Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 16.03.2012. u 22:58

ispovijest nove žrtve don nedjeljka - traume iz bibinja nastoji izliječiti u duhovnom pokretu o umijeću ljubavi i življenja

ISPOVIJEST ŽRTVE DON NEDJELJKA 'U Komaji sam potisnuo sve užase iz župne kuće'

‘Devetnaest sam godina u organizaciji. Mi otvoreno govorimo o seksualnosti i to mi puno znači da zaboravim ružne događaje iz prošlosti’, kaže naš sugovornik, koji je Komaji pristupio kad je otišao studirati u Zagreb. Još je jedan Bibinjac koji je u djetin
 − Ime bibinjskog svećenika don Nedjeljka Ivanova dobro mi je poznato, a njegov lik nikad neću zaboraviti. Cijeli život u sebi nosim proživljenu traumu od njegovih dodira po mojem spolovilu, od tog šoka kad je u župnoj kući zatražio da raskopčam šlic. Ja ne živim u Bibinju, ne mogu. On nije skidao i dirao samo mene, nego i moja dva brata. Starijeg i mlađeg...

Ovo je samo dio priče 41-godišnjaka koji danas živi i radi u Zagrebu, a s kojim smo u četvrtak razgovarali. Njegovo puno ime i prezime ne objavljujemo, no mladić nam je rekao kako se zove i zamolio da ne objavimo njegov identitet. Rodom je iz Bibinja, odakle je otišao u Zagreb na studij i više se nije vratio u svoje mjesto.

Kad smo mu kazali da je otvorena istraga protiv dugogodišnjeg bibinjskog svećenika don Nedjeljka Ivanova o seksualnom zlostavljanju dječaka, nije se iznenadio.

− Sigurno to nije radio samo meni i mojoj dvojici braće. Ja sam šutio, kao i oni. Don Nedjeljko je uživao veliki autoritet u to vrijeme, bio je markantan, krupan, autoritativan. Nije bilo pogovora kada je nešto tražio.

Kao dijete samo osjećaš da to nije u redu, sramiš se, strah te je nekome reći jer misliš da će te proglasiti lažljivcem i izopćiti iz zajednice, a osjećaš se strašno.

Ja sam bio kod njega u vrijeme pripreme za vojsku, pozvao me je na “duhovni razgovor koji je prije vojske potreban”.

Došao sam u župnu kuću, dočekao me je sam. Uskoro je od mene zatražio da raskopčam šlic. Onda je rekao da izvadim spolovilo, da on vidi je li sve to dobro razvijeno jer ću uskoro ići u vojsku.

Osjećao sam se grozno tako pred njim, jer je počeo dublje disati, a potom me je počeo dirati rukama. Uzeo je moje spolovilo u svoju ruku i uzbuđeno je govorio da je sve u redu. Pitao me je i masturbiram li – s prekidima nam je ispričao naš sugovornik.

− Otišao sam od njega pun straha. Razgovarao sam s braćom, ali čak ne toliko detaljno, jer smo se svi bojali. Vi biste morali razumjeti koliko je Crkva u Bibinju jaka i da je župnik bio “mali Bog” – rekao je 41-godišnjak.

Događaji s bibinjskim svećenikom obilježili su njegov život. Nakon što je otišao na fakultet u Zagreb, kao mladić se priključio međunarodnom duhovnom pokretu o umijeću ljubavi i življenja Komaja, koji i u Zagrebu ima svoju organizaciju.

− U organizaciji sam 19 godina. Otvoreno govorimo o seksualnosti i to mi puno znači, to što sam potisnuo ružne događaje iz prošlosti. Imamo naš centar, duhovne susrete, sastanke, meditacije... – kazao je naš sugovornik. On nije oženjen, ali nije ni jedini iz Bibinja koji se priključio pokretu Komaja.

S njim je u organizaciju ušao mladić koji je također prošao sastanke kod don Nedjeljka Ivanova. Od njega je svećenik tražio da mu donosi pornografske časopise, s obrazloženjem da ih treba spaliti.

Žodan: Nakon napisa u medijima policija će provesti izvide

− Zadarska policija nije zaprimila prijavu o ovom slučaju, međutim, imamo informacije iz medija koja za nas predstavljaju sumnju da je počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti. Te su informacije za policiju dovoljan temelj da se provedu izvidi kojima će se utvrditi jesu li djela počinjena. To podrazumijeva, među ostalim, razgovore s potencijalnim žrtvama i drugim osobama koje mogu imati korisne informacije, kao i razgovor s potencijalno osumnjičenom osobom – rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. Govoreći o eventualnoj zastari, Žodan je naglasio da o tome odluku donosi nadležno Državno odvjetništvo, kojemu će policijski spis biti proslijeđen nakon završetka obrade. − Zakon predviđa različite rokove zastara za pojedina djela, pa tek treba vidjeti hoće li biti zastare za pokretanje kaznenog postupka − naveo je Žodan.

U domu ‘Zmajević’ čeka odluku iz Vatikana

Istraga koju je o don Nedjeljku Ivanovu pokrenuo zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić proslijeđena je Kongregaciji za nauk vjere pri Svetoj Stolici. Na osnovi papinskih uputa, koje su se u slučajevima pedofilije kod svećenika iznimno postrožile, Kongregacija će ispitati slučaj i predložiti mjere, koje u načelu na koncu izriče nadbiskup. Kako je poznato, mons. Puljić je već 20. veljače izdao dekret kojim don Nedjeljku Ivanovu “zabranjuje ispovijedati i odlaziti na župe” dok proces traje.

Don Nedjeljko Ivanov ima 72 godine i živi u svećeničkom domu “Zmajević” u centru grada, pokraj zadarske katedrale, s još osam umirovljenih svećenika i dvije časne sestre. U Bibinju je bio župnik punih 20 godina.

Lani krenula ‘glasna šaputanja’

U Bibinju se, kako doznajemo, o odnosu don Nedjeljka Ivanova prema dječacima počelo govoriti nakon što je prošle godine dobio općinsku Nagradu za životno djelo.

− To je bilo kao okidač. On je još 1996. godine otišao iz Bibinja i do lani se šutjelo, a onda se počelo govorkati. Progovorili su, doduše, potiho u kućama, mladići u tridesetima koji su kao dječaci bili seksualno zlostavljani, a sada su gledali kako don Nedjeljko dobiva Nagradu za životno djelo – kazao nam je mještanin Bibinja.

Ante Lisica, otac Josipa Lisice koji je prvi o ovome progovorio u emisiji “Osmi kat”, potvrdio je da donedavno nije ništa znao. Rekao je da nije ni sanjao da se takvo što moglo događati dok mu je sin bio dječak. − Svećenik je bio jako lukav, a moj je sin uvijek bio povučen − rekao je utučeni otac.

LADA KALMETA 


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: Maslina 5 | Komentirano: 22. ožujak 2012. 20:04
"...svecenik je bia lukav.." kaze Ante Lisica.
Je sigurno, ali je i sigurno da ste vi svi bili i ostali glupi, zatupljeni i pokvareni i zatucani a o tome da niste zastitili vlastitu dicu, to niko normalan ne moze ni zamislit.
Mozete li danas toj svojoj dici pogledat u oci?????????
Komentar od: cajaaa | Komentirano: 19. ožujak 2012. 12:53
Upravo bi vjernici, kao sto sam i sam, morali biti kriticni prema ovome, a ne pokusavti sve zataskati, jer ne zelimo da se tako nesto ponovi.

Bibinje jedna od crnih jama. Svi su sve znali, ali to nisu htjeli priznat - pa ni samima sebi.
Kakvi su to roditelji koji su zrtvovali svoju djecu i od svega okrecali glavu. Dica i muskici nisu krivi, jer u toj sredini nisu imali izbora, ali roditelji su za moj pojam monstrumi i neka sad zive sa tom spoznajom. Neka i dalje zive sa spoznajom kako nisu zastitili svoju djecu, vec su ih zrtvovali zbog "mira" u mistu. Hoce li im Bog oprostiti?
Komentar od: | Komentirano: 18. ožujak 2012. 12:50
MENE ZANIMA PIPKAJU LI SAMO NAŠI POI DICU ILI TO RADE I MUSLIMANSKI I PRAVOSLAVNI?
Komentar od: amplituda | Komentirano: 17. ožujak 2012. 19:59
i zbog cega silovanje koje nije pocinjeno u ratu (znaci nije ratni zlocin) zastarjeva? Momci njih 5-6 ubace zeni u pice spansku musicu ,izredaju se na njoj, zena od srama napusta mjesto prebivalista i nikada se vise ne pojavljuje na poljoprivrednom fakultetu <osijek 91 dok ti isti momci i dalje nastavljaju da se šepure po citavoj Hrvatskoj, zrtva od srama nista nije prijavila i oni su prosli nekaznjeno-91 g pajde koji studiraju uokolo i ovu zenu su upropastili a u svom okruzenju traze "nevinu" ....Bilko,Mlađo, Zdena......
Komentar od: lolobrigita | Komentirano: 17. ožujak 2012. 16:03
Dok mi ovo pišemo,negdi u svitu ili kod nas,neki pop daje sakrament nekome ditetu di ne triba.
Komentar od: mason | Komentirano: 17. ožujak 2012. 14:55
ovaj baš neka budala. pa ko bi mene namamio u 18. godini ?! a ne bi ni u Komaju :-)
Komentar od: mućko_bućko | Komentirano: 17. ožujak 2012. 13:36
Dođe pedofil u vrtic i pita malu kako se zove,a ona ce Zvijezdica,a ti barba,ja sam STARFUCKER!
Komentar od: mućko_bućko | Komentirano: 17. ožujak 2012. 13:02
Dođe pedofil navečer pred školu i vreba u parkiću djevojčice. I nakon nekog vremena uhvati neku likušu ,odvuče je u park i poj***** je. Nakon što su obavili posao, mala pita pedofila za upaljač, i upalivši ga, prvi put vidi pedofila jer je bio mrak.
- Tata pa to si ti!! – šokirano će.
- Vesna pa ti pušiš! – reče pedofil.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 17. ožujak 2012. 13:01
rvatska drzava je zguzena od ove rimske sekte. Svi pedofili su sigurni ako se skrivaju iza zidova crkve. Taj pop je guzia rvatsku dicu, sta ima vatikan sa time? Zasto pedofil kod crkve ima veca prava od pedofila izvan crkve?
Kakvi su to roditelji pa cekaju da in vatikanska mafija neki zakon donese? Taj perverznjak i njegovi kompanjoni nebi bogami zivili da su dicu pravih roditelja guzili. Ali guzu djecu glupih i ti glupani in jos daju pare i ljube ruke. Neka guze bibinjce. vecina ih je to i zasluzila. Vjerovatno in i zene guzu kad se razmnozavaju ko pantagane.
Komentar od: izdajnik | Komentirano: 17. ožujak 2012. 12:54
Nikad nece jedan pop moje dite dotaknit. Zivin u inozemstvu. Dolazin 2 sedmice na ljetovanje. Brat mi je veliki vjernik. Ja sam mu reka ako te 2 sedmice dok san doli pop ili neka casna drolja samo na vrata poviri dobit ce automatski saku u glavu. Nikad nisan zensko udarija ali casne drolje i nisu zenske.
Moj brat se druzi sa popovima ali zna da te 2 sedmice ih nemoze pozvat u kucu.
I na ulici cin vidin popa opominjen svoju dicu da neprilaze blizu tim pedofilima. Tako spricavan opasnost.
Za mene svaki roditelj koji salje dicu u crkvu, nevoli svoju dicu i izlaze ih opasnostima.
Sta Bibinjci vole da ih popovi guze to je njihova stvar. Ali moju dicu nece nikad jedan pop nekaznjeno taknit.
Komentar od: nepotopljivi2 | Komentirano: 17. ožujak 2012. 12:17
Hrvatska je puna Bibinja i bibinjaca
ovdje bi John Boorman mogao bez problema snimiti "Oslobađanje 2" s domorocima cajunima
sad mi je jasno zašto su često momci i ljudi s tog područja u crnoj kronici
debele popovske lijenčine guze ih stoljećima
Komentar od: Grdelin | Komentirano: 17. ožujak 2012. 11:57
Neki svećenici su SVE ZNALI, a šutjeli su ‘jer ne žele blatiti Crkvu’

SIME BOLESNO IN SE ZATRLO!
Komentar od: crosist | Komentirano: 17. ožujak 2012. 11:42
Od Splita do Zadra naš narod još nije napravija korak ka istini,nemamo hrabrosti suočiti se sa svim svojim slabostima, i krenutu ka kulturnom društvu i životu.
Poštivati obitelj,
zaštiti djecu,putem istinite brige,
iskren odnos do roditelja,
poštivati drugačije i nemočne.
Komentar od: LEPICANE | Komentirano: 17. ožujak 2012. 11:14
IZRAEL
Sto si tija reci?
Cisto mi se pari da si i ti pedofil.
Komentar od: IZRAEL | Komentirano: 17. ožujak 2012. 10:58
Zanimljiva je jedna činjenica a , to je :
Kako to da se UVJEK pred USKRS ( tako je bilo doslovno sve jedne godine , tako je i ove a, tako će biti i u buduće ) ali uvijek DOSLOVNO pred USKRS ne toliko za BOŽIĆ, nađu neki slučajevi koji napadaju i blate SVETU KATOLIČKU CRKVU .
Ne opravdavam pedofiliju Bože sačuvaj ali, nije mi jasno kako vas netko može seksualno zlostavljati još kad imate 15 ili više godina ( ako ste slobodan čovjek, druga stvar je ako ste zarobljeni ) više puta. Pa ako te je don Nediljko zlostavljao jednom pa što si radija kod njega za Boga miloga više puta.
Jeli baš slučajno da se danas sve glasnije i zastrašujuće veliča " sveta " KP i njezini koljači na čelu sa j.b.titom , veliča se homoseksualnost , sutra će kako je krenulo i pedofilija a ,neviđnom pljuvanju izložena je KATOLIČKA CRKVA .
Dali ovaj slučaj ima veze sa zabranom prikazivanja filma PARADA u Dubrovniku ? Zašto pitate se ?
Ne dolazili li zadarski biskup Puljić iz Dubrovačke biskupije , ako se nije moglo ucijeniti i zastrašiti duborvačkog biskupa don. Matu Uzinića zbog PARADE možda se može izvršiti pritisak na njega preko njegovog kolege, Zadarskog biskupa Puljića.
Možda , neznam ali ima puno stvari koje treba sagledati prije bilo koje osude i napada.
Zašto se don. Nediljka nije napalo prije 5, 10 ili 3 ..godine ?
Nemojte mi samo reći da se onda nije smilo.
Kako to da za masakriranje dvojice braće TOMISLAVA( 2) I DARIJA( 4) JURIĆA ( zaklani na pargu svoje kuće 1991) ne vlada zanimanje novinara i javnosti ni 1 % .
Kako to da se Crkva proziva i pljuje zbog 250 milijona propračunskih kuna, dok za 1,5 MILIJARDU !!!! koja se daje ostalim udrugama ni jedne jedine rječi ?
Crkva još jedina stoji na putu protiv i******ednjačavanja krivnje žrtve i agresora u Domovinskom ratu.
Kod nas su najgledaniji filmovi koji blate HV , PRESEDNIKA TUĐMANA , o dogovorenom ratu.... itd, itd a upravo se još jedino Crkva suprostavlja tome.
Komentar od: cajaaa | Komentirano: 17. ožujak 2012. 10:56
Bibinje jedna od crnih jama. Svi su sve znali, ali to nisu htjeli priznat - pa ni samima sebi.

Kakvi su to roditelji koji su zrtvovali svoju djecu i od svega okrecali glavu. Dica i muskici nisu krivi, jer u toj sredini nisu imali izbora, ali roditelji su za moj pojam monstrumi i neka sad zive sa tom spoznajom. Neka i dalje zive sa spoznajom kako nisu zastitili svoju djecu, vec su ih zrtvovali zbog "mira" u mistu. Hoce li im Bog oprostiti?

Dali bi netko zelio biti u njihovoj kozi? Ja ne, ni za sto.
Komentar od: glavoč | Komentirano: 17. ožujak 2012. 10:41
Sramota za Bibinjce koji su uvik prvi kad se triba potući ili sićamo se kad su priredili Kristalnu noć u Zadru, a ovdi cilo selo šuti i dopušta zlostavljanje dice, jer nemaju muda reći nešto protiv crkve.
Komentar od: amigo | Komentirano: 17. ožujak 2012. 10:37
Krivnja se može individualizirat,ali Crkva je jednako kriva kao i pedofili,samo još gora i pokvarenija. Oni svjesno sve čine da zaštite i sakriju te iste zločince,oni nisu dosad nikog prokazali nego da zaštite svoj sveti dignitet za ovce i glupane kojima samo muzu novce i peru mozak. Šta se tiče samih pedofila nije riječ o par slučajeva,nego je riječ o desetcima tisuća šta su uhvaćeni,a vjerovatno ih ima još duplo više sakrivenih od crkve.
Stoljećima su silovali milijune djece i žena i nikad nisu svetci priznali svoje grijehe osim par papinskih floskula kojima se zločin ne može oprat,a ni zaboravit.
Crkva je itekako kriva jer nakon svih zločina oni svoje pedo pastire i dalje šalju nazad među ljudu i drže pod svojim skutama da sakriju grijehe i sačuvaju ovu svoju pokvarenu i licemjernu sliku neke svete institucije.

Naravno dobrih ljudi i pokvarenih ima u crkvi i umjesto da je crkva odstranjivala i osuđivala te pojedince oni su ih sakrivali. E tu je zločin i trebalo bi ih skupa suditi sa pedofilima za sakrivanje zločina i tražit miljarde odštete jer ništa ne bi zabolilo Vatikan kao gubitak novca.
Komentar od: ST1911HS | Komentirano: 17. ožujak 2012. 10:18
Ma ovaji momak je lažov, iša je u ZG "studirat" a u biti ga je maklo iz Bibinj jer je peder i obitelji ga je makla radi sramote.
ajde ajde te priče ha ha ha
Komentar od: majstor Bob | Komentirano: 17. ožujak 2012. 9:55
Gospe mi ovaj još nije doša sebi. A šta ste se dali dirati. Nema čim jednom pustiš nayeba si i to doslovno. A ove pedofilčine sve triba kastrirati neovisno čime se bave. I ne osuđujte crkvu kao organizaciju nažalost pedofila i pederchina ima u svim zanimanjima.
Komentar od: hrza | Komentirano: 17. ožujak 2012. 9:22
I tata bi sine na te meditacije.
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:57
istinaspashava,meni je zhao za vjekie vjekova vlaja kao sta si ti
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:56
a da me ide pipat Papa ,yeba bi mu mater,jel tako ??

pametniji su pravoslavni ja van govorin ..

nema veze,predjite u pravoslavne it's izy,

oche nash koji jesi

sveti se ime tvoje

budi voljja tvoja kako na nebu tako i na nebesima/?


jel to bilo tesko ??nije ok,sad ste pravoslavna bracha!!!

eto,majmuni,sad morete ,pivat i hajduk zivi vecno i igrale se delije !!
Komentar od: istinaspashava | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:51
Živim i odrastao sam u Bibinju. Dajem punu podršku ovim ljudima koji su istupili i imali hrabrost kakvu nitko sve ove godine nije imao!
Smatram da isto misle i moji sumještani koji su bili dugo godina ministranti kod dotičnog svečenika jer ZNAJU da je sve što je Josip Lisica rekao istina. A ZNAJU na osnovu tema sa ministranskih sastanaka. Sičaju se vrlo dobro parola: "Deški, sve porno časopise morate doniti meni jer samo ih ja mogu uništiti,vama ne da Sotona!" A ZNAJU i svi oni koje je ispovijedao u sakristiji bez paravana(a to su morali biti osnovnoškolci), a ZNAJU i zašto je bila zabranjena ispovijed kod drugih svečenika u drugim župama. Samo bi pita te svečenike koji se smatraju pametnima kako im ta tolika pamet nije dala da to skuže!? Ili jesu, ali neće vrana vrani na oči!?
Komentare tv-u daju starije osobe koje „Ne moru virovati“ . E pa zbog takvih je i nastala cjelokupna situacija,takvi i jesu krivci za sve ovo, takvi su njemu davali novce da on gradi i tako se stvarao kult ličnosti zbog kojeg mu nitko nije mogao ništa. . Pa čak ni tadašnji nadbiskup koji je ZNAO.
Dragi novinari, pitajte dečke i cure koji su tad bili osnovnoškolci. Pročitajte mišljenja na našem fb portalu „Bibinje info page“!!
Dolaskom novog župnika don Anđelka Buljata mnogi su se skinuli iz ministranske službe (među njima i ja,nakon oko 7 god.). Ljudi su poslje govorili: "Nije on ni do kolina don Nediljku,pošlo je 90posto ministranata!" E pa evo vam razloga.
Osobno neznam nikog koga je zlostavljao kao Josipa ali mislim da i tema za vrime ministranskog sastanka "Tipovi muških spolnih organa,sa slikama i u erektivnom položaju" spada u zlostavljanja!!! Znaju oni koji su bili prisutni da ne pišem neistinu! A ima toga još brdo!
I jedno pitanje onima koji osuđuju ove bibinjske junake po portalima: "Di piše rok do kad triba ovakve slučajeve prijaviti (nebitno dal medijima ili drugdje),di piše rok valjanosti tog procesa koji prolazi u etapama, najprije dugogodišnje zlostavljanje, zatim spoznaja, pomirenje sa činjenicom, sakupljanje hrabrosti za reći i onda i******ava? U kojem udžbeniku psihologije? Ili ispada da je najlakše pročitati članak i laprdati bez ikakve odgovornosti!
Činjenica je da nas u Bibinjama nema puno hrabrih,jer mnogi su zlostavljani (teže ili lakše). Zato, KAPA DO PODA DEČKI!!!
Hvala na pažnji.
Potpis: Ministrant (1989-1996)
P.S. Hvala nadbiskupu Puljiću i medijima
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:48
nije da ja seren protiv svete katolicke crikve,ko in yebe mater ,nega su se puno osilili ,nije Isus s menom vise ili manje bez njizi
uvik je on s menom
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:44
u moje vrime kad sam ja isa u osnovnu skolu ,u te casne sestre isla je ekipa ,nemojte krivo shvaitt ali ,nisu se znali potpisat,stavili bi kriz umisto potpisa ..
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:34
i drolje koje gledaju nekakav redemption ..ne znam kako se rece na rvacki ,iskupljenje??
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:32
izgleda tako ...samo imbecili idju u pope,fratre i u casne...ono,,kad malo bolje razmislish ...i drolje koje namaju di vishe ich ...
Komentar od: ziggy stardust | Komentirano: 17. ožujak 2012. 8:25
Logično je da je pipa momčiće a ne ženskice pa u katoličke pope idu uglavnom prikriveni homoseksualci kojima paše celibat da se ne moraju ženit
Komentar od: goka | Komentirano: 17. ožujak 2012. 7:35
ante_bibinje_zd jesi to ti ?
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 7:23
zato ja volin bjelo dugme i Gorana Bregovica kojega je jedna baba krstila u Katolicku,a druga u Pravoslavnu crkvu ..dish bolje ??

pa nisan ja kriv sta me insempjana baba krstila u crkvi ,da san bija sa ovon drugon babon liti 70-ih krstija bi se u pravoslavnoj,sta ja iman s tim ???

yebala vas crkva i jedna i druga ,triba radit ..

e.. i ..kad vidin puste casne i puste pope po Splitu ...pa ko to more namirit ??/
Komentar od: | Komentirano: 17. ožujak 2012. 7:14
triba se rodit neki Papa koji je normalan covik ,tamo u rimu ,Vatikanu i rec ,ne more to vise ovako,svim ljudima na svitu se mishich dizhe ,to je tako jasno i tribaju se ka i pravoslavni moch zhenit,ovako pravoslavni ispadaju pametni ,a mi katolici pederi
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 17. ožujak 2012. 2:26
Cila ta pogana religija je jedna obična seksualna perverzija. Obični čovik i ne zna zašto su Rimljani razapinjali na križ i kako se umire na križu. Ko oće znat neka obađe malo po internetu. To je kontinuirano zlostavljanje i drkanje, od izmišljenoga Spasitelja dignutoga k******** pribijenoga brokvama, priko institucionalnog potiskivanja seksualnosti kroz stoljeća, inkvizicije kao vrhunca perverzije do pedofilije. I većina sprava za seksualna mučenja u S/M filmovima danas su produkti genija iz Rimokatoličke crkve.
Komentar od: crno_vino | Komentirano: 17. ožujak 2012. 0:39
nema šanse da mi dica idu na vjeronauk.. jedino možda ako nan vrate starega župnika fra j*****.. dok je on bi župnik dica su bila sigurna.. ali udovice i raspuštenice nisu..
Komentar od: amplituda | Komentirano: 17. ožujak 2012. 0:06
ja ne razumin ovo da ga je dok je isa u vojsku pipa i dira aj mogu svatit dok je bia dite da se nije moga maknit ali doc kod njega sa 18 ng a vec ga je dobro upozna e pa to mi nije jasno
Komentar od: moli | Komentirano: 16. ožujak 2012. 23:53
Trebalo bi
sve pedofile objesit za jaja ijavno mucit. Sramota sta rade e to zasto narod je ide u crkvu
Komentar od: glavoč | Komentirano: 16. ožujak 2012. 23:43
E al mi smo potpisali ugovor s Vatikanom, a međudržavni ugovori se moraju poštivati i zato neka ga policija ostavi na miru.