredovali su , nisam cuo onu o isusivanju ledne mozdine ili ruke...desne
bravo mladi KC tako se prosvjeduje, igracke na sunce
Komentar od: amigo | Komentirano: 4. prosinac 2012. 22:12
Program se može mijenjat ili prilagođavat,ali sigurno nije štetan,nego naprotiv može više koristit od bajki made by jizuz i co. i sa nekim tlapnjapa o čuvanju njufa za brak.
Uostalom ovi likovi žele od svoje djece učinit netolerantne idiote koji bi trebali iživljavat se na svemu drukčijem od onoga što im servira njihova zadrta okolina.