StoryEditorOCM
DalmacijaOPET U IGRI

Investitor Slobodan Ljubičić: Gradnja jahti udvostručit će prihode Brodotrogira

Piše PSD.
7. srpnja 2012. - 12:21
Kako se neslužbeno moglo doznati, možda već idućeg tjedna na sjednici Vlade bude prijedlog ugovora o prodaji “Brodosplita” samoborskom DIV-u, a za “Brodotrogir” postoje tri investitora većinom zainteresirana za turističku djelatnost na tom prostoru, s tim da u Ministarstvu gospodarstva pokušavaju dogovoriti da se barem dijelom zadrži brodograđevna djelatnost.

Inozemni ulagači, koje u Hrvatskoj zastupa splitski poduzetnik Slobodan Ljubičić, trenutačno rade na izmjenama hotelsko-nautičkog projekta na prostoru današnjeg “Brodotrogira” kako bi se prilagodili zahtjevima aktualne Vlade koja na poluotoku Čubrijan želi snažnije zadržati brodograđevnu djelatnost u odnosu na zahtjeve iz prijašnjih privatizacijskih ciklusa.

− S našim partnerima iz Velike Britanije i Njemačke radimo na projektu koji bi “pomirio” interese brodogradnje i turizma. Kao što smo prije isticali, u trogirskom škveru namjeravamo graditi luksuzne jahte i udvostručiti prihode brodograđevne tvrtke.

Investitori moraju prihvatiti nove okolnosti koje propisuje država – kazao nam je Ljubičić, no nije želio iznositi detalje o iznosu ulaganja, kao ni spekulirati o broju današnjih škverana koji bi zadržali svoja radna mjesta.

Prema njegovim riječima, potencijalni novi vlasnici “Brodotrogira” optimistični su prema raspletu privatizacijske priče, a uskoro će ponuditi i jamstva za ostvarenje projekta.

F. LAUŠIĆ,G. ZUBČIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:22