Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 05.08.2012. u 20:01

Svi uz Linića: lista srama oduševila građane

Objava “liste srama”, tj. popisa poreznih dužnika koju je objavila Porezna uprava kod većine hrvatskih građana naišla je na veliko odobravanje, pa takav potez podupire čak 75 posto ispitanika!

Istraživanje, koje je provela Nova TV i Ipsos Puls, tako pokazuje da je ovo prvi potez Vlade koji je podržala gotovo cijela zemlja. Neumoljivi ministar financija Slavko Linić i šefica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec tako su dobili i podršku s terena. U SDP-u ne kriju zadovoljstvo ovim rezultatima.

Zanimljivo, i HDZ-ovi birači, njih 67 posto, podupiru objavu porezne liste dužnika, dok 83 posto birača vladajuće koalicije podupire ovu objavu.

Zanimljivo, tu birači vladajuće kolacije, njih 49 posto misli da će lista dovesti do povećane naplate duga, dok polovica HDZ-ovih birača misli da se neće dogoditi ništa.

U nenaplati poreza većina građana misli da se pogodovalo politički podobnima ili osobama bliskima vlasti. To misli 57 posto birača.

28 posto građana misli da se pogodovalo velikim dužnicima. I HDZ-ovi birači s 50 posto misle da se pogodovalo politički podobnima u vrijeme dok je ta stranka bila na vlasti.

                                                                                                                                                                                    S.J. TOMAS
Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: arhiva | Komentirano: 6. kolovoz 2012. 17:14
Nordfront evo Ti primjera: ukoliko imaš bilo što od imovine-djedovine koja će se navodno iduće godine oporezivati imovinskim porezom i taj porez ne budeš mogao platiti osvanut ćeš na jednoj takvoj glupoj listi.
Lista je, ponavljam, plod krajnje zatucanog komunističkog mozga koji ne želi vidjeti o čemu se u stvari radi i koji su glavni razlozi zboh kojih Matija Gubec ne može plaćati porez. Također, ov o je još jedan primjer gdje taj glupi mozak poduprt senzacionalističkim medijima polarizira javnost. Poduzetnici su redom lopovi, javni i državni službenici su redom lijeni, sudionici skupa u Čavoglavama su redom ustaše itd.
Mnogo lista se može sačiniti, ali ovi su se praznoglavci odlučili baš za ovu? Što misliš zašto?
Komentar od: Nordfront | Komentirano: 6. kolovoz 2012. 13:16
@ Arhiva.

Generalno si u pravu.Ali zašto se ne bi znali porezni dužnici? Kako to da ja kao "sitna riba" moram platiti svaku sitnicu, a oni su dužni milijune kuna?

Neka se objave imena, jer to su "poduzetnici", koji bi trebali pokrenuti naše gospodarstvo.

A oni ne plaćaju dugove državi, kako tek postupaju sa svojim radnicima?
Komentar od: jationmivioni | Komentirano: 6. kolovoz 2012. 10:32
bravo Arhiva, potpuno se slazem. Malo sam prelistao listu i svi ljudi iz mog mjesta na listi su mahom privatnici koji su se pokusali prehraniti otvarajuci male obrte, sada nemaju ni auta ni stanove samo dug za koji ja osobno krivim drzavu koja ocito ne funkcionira kad je dopustila stvaranje tolikog duga
Komentar od: saad | Komentirano: 6. kolovoz 2012. 6:20
Bravo Linicu!
Komentar od: arhiva | Komentirano: 5. kolovoz 2012. 23:56
Ako su rezultati ankete točni i istiniti, onda pokazuju koliko malo narodu treba da ga se zavede nebitnim glupostima. Lista je, naime, glupost i neće niti malo doprinijeti da se izvučemo iz gliba u kojeg su nas doveli HDZ i SDP.Zapravo lista je služila kao smokvin list sadašnjoj vlasti da uz nju i pored nje istakne ideju antihrvatskog rješenja problema granice s BiH, te najavu prodaje auto-cesta.naravo, lista je poslužila i da se zamaskira neznanje, nesposobnost, nepotizam, nepripremljenost i tko zna što još sve ne, aktualne "hrvatske" vlasti.
E moj narode.
Komentar od: amorella | Komentirano: 5. kolovoz 2012. 22:21
još više će ih oduševiti lista lažnih branitelja sad kad se objavi registar
Komentar od: amorella | Komentirano: 5. kolovoz 2012. 22:20
još više će ih oduševiti lista lažnih branitelja sad kad se objavi registar