StoryEditorOCM
Dalmacijausvajanje proračuna

HDZ uz Berketa - da udruge lakše prežive?

Piše PSD.
26. veljače 2013. - 19:57
Hoće li Gradsko vijeće Kaštela gradonačelniku Jošku Berketu pomoći da prođe proračun za 2013. godinu, ili će pak mandat završiti s privremenim financiranjem grada, ostaje tek vidjeti. Vremena je malo, do kraja ovog saziva Vijeća ostala je još jedna, eventualno dvije sjednice, izuzmemo li onu svečanu koja će se 4. ožujka održati u povodu Dana grada Kaštela.

Redovnu sjednicu predsjednik vijeća Darko Varnica sazvao je za četvrtak. Glavna točka je proračun za 2013. godinu. SDP-ovci ne odustaju od svojih zahtjeva koje su postavili pred gradonačelnika još prošle godine kada su odbili podržati proračun, nakon čega je, dan uoči Božića, izglasano privremeno financiranje grada.

Tvrde kako su svi njihovi zahtjevi u interesu grada i građana, a ne u privatnom interesu. Kamen spoticanja i njihov zahtjev oko kojega se najviše lome koplja zasigurno je iznos od 900 tisuća kuna koje bi valjalo s privatnog dječjeg vrtića “Čarobni pianino” prebaciti na Gradski vrtić Kaštela.

Tako barem drže u SDP-u. No, nije sigurno da je Berket voljan udovoljiti vijećnicima SDP-a, s kojima je tri godine bio u “neformalnoj koaliciji”. Naprotiv, kako neslužbeno doznajemo, takav prijedlog sigurno neće proći, pa valja očekivati kako SDP ponovno neće podržati proračun.

- Mi vjerujemo kako je gradonačelnik ozbiljno shvatio naše prijedloge i zahtjeve koji su od interesa grada te kako će ih i ispuniti - optimističan je predsjednik kaštelanskih socijaldemokrata Matko Kuzmanić.

Upitan da komentira očekuje li izglasavanje proračuna u četvrtak i hoće li udovoljiti SDP-ovcima, gradonačelnik Berket nije ništa komentirao. Ruke za proračun sigurno će imati od HSLS-ovca Branka Radačića, nezavisnog Stjepana Maglice i HSP-ovca Karmela Milanovića, kao i vijećnika sa svoje nezavisne liste.

Hoće li oporbeni HDZ ovaj put podržati proračun, tek će se vidjeti, a kako neslužbeno doznajemo, o tome se razgovara, no konačan stav vjerojatno će se donijeti na sjednici Gradskog odbora stranke. Ako ga i podrže, razlog tome sigurno neće biti gradonačelnik, već udruge i klubovi kojima financije stižu na kapaljku.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:08