stdClass Object ( [id] => 15651 [title] => Ibričić skoro u 90, za prvu pobjedu "bijelih" (VIDEO) [alias] => ibricic-skoro-u-90-za-prvu-pobjedu-bijelih-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Novi Baka

Navijači Hajduka stigli su u Poljud napaljeni, ali su na kraju, usprkos pobjede, umnogome ostali iznervirani. Senijad Ibričić nije se baš ni vidio (ugasio ga Ferdo Milin), ali je ipak u 86. minuti izveo bravuru za tri boda. To je bio gol u stilu Bake Sliškovića, onaj protiv praške Slavije, prije 24 godine, umjesto očekivanog centaršuta, s krila, gotovo iz mrtvog kuta, Ibričić je sve iznenadio i zakucao balun za 1:0.

Premijerna utakmica na našem najljepšem stadionu za mnoge je unaprijed bila fiks 1, poneki sveznadari naviještali su glatkih 4:0 za “bijele”, što je u stvari poznati sindrom namještaljki.

Međutim, od početka razlike u igri između favoriziranog Hajduka i autsajdera iz Zadra uopće nije bilo. Hajduk nije zadovoljio, a Zadar je iznenadio. Taj Tomasov je opasan kao vrag, stvorio je dvije prilike, ali nije imao sreće. Što se tiče igre Hajduka uglavnom sve je bilo dosta loše (izuzetak Živković, u drugom dijelu Skoko). Kalinić i Bušić bez prave lopte, ali i bez sposobnosti da je zadrže... Rubil i Strinić pasivni, preostali vezisti smušeni.

Ispada da je isparila očekivana angažiranost, agresivnost i prije svega kombinatorika Vučevićeve momčadi. Previše pimplanja, početničkih grešaka, izgubljenih lopti, oklijevanja... A Zadrani znalački posloženi, nesretno poraženi.

zdravko reić

12 – buđenje iz spavanke. Kada već rivali nisu mogli ugroziti suparnički gol pojedinci su se orijentirali na svoj. Pandža je loptu usporedo s gol autom linijom vratio Subašiću koji je bio pored vratnice. Domaći vratar se već gledajući u polje gdje će s loptom spetljao,  izgubio je  kontrolu nad loptom koju je zatim na zaprepaštenje domaćih navijača nesvjesno petom poslao u vratnicu, pa potom i u korner!
14 – Bušić i Linić su konačno duplim pasom uspjeli izigrati obranu Zadrana. Linić je zavrnuo loptu ispred vrata, ali je Kalinić u petercu zakasnio, pa je prva izgledna šansa “bijelih” propala.
23 – prijete i Zadrani koji iz minute u minutu na travnjaku izgledaju sve bolje, kako dolaze do spoznaje da se s ovakvim Hajdukom da igrati. Milin je iznenada potegao s dvadesetak metara i primorao Subašića da loptu preko grede izbije u korner.
26 – na petnaestak metara u polju Zadrana Pandža je izgubio bitku s Tomasovom za loptom i u strahu od kontre povlačeći za dres zadarskog veznjaka opravdano je zaslužio prvi žuti karton.
29 – Tomasov nije realizirao stopostotnu priliku za Zadrane. Neopreznost obrane domaćina iskoristio je mladi veznjak i sam je izišao ispred svog nekadašnjeg suigrača Subašića. Kada se očekivao udarac pokušao je zaobići vratara Splićana, ali je sebi dao predug “for” te je zajedno s loptom završio u gol autu.
31 – nakon kornera Ibričića pokušao je Kalinić glavom, ali je njegov udarac otišao iznad vrata. U istoj minuti Splićani su opet došli do lopte. Kalinić je loptu glavom idealno spustio za Ibričića koji se na petnaestak metara namještao i na kraju loptu iz izgledne pozicije poslao pored vratnice.
45 + 2 – Na centaršut Rubila pokušao je glavom Kalinić, ali je Ježina bio na mjestu.
46 – uz veliki pljesak umjesto Jerteca u igru je ušao Josip Skoko.
48 – Kalinić je glavom spustio za Bušića koji je sam na desetak metara od vrata, ali je loptu poslao pored vratnice.
57 – Zebić je odgovorio uvođenjem Terkeša i Župana. Pokušao je i Bušić, ali je njegov udarac prošao pored vratnice. Prijeti i Terkeš, ali je obranio Subašić.
62 – umjesto kapetana Bušića u igru je ušao Bartolović, a vrpcu je u svom povratničkom debiju ponio Skoko.
64 – na koncu duge akcije domaćina Ibričić se našao ispred gostujućeg vratara,a na njega je “legao” Puljić, pa su obojica završila na travnjaku. Iako se s tribina činilo suprotno, Krečak se odlučio svirati kontraprekršaj.
67 – Splićani su opet dugo petljali oko vrata gostiju. Na koncu je Kalinić pokušao glavom s dva metra, ali je umjesto ponovljenog pokušaja nakon obraneigrao rukom.
68 – opsada gola Zadrana se nastavila. Ježina je ušao u šut Ibričiću.
72 – potuna dominacja Splićana. Odličnu loptu Skoke nekako je primirio Kalinić, ali ju je i poslao iznad grede.
76 – namjerno igranje rukom na sredini travnjaka Krečak je progledao kroz prste Pandži. Trebao mu je to biti drugi žuti karton...
78 – odličan slobodnjak Ibričića išao je u rašlje, ali je Zadrane u posljednji trenutak spasio Ježina.
1:0 Senijad Ibričić
86 – Golčina Ibričića.

Iz slobodnog udarca s dvadesetak metara s lijeve strane Hajdukova desetka je pokušao silom kada ne ide drukčije i pogodio. Snažno upućena lopta je efektno završila u bližim rašljama uz erupciju oduševljenja. Zasluženo s obzirom na prikazano u drugom dijelu. Dr Jekyll i Mr. Hyde.

 F. VULAS

Barometar "bijelih"

Subašić 5,5 - Iz nesigurnosti na Pandžinu povratnu loptu umalo je zabio autogol, ali ga je spasila vratnica.
Rubil 5,5 - Znatno slabiji nego u posljednje vrijeme, od njega trener
Vučević nije dobio očekivani učinak po desnom boku.
Strinić 6 - Agilniji od Rubila, ali u pokušajima završnice nije bio konkretan.
Jertec 5 - Na poziciji povučenog konstruktora igre je podbacio, u ukupno vrlo slabom prvome poluvremenu “bijelih”.
Od 46. Skoko 6,5 - Stari kapetan, pozdravljen pljeskom od publike znatno je pridonio da hajdukovci povežu niti igre i ofenzive.
Pandža 5,5 - Borio se, a sudac Krečak mu je mogao, zapravo morao pokazati drugi žuti karton kad se poslužio rukom, a već je od prije imao žuti karton. To umanjuje dojam...
Živković 7 - Ponajbolji hajdukovac, koncentriran da se obrana u riskantnoj igri ne uruši poput kule od karata. Kasnije spreman krenuti i u ofenzivu na radost splitske publike.
Linić 5,5 - Slabašan učinak.
Gabrić 5,5 - Preslik kao kod Linića. Možda za nijansu slabiji, pa bi to bila ocjena pet i kvarat.
Kalinić 5,5 - U mnogim šansama, što je dobro, ali isto tako mnogo promašaja i zakašnjenja u reakcijama, istina dobro čuvan, uz uvijek s dvojicom ili trojicom oko sebe.
Ibričić 7 - Pobjednik, izvadio je zeca iz šešira poput čarobnjaka ili, kako bi se danas reklo, magičara Bake Sliškovića. Od golmana Ježine u djeliću sekunde napravio je tragičara umjesto junaka. Inače se mučio i većim dijelom bio nevidljiv, “mažen i pažen” od gustog veznog reda Zadrana koji su se istakli u destrukciji. Ali, Ferdo Milin ga nije mogao spriječiti da izvede slobodni udarac!
Bušić 5 - U igri s dva sidraša Bušiću je najteže, pati on i igra Hajduka.
Od 62. Bartolović 7 - Kada je u napad ušao po vokaciji brzanac, onda je igra Splićana znatno ubrzana, a Bartolović se pokazao kao pravi joker s klupe, nepravedno u medijima zapostavljen i gotovo gurnut iz Hajduka, a on je, eto, itekako važan.
Umjesto Rubila svoj prvenstveni debut u bijelom dresu je upisao još jedan Zadranin, bivši dinamovac Marijan Buljat, ostavljamo ga bez ocjene.

Slaven ALFIREVIĆ

Iz svlačionice

Senijad Ibričić, strijelac pobjedonosnoga zgoditka u 86. minuti: Naravno da sam sretan, kako ne bih bio, zabio sam odlučujući gol pri kraju jedne tako teške utakmice. Odmah sam se sjetio gola koji je na sličan način na Poljudu zabio Baka Slišković, kao i onoga Nike Kranjčara (protiv Rijeke u Superkupu 2005. godine, op. a.). Očekivao sam da će vratar izaći na centaršut, pa sam odlučio pucati. Srećom, lopta je ušla. Igrali smo sporo i teško dolazili do šansi. Ne znam zašto je to tako, možda je bio prisutan nekakav grč, ali vjerujem da ćemo ubuduće biti puno bolji.

Josip Skoko: Nismo očekivali da ćemo ovako teško doći do pobjede, ali kako smo igrali, dobro smo prošli. Na kraju smo ipak zasluženo pobijedili, jer stvorili smo dosta prilika za gol. U drugom poluvremenu smo morali nešto promijeniti, i to je urodilo našim dobrim pritiskom. Moramo puno vježbati, više se otvarati u igri. Praktično sam prvi put igrao s ovim igračima, jer sam i u trening utakmici između prve i druge momčadi ja igrao za drugu. Još uvijek sam daleko od toga da mogu izdržati 90 minuta, ali spremit ću se da što prije dosegnem formu. Uvijek je lijepo istrčati na Poljudu, iako mi je bilo malo čudno. To je moj najdraži stadion, hvala navijačima na podršci.

Mladen Bartolović: Svaka prva utakmica je teška, Zadar je igrao na polukontre, te iz njih bio opasan. No, siguran sam da će u nastavku sezone igra biti mnogo bolja. Zadovoljan sam sa svojom igrom u pola sata koliko sam proveo na terenu, drago mi je da me publika nagradila pljeskom.

Marijan Buljat: Sretan sam što sam napokon zaigrao, jedva sam to čekao. Nismo zabili na početku susreta, pa se u momčad uvukla nervoza. Ipak, najvažnije je da smo osvojili sva tri boda. Očekujem da ću se s vremenom izboriti za veću minutaži i mjesto u momčadi, znam svoju klasu.

Adrian Ježina, vratar Zadra: Svaka čast Ibričiću, pogodio je rašlje iz nemoguće situacije. Utakmica je bila teška, mi nismo iskoristili svoje prilike. Hajduk nas je stisnuo u drugom dijelu, nažalost nismo izdržali do kraja.

Marin Tomasov: Imao sam priliku zabiti gol za naše vodstvo, ali sam pogriješio, trebao sam prije pucati. To je uvijek dvojba, pucati ili krenuti naprijed, vidio sam prazan prostor, pa sam krenuo zaobići Subašića, što nisam trebao. Da sam tada zabio, valjda bismo osvojili barem bod, a možda i sva tri, u Splićane bi se uvukla nervoza. No, Hajduk je ipak Hajduk. Što se tiče moje igre, mislim da mogu dosta bolje, moram puno trenirati kako bih što više napredovao.

TONI BILIĆ

HAJDUK - ZADAR 1:0 (0:0)

SPLIT - Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 12.000.
Utakmica 1. kola Hrvatske nogometne lige. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) - 5,5.

Žuti kartoni: Pandža (Hajduk), te Puljić i Župan (Zadar).

Strijelac: 1:0 Ibričić (86).

Najbolji igrač: Senijad Ibričić (Hajduk).

HAJDUK: Subašić (5,5), Rubil (5,5)(od 86. M. Buljat -), Strinić (6), Jertec (5) (od 46. Skoko 6,5), Pandža (5,5), Živković (7), Linić (5,5), Gabrić (5,5), Kalinić (5,5), Ibričić (7), Bušić (5)(od 62. Bartolović 7).

ZADAR: Ježina (5,5), Bilaver (6), Pletikosić (6), Puljić (6,5), Batkoski (6), Parmaković (6,5), Rašo (6)(od 56. Župan 5), Milin (5,5), Mitrović (6)(od 55. Terkeš 5), J. Surać (5,5), Tomasov (6,5).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-07-27 19:49:52 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-07-28 15:19:52 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-07-27 22:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12610 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/07/28/Sport/hajduk_zadar4-270708.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x465" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8209567 Threads: 5 Questions: 1620361226 Slow queries: 4964374 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113058056 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/ibricic-skoro-u-90-za-prvu-pobjedu-bijelih-video-15651 [printLink] => /sport/hajduk/ibricic-skoro-u-90-za-prvu-pobjedu-bijelih-video-15651?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 79800 [name] => hnkhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hnkhajduk [link] => /tag/hnkhajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ibričić skoro u 90, za prvu pobjedu "bijelih" (VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-07-41-42-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/07/28/Sport/hajduk_zadar4-270708.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/07/28/Sport/hajduk_zadar4-270708.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Novi Baka

Navijači Hajduka stigli su u Poljud napaljeni, ali su na kraju, usprkos pobjede, umnogome ostali iznervirani. Senijad Ibričić nije se baš ni vidio (ugasio ga Ferdo Milin), ali je ipak u 86. minuti izveo bravuru za tri boda. To je bio gol u stilu Bake Sliškovića, onaj protiv praške Slavije, prije 24 godine, umjesto očekivanog centaršuta, s krila, gotovo iz mrtvog kuta, Ibričić je sve iznenadio i zakucao balun za 1:0.

Premijerna utakmica na našem najljepšem stadionu za mnoge je unaprijed bila fiks 1, poneki sveznadari naviještali su glatkih 4:0 za “bijele”, što je u stvari poznati sindrom namještaljki.

Međutim, od početka razlike u igri između favoriziranog Hajduka i autsajdera iz Zadra uopće nije bilo. Hajduk nije zadovoljio, a Zadar je iznenadio. Taj Tomasov je opasan kao vrag, stvorio je dvije prilike, ali nije imao sreće. Što se tiče igre Hajduka uglavnom sve je bilo dosta loše (izuzetak Živković, u drugom dijelu Skoko). Kalinić i Bušić bez prave lopte, ali i bez sposobnosti da je zadrže... Rubil i Strinić pasivni, preostali vezisti smušeni.

Ispada da je isparila očekivana angažiranost, agresivnost i prije svega kombinatorika Vučevićeve momčadi. Previše pimplanja, početničkih grešaka, izgubljenih lopti, oklijevanja... A Zadrani znalački posloženi, nesretno poraženi.

zdravko reić

12 – buđenje iz spavanke. Kada već rivali nisu mogli ugroziti suparnički gol pojedinci su se orijentirali na svoj. Pandža je loptu usporedo s gol autom linijom vratio Subašiću koji je bio pored vratnice. Domaći vratar se već gledajući u polje gdje će s loptom spetljao,  izgubio je  kontrolu nad loptom koju je zatim na zaprepaštenje domaćih navijača nesvjesno petom poslao u vratnicu, pa potom i u korner!
14 – Bušić i Linić su konačno duplim pasom uspjeli izigrati obranu Zadrana. Linić je zavrnuo loptu ispred vrata, ali je Kalinić u petercu zakasnio, pa je prva izgledna šansa “bijelih” propala.
23 – prijete i Zadrani koji iz minute u minutu na travnjaku izgledaju sve bolje, kako dolaze do spoznaje da se s ovakvim Hajdukom da igrati. Milin je iznenada potegao s dvadesetak metara i primorao Subašića da loptu preko grede izbije u korner.
26 – na petnaestak metara u polju Zadrana Pandža je izgubio bitku s Tomasovom za loptom i u strahu od kontre povlačeći za dres zadarskog veznjaka opravdano je zaslužio prvi žuti karton.
29 – Tomasov nije realizirao stopostotnu priliku za Zadrane. Neopreznost obrane domaćina iskoristio je mladi veznjak i sam je izišao ispred svog nekadašnjeg suigrača Subašića. Kada se očekivao udarac pokušao je zaobići vratara Splićana, ali je sebi dao predug “for” te je zajedno s loptom završio u gol autu.
31 – nakon kornera Ibričića pokušao je Kalinić glavom, ali je njegov udarac otišao iznad vrata. U istoj minuti Splićani su opet došli do lopte. Kalinić je loptu glavom idealno spustio za Ibričića koji se na petnaestak metara namještao i na kraju loptu iz izgledne pozicije poslao pored vratnice.
45 + 2 – Na centaršut Rubila pokušao je glavom Kalinić, ali je Ježina bio na mjestu.
46 – uz veliki pljesak umjesto Jerteca u igru je ušao Josip Skoko.
48 – Kalinić je glavom spustio za Bušića koji je sam na desetak metara od vrata, ali je loptu poslao pored vratnice.
57 – Zebić je odgovorio uvođenjem Terkeša i Župana. Pokušao je i Bušić, ali je njegov udarac prošao pored vratnice. Prijeti i Terkeš, ali je obranio Subašić.
62 – umjesto kapetana Bušića u igru je ušao Bartolović, a vrpcu je u svom povratničkom debiju ponio Skoko.
64 – na koncu duge akcije domaćina Ibričić se našao ispred gostujućeg vratara,a na njega je “legao” Puljić, pa su obojica završila na travnjaku. Iako se s tribina činilo suprotno, Krečak se odlučio svirati kontraprekršaj.
67 – Splićani su opet dugo petljali oko vrata gostiju. Na koncu je Kalinić pokušao glavom s dva metra, ali je umjesto ponovljenog pokušaja nakon obraneigrao rukom.
68 – opsada gola Zadrana se nastavila. Ježina je ušao u šut Ibričiću.
72 – potuna dominacja Splićana. Odličnu loptu Skoke nekako je primirio Kalinić, ali ju je i poslao iznad grede.
76 – namjerno igranje rukom na sredini travnjaka Krečak je progledao kroz prste Pandži. Trebao mu je to biti drugi žuti karton...
78 – odličan slobodnjak Ibričića išao je u rašlje, ali je Zadrane u posljednji trenutak spasio Ježina.
1:0 Senijad Ibričić
86 – Golčina Ibričića.

Iz slobodnog udarca s dvadesetak metara s lijeve strane Hajdukova desetka je pokušao silom kada ne ide drukčije i pogodio. Snažno upućena lopta je efektno završila u bližim rašljama uz erupciju oduševljenja. Zasluženo s obzirom na prikazano u drugom dijelu. Dr Jekyll i Mr. Hyde.

 F. VULAS

Barometar "bijelih"

Subašić 5,5 - Iz nesigurnosti na Pandžinu povratnu loptu umalo je zabio autogol, ali ga je spasila vratnica.
Rubil 5,5 - Znatno slabiji nego u posljednje vrijeme, od njega trener
Vučević nije dobio očekivani učinak po desnom boku.
Strinić 6 - Agilniji od Rubila, ali u pokušajima završnice nije bio konkretan.
Jertec 5 - Na poziciji povučenog konstruktora igre je podbacio, u ukupno vrlo slabom prvome poluvremenu “bijelih”.
Od 46. Skoko 6,5 - Stari kapetan, pozdravljen pljeskom od publike znatno je pridonio da hajdukovci povežu niti igre i ofenzive.
Pandža 5,5 - Borio se, a sudac Krečak mu je mogao, zapravo morao pokazati drugi žuti karton kad se poslužio rukom, a već je od prije imao žuti karton. To umanjuje dojam...
Živković 7 - Ponajbolji hajdukovac, koncentriran da se obrana u riskantnoj igri ne uruši poput kule od karata. Kasnije spreman krenuti i u ofenzivu na radost splitske publike.
Linić 5,5 - Slabašan učinak.
Gabrić 5,5 - Preslik kao kod Linića. Možda za nijansu slabiji, pa bi to bila ocjena pet i kvarat.
Kalinić 5,5 - U mnogim šansama, što je dobro, ali isto tako mnogo promašaja i zakašnjenja u reakcijama, istina dobro čuvan, uz uvijek s dvojicom ili trojicom oko sebe.
Ibričić 7 - Pobjednik, izvadio je zeca iz šešira poput čarobnjaka ili, kako bi se danas reklo, magičara Bake Sliškovića. Od golmana Ježine u djeliću sekunde napravio je tragičara umjesto junaka. Inače se mučio i većim dijelom bio nevidljiv, “mažen i pažen” od gustog veznog reda Zadrana koji su se istakli u destrukciji. Ali, Ferdo Milin ga nije mogao spriječiti da izvede slobodni udarac!
Bušić 5 - U igri s dva sidraša Bušiću je najteže, pati on i igra Hajduka.
Od 62. Bartolović 7 - Kada je u napad ušao po vokaciji brzanac, onda je igra Splićana znatno ubrzana, a Bartolović se pokazao kao pravi joker s klupe, nepravedno u medijima zapostavljen i gotovo gurnut iz Hajduka, a on je, eto, itekako važan.
Umjesto Rubila svoj prvenstveni debut u bijelom dresu je upisao još jedan Zadranin, bivši dinamovac Marijan Buljat, ostavljamo ga bez ocjene.

Slaven ALFIREVIĆ

Iz svlačionice

Senijad Ibričić, strijelac pobjedonosnoga zgoditka u 86. minuti: Naravno da sam sretan, kako ne bih bio, zabio sam odlučujući gol pri kraju jedne tako teške utakmice. Odmah sam se sjetio gola koji je na sličan način na Poljudu zabio Baka Slišković, kao i onoga Nike Kranjčara (protiv Rijeke u Superkupu 2005. godine, op. a.). Očekivao sam da će vratar izaći na centaršut, pa sam odlučio pucati. Srećom, lopta je ušla. Igrali smo sporo i teško dolazili do šansi. Ne znam zašto je to tako, možda je bio prisutan nekakav grč, ali vjerujem da ćemo ubuduće biti puno bolji.

Josip Skoko: Nismo očekivali da ćemo ovako teško doći do pobjede, ali kako smo igrali, dobro smo prošli. Na kraju smo ipak zasluženo pobijedili, jer stvorili smo dosta prilika za gol. U drugom poluvremenu smo morali nešto promijeniti, i to je urodilo našim dobrim pritiskom. Moramo puno vježbati, više se otvarati u igri. Praktično sam prvi put igrao s ovim igračima, jer sam i u trening utakmici između prve i druge momčadi ja igrao za drugu. Još uvijek sam daleko od toga da mogu izdržati 90 minuta, ali spremit ću se da što prije dosegnem formu. Uvijek je lijepo istrčati na Poljudu, iako mi je bilo malo čudno. To je moj najdraži stadion, hvala navijačima na podršci.

Mladen Bartolović: Svaka prva utakmica je teška, Zadar je igrao na polukontre, te iz njih bio opasan. No, siguran sam da će u nastavku sezone igra biti mnogo bolja. Zadovoljan sam sa svojom igrom u pola sata koliko sam proveo na terenu, drago mi je da me publika nagradila pljeskom.

Marijan Buljat: Sretan sam što sam napokon zaigrao, jedva sam to čekao. Nismo zabili na početku susreta, pa se u momčad uvukla nervoza. Ipak, najvažnije je da smo osvojili sva tri boda. Očekujem da ću se s vremenom izboriti za veću minutaži i mjesto u momčadi, znam svoju klasu.

Adrian Ježina, vratar Zadra: Svaka čast Ibričiću, pogodio je rašlje iz nemoguće situacije. Utakmica je bila teška, mi nismo iskoristili svoje prilike. Hajduk nas je stisnuo u drugom dijelu, nažalost nismo izdržali do kraja.

Marin Tomasov: Imao sam priliku zabiti gol za naše vodstvo, ali sam pogriješio, trebao sam prije pucati. To je uvijek dvojba, pucati ili krenuti naprijed, vidio sam prazan prostor, pa sam krenuo zaobići Subašića, što nisam trebao. Da sam tada zabio, valjda bismo osvojili barem bod, a možda i sva tri, u Splićane bi se uvukla nervoza. No, Hajduk je ipak Hajduk. Što se tiče moje igre, mislim da mogu dosta bolje, moram puno trenirati kako bih što više napredovao.

TONI BILIĆ

HAJDUK - ZADAR 1:0 (0:0)

SPLIT - Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 12.000.
Utakmica 1. kola Hrvatske nogometne lige. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) - 5,5.

Žuti kartoni: Pandža (Hajduk), te Puljić i Župan (Zadar).

Strijelac: 1:0 Ibričić (86).

Najbolji igrač: Senijad Ibričić (Hajduk).

HAJDUK: Subašić (5,5), Rubil (5,5)(od 86. M. Buljat -), Strinić (6), Jertec (5) (od 46. Skoko 6,5), Pandža (5,5), Živković (7), Linić (5,5), Gabrić (5,5), Kalinić (5,5), Ibričić (7), Bušić (5)(od 62. Bartolović 7).

ZADAR: Ježina (5,5), Bilaver (6), Pletikosić (6), Puljić (6,5), Batkoski (6), Parmaković (6,5), Rašo (6)(od 56. Župan 5), Milin (5,5), Mitrović (6)(od 55. Terkeš 5), J. Surać (5,5), Tomasov (6,5).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/ibricic-skoro-u-90-za-prvu-pobjedu-bijelih-video-15651 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=95395d97bb2a665a932f1ff7a58a33ddf75a62b6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ibri%C4%8Di%C4%87+skoro+u+90%2C+za+prvu+pobjedu+%26quot%3Bbijelih%26quot%3B+%28VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fibricic-skoro-u-90-za-prvu-pobjedu-bijelih-video-15651 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fibricic-skoro-u-90-za-prvu-pobjedu-bijelih-video-15651 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Ibričić skoro u 90, za prvu pobjedu "bijelih" (VIDEO)

Piše PSD.
28. srpnja 2008. - 00:53

Novi Baka

Navijači Hajduka stigli su u Poljud napaljeni, ali su na kraju, usprkos pobjede, umnogome ostali iznervirani. Senijad Ibričić nije se baš ni vidio (ugasio ga Ferdo Milin), ali je ipak u 86. minuti izveo bravuru za tri boda. To je bio gol u stilu Bake Sliškovića, onaj protiv praške Slavije, prije 24 godine, umjesto očekivanog centaršuta, s krila, gotovo iz mrtvog kuta, Ibričić je sve iznenadio i zakucao balun za 1:0.

Premijerna utakmica na našem najljepšem stadionu za mnoge je unaprijed bila fiks 1, poneki sveznadari naviještali su glatkih 4:0 za “bijele”, što je u stvari poznati sindrom namještaljki.

Međutim, od početka razlike u igri između favoriziranog Hajduka i autsajdera iz Zadra uo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 09:41