Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 06.02.2012. u 20:40

majCi i kćeri, Janji i Zorani gulin iz lozovca kraj šibenika, nevrijeme je srušilo krov kuće

KAMO ĆEMO SAD? Zbog snijega smo postale beskućnice

Majka mi je šećeraš,  treba redovite obroke, ne znam gdje ćemo - očajna je Zorana Gulin
Pod teretom snijega, koji je mjestimično dostizao i do jednog metra, urušio nam se krov u Gulinima i niz zidove se u gotovo svim prostorijama počela slijevati voda. Bila sam prisebna da isključim struju jer je postojala opasnost da se smoče instalacije. Uz pomoć susjeda pozvali smo pomoć.

Stigla su dva vatrogasna vozila koja su mene i moju 75-godišnju majku Janju prevezla u Studentski dom na Šubićevcu - govori nam 50-godišnja Zorana Gulin koja je u ovom nezapamćenom nevremenu u šibenskom kraju ostala bez krova nad glavom, a nije isključeno i kompletnog pokućstva.

Iako su u Domu dobili toplu i suhu prostoriju, udoban krevet, Zorana kaže da im je ovdje nesnošljivo.

- Majka mi je šećeraš koja bi morala dnevno uzimati pet-šest obroka, a mi ovdje nemamo gdje kuhati. Uz to, po ovom nevremenu moram joj osiguravati inzulin i druge lijekove. Da situacija bude još gora, nemam mobitela, pa nisam u prilici zvati ni u slučaju da nam zatreba hitna pomoć - jada se Zorana.

Prošlo je i prvo stanje šoka za ovu obitelj. Zorana, koja je inače dvije godine provela u 15. domobranskoj pukovniji i danas ima vojnu mirovinu od 1800 kuna, nema pojma što raditi.

- Uz moju i maminu mirovinu od 2400 kuna nekako smo sastavljali kraj s krajem. Međutim, kuća, koja je, inače, građena 1967. godine, potpuno je uništena i zahtijeva totalno renoviranje.

Mi za to nemamo novca. Ovdje u Domu ne možemo ostati, a i da možemo, kako osigurati normalan život bolesnoj majci? Hvata me panika gdje ćemo, kome ćemo se obratiti i ima li itko tko bi nam mogao pružiti pomoć - kaže Zorana Gulin.

                                                      marijan džambo / ante baranić / cropix

 

Odblokirani Bratiškovci

 

Tijekom jučerašnjeg dana (nedjelja) cestari su sa skradinske strane probili prometnice do Bratiškovaca i tako skinuli gotovo trodnevnu blokadu tamošnjem Centru za rehabilitaciju obitelji Romano u kojem boravi oko stotinu štićenika.

- Mi smo spremno dočekali ovo snježno nevrijeme. Hrane i energenata smo osigurali za više dana i s te strane nije bilo nikakvih problema - izvijestio nas je direktor Centra Marin Roman.

 


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: geronimo34 | Komentirano: 7. veljača 2012. 12:57
bez obzira na komentare činjenica je da je civilina zaštita u cijeloj SD županiji zakazala, šta bi bilo da je potres ili poplava ne daj Bože??? Totalna neorganizacija, bez opreme, alata, mehanizacije...kako bi se borili protiv težih nepogoda? Treba ljude jedom godišnje slat u rezervu ka prije u HV na zborno mjesto, svatko imat uniformu i čizme i dobit alat i svoj zadatak čissto da se vidi stupanj pripremljenosti i organiziranosti, jednom godišnje mobilizacija!
Komentar od: roko prc tovar | Komentirano: 7. veljača 2012. 7:59
a bit ce nesto dobri ljudi da ce pomoc kojom uplatom i gradjevinskim materijalom, a sta drugo...boze sacuvaj!
Smirite se dok ovo prodje!
Komentar od: Čevalduka | Komentirano: 6. veljača 2012. 22:14
majCi i kćeri, Janji i Zorani gulin iz lozovca kraj šibenika

Ej, Đambo, ti si najgori novinar šta ima ode.
Lozovac nije kraj Šibenika, nego je kraj Tromilje. Oli nikada nisi bija ode na Lozovcu.

Kraj Čibenika je Gospa vanka grada, a mogli su je zvati i Gospa kraj Šibenika.

Eto vidiš. A di je Lozovac. Bliži je Šupićima neg Čibeniku. Ni Šubićevac, a ni Crnca nisu tako blizu Šibeniku. Jedino je more biti Varoš šta moš zvat Čimbenik ili Šimbenik.

Ili bi tija da se Šimbenik proteže priko bilica pa do Tromilje.
E neće moći.

NON PASSARAN !
Komentar od: amplituda | Komentirano: 6. veljača 2012. 21:32
da se smirire i dodjete sebi a onda pomalo razmislit