StoryEditorOCM
Dalmacija10. regata ‘Sveti Nikola za samce 2011.’

Šime Stipaničev prvi uplovio u komišku luku

Piše PSD.
5. prosinca 2011. - 00:41
Šime Stipaničev (JK Tijat) pobjednik je 10. regate “Sveti Nikola za samce 2011.”

Zbog loše vremenske prognoze, umjesto rute Split-Blitvenica-Palagruža-Komiža, duge 160 NM, organizator regate, JK Mornar, skratio je rutu na 111 NM, pa se jedrilo na ruti Split-Palagruža-Komiža.

U konkurenciji šest krstaša najbrži je bio Allianz Fulcrum (Pogo 40 S2) sa skiperom Šimom Stipaničevim koji je u komišku luku uplovio u nedjelju u 01 sat, 30 minuta i 41 sekundu.

Uz članove regatnog odbora, Stipaničeva je na rivi dočekala i pozdravila komiška gradonačelnica Tonka Ivčević, a zatim su Stipaničeva pozdravili i brojni Komižani i njihovi gosti, okupljeni na trgu Škor na koncertu “Kopito” banda.

Evo što nam je u kratkom razgovoru izjavio Stipaničev:

- Bilo je relativno naporno, ali i dosta brzo. Kod ovih samačkih regata umor nastupi tek nakon 24 sata jedrenja, a mi smo startali ispred splitske luke u subotu ujutro u 10 sati.

- Vremenski uvjeti?

- Jugo u okretanju na lebić, tako da smo imali orcu do Palagruže, jedrili smo nekih dvadesetak čvorova toga juga i lebića i nakon toga krma do Komiže. Nisam imao nikakvih tehničkih problema na brodu, sve je radilo savršeno. Moj brod se pokazao kao jako dobar i brz..

- Konkurencija?

- Konkurencija je bila dobra, ali nažalost većina skipera nema brodove prilagođene samačkom jedrenju i ja im se uistinu divim i svi oni koji uspiju doći do cilja su pobjednici ove regate. Ne ja, svi zajedno smo pobjednici, jer u ovakvom tipu regate najvažnije je doći do kraja. To je jedno posebno zajedništvo koje se onda stvori i više se ne pita tko je prvi, drugi...

- Doček u Komiži?

- Ja inače volim Komižu, tu imam puno prijatelja. Komiža je moje omiljeno mjesto na Jadranu u koje se uvijek rado vraćam. Komiža je idealna kulisa za cilj ovakvih regata.

bogoljub mitraković, foto: božo vukičević / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:22