StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanost povodom dana općine i blagdana

Zmijavci: priznanja Gotovini i Markaču, pa koncert Colonije

Piše PSD.
11. kolovoza 2012. - 01:09
U povodu dana općine Zmijavci i blagdana svetoga Lovre, Zmijavčani su se prisjetili hrvatskih junaka Domovinskog rata. U organizaciji općine Zmijavci i Austrijsko-Hrvatske zajednice za kulturu, na čijem je čelu Miroslav Piplica, organizirana je promocija knjiga Mladena Pavkovića „General pukovnik Ante Gotovina i General pukovnik Mladen Markač“.

Uz brojne mještane Zmijavaca, te drugih mjesta Imotske krajine, na promociji su bili i članovi obitelji Mladena Markača, supruga Mirjana, djeca Darija Kordića, sin Vladimir, te kćerke Marija i Elizabeta, kao i veliki prijatelj Ante Gotovine, nekadašnji zapovjednik Vojne policije Mihajl Budimir, i to u svojstvu izaslanika obitelji Gotovina.

Na promociji je načelnik općine Zmijavci Miroslav Karoglan uručio Povelju počasnog građanina općine Zmijavci generalima Gotovini i Markaču.

Povelje su primili Mirjana Markač i Mihajl Budimir, a također su uručeni darovi djeci Darija Kordića.
U večernjim satima održan je kod sportske dvorane u Zmijavcima veliki humanitarni koncert s nastupom Colonije.

- Od naših sponzora i humanitarnog koncerta prikupili smo novac, pa smo po deset tisuća kuna dali obiteljima naših junaka. Malo, ali je od srca, riječi su Miroslava Piplice, glavnog organizatora promocije knjiga i humanitarnog koncerta.

Tekst i snimka: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:40