StoryEditorOCM

Orkestar i klapa HRM oduševili Solinjane

Piše PSD.
23. prosinca 2012. - 22:47
U prepunoj dvorani solinskog Doma kulture "Zvonimir" Solinjani i drugi posjetitelji tražili su mjesto više kako bi uživali u blagdanskom koncertu Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape "Sveti Juraj" HRM pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića.

Ovo reprezentativno glazbeno tijelo izvelo je niz svojih uspješnica od dalmatinskih do domoljubnih pjesama, kao i prigodnih hrvatskih božićnih pjesmama, a u programu je kao vokalni solist sudjelovao i bariton Jakov Košćina, inače član Orkestra HRM.

Kroz program koji je vodila Edita Lučić Jelić, istaknuta je izvanredna suradnja ovih dvaju glazbenih ansambala koja je postala uistinu jedna od dalmatinskih i hrvatskih prepoznatljivosti.

Osim značajne uloge u promicanju hrvatske glazbene kulture, ovi glazbeni sastavi svakako promoviraju Hrvatsku i kao zemlju bogate pomorske tradicije.

Ovako jedan iznimno ugodni glazbeni događaj oduševio je i solinskog gradonačelnika Blaženka Bobana, kao i ostalu publiku koja je, zasigurno, poželjela da ove mornaričke glazbenike opet može poslušati u svojemu gradu.

M. Sesartić
Snimila: Vesna Žižić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:00