StoryEditorOCM
Dalmacijane štede se

Sinjski HDZ i SDP ‘ratuju’ priopćenjima

Piše PSD.
6. prosinca 2012. - 11:17

Poslije suglasnosti Ministarstva financija da se “Prometu Makarska” vrate bjanko-zadužnice na iznos od 17,6 milijuna kuna koje su se nalazile u trezoru ministarstva kao jamstvo da će tvrtka iz Makarske u ulozi strateškog partnera dokapitalizirati “Autoprijevoz Sinj”, prema odrednicama Ugovora o restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji sinjske tvrtke, u klinč su se uhvatili gradske organizacije HDZ-a i SDP-a Sinja.

Nakon što je SDP otvoreno prozvao ministra Slavka Linića i javno od Vlade i Predsjedništva SDP-a zatražio da im se kaže zašto je odlučeno da se zadužnice vrate, na stranu Linića i tijeka privatizacije “Autoprijevoza”, oko kojega se vode istrage o mogućem kriminalu - a jedna optužnica za implicirani kriminal težak 15 milijuna kuna više od godinu dana je pravomoćna - stao je Gradski odbor HDZ-a Sinj.

HDZ je žestoko uzvratio na priopćenje Gradske organizacije SDP-a u kojemu se navodi da su “iznenađeni, razočarani, zatečeni i ogorčeni odlukom ministra Linića o vraćanju bjanko-zadužnica”. Istina je, kaže sinjski HDZ, sasvim drukčija.

“Sinjski SDP i njegova predsjednica Nataša Poparić su iznenađeni, razočarani, zatečeni i ogorčeni činjenicom da je njihova politika i djelovanje prema ‘Autoprijevozu Sinj’ doživjela veliki fijasko u proteklih osam godina njihova sudjelovanja u vlasti grada Sinja. Kako sada objasniti sindikalistima, ministrima u Vladi RH i našim građanima kojima su manipulirali svih ovih godina uvjeravajući ih u nepravilnosti u procesu rekonstruiranja tvrtke ‘Autoprijevoz Sinj’, a njihov ministar donosi odluku kojom izravno prihvaća završetak rekonstruiranja tvrtke ‘Autoprijevoz Sinj’.

Nadamo se na veliko zadovoljstvo svih njegovih djelatnika i naših sugrađana.” Na priopćenje HDZ-a i njegova predsjednika Tomislava Budimira stigao je brzi odgovor SDP-a u kojemu predsjednica Nataša Poparić piše: “Nismo iznenađeni, ogorčeni, zatečeni i razočarani priopćenjem sinjskog HDZ-a i njihovog predsjednika Tomislava Budimira, obzirom da se radi o stranci koja je korumpirala hrvatsko društvo i pokrala hrvatsku državu.

Za razliku od sinjskog HDZ-a, koji se nikada nije bio u stanju suprotstaviti svojim ministrima, koji su sustavno uništavali ovaj kraj, sinjski SDP s takvim odlukama, kada su sinjski interesi u pitanju, nikada nije imao problema”, ističu u SDP-u.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:35