Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 23.09.2011. u 15:19

Kosor u Šibeniku: Hrvatske budućnosti ne bi bilo bez branitelja i dr. Tuđmana (FOTO)

GALERIJA

Svečanom akademijom u Šibenskom kazalištu i prikazivanjem dokumetarnog filma mlade šibenske autorice Matee Šarić znakovita naziva "I moj će grad biti sretan"obilježena je dvadeseta obljetnica velike pobjede u obrani grada u rujanskom ratu 1991.g.

U spomen na sve one koji su za taj povijesni podvig zaslužni,a napose one koji su za obranu svoga grada i domovine pali šibenskom su se slavlju pridružili i najviši državni dužnosnici predvođeni predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i izaslanikom predsjednika RH, kontraadmiralom Antom Urlićem, zapovjednikom HRM-a.

- Nećemo dozvoliti nikome da revidira hrvatsku povijest,da se usudi slati poruke,a čuli smo ih,prošle i ove godine da Hrvatska ne bi trebala slaviti Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja.Ne samo da ćemo slaviti,nego želimo da svaka ta proslava sljedećih godina bude jača,snažnija, sa snažnijim porukama koje će govoriti o hrvatskoj budućnosti koje ne bi bilo bez hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana - kazala je na svečanoj akademiji u Šibenskom kazalištu premijerka Jadranka Kosor.

Govoreći o optužnicama koje ovih dana iz susjedne države stižu hrvatskim braniteljima,posebno iz Vukovara,premijerka je rekla:Mi to više nećemo dopustiti.Želim ovdje pred vama još jednput napomeniti da ću predložiti Vladi da krenemo u proceduru sa zakonom kojim ćemo proglasiti ništetnim sve pravne akte biše JNA i pravosudnih tijela bivše države,koji se odnose na Domovinski rat a prema kojima su osumnjičeni ili optuženi državljani RH za kaznena djela počinjena na teritoriju Hrvatske.Nažalost-dodala je- oni koji su pokrenuli agresiju na Hrvatsku, danas,poslije 20 godina, žele pobjedu ovim optužnicama.To neće proći i mi u Hrvatskoj to nećemo dopustiti-poručila je Kosor iz Šibenika.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović govorio je o jedinstvu civila i boraca,o građanima Šibenika koji svoj grad ni u najtežim trenucima nisu napustili, a ondašnji predsjednik Skupštine općine Šibenik Paško Bubalo ukazao je kako je uspjeh u obrani Šibenika bio prekretnica u ratu kojom je spriječeno cijepanje Hrvatske.

Župan Goran Pauk prisjetio se nezaboravnog usklika pok.Filipa Gaćine "obadva,obadva su pala" kao simbola otpora agresoru i žilavosti hrvatskih obrambenih snaga te zahvalio svim sudionicima obrane na njihovom doprinosu,a napose onima koji su za svoj grad i domovinu pali.

D. Blažević / nikša stipaničev / cropix

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: MarkoKraljevic | Komentirano: 25. rujan 2011. 10:43
I ovo prolazi, svit se zabavlja a je be se nju!
Komentar od: MarkoKraljevic | Komentirano: 25. rujan 2011. 10:42
da se razumimo, hrvatske ne bi bilo da nije pao berlinski zid i dase nisu ukazali Gorbacov i Wojtila...lako cemo mi za tudjmana kome je Sloba dobro kumova...sta mislite?

A drugo...brate ti nasi rukovodioci sj e ba se ono sto se npr. cekalo od stoljeca sedmog a i Tudjman je gresio, da njega nije bilo ne bi bilo ni Jace...slazem se!
Komentar od: lile555 @ 23. rujan 2011 15:26
Jadranke Kosor ne bi bilo bez branitelja i dr. Tuđmana ! Je li to naslov?
Komentar od: | Komentirano: 24. rujan 2011. 8:03
Na moj komentar dajem dvije ispravke i tp : 1/ nebi piši ne bi i 2/ ćak piši čak.....Molim , uvažite ovaj ispravak.
Komentar od: | Komentirano: 24. rujan 2011. 7:31
Da nije bilo franje i "branitelja", nebi bilo ni jace , koja bi šteta to bila ?......Nebi mogli ,ćak!....Istraživati kontejnere, imati nepismene ili u najbolju ruku polupismene a pod isti nazivnik lopovi i "ratni"profiteri,,,,,U vlasti na svim nivoima , od kotara do države!....Ajme ti se nama......A od boljeg sutra ,malo sutra....
Komentar od: grifa | Komentirano: 23. rujan 2011. 23:33
j***** vas hde, sdp hns ids i svi ostali....paraziti...
Komentar od: grifa | Komentirano: 23. rujan 2011. 23:32
ma jel ovo žalosno...u svim novinama nema ni slova o junacima rujanskog podviga, samo o ovoj ludi kosorovicvi i još luđin političarima koji su nas uništili i još nas uništavaju....jad i bjeda od novinara, da se niste udostojili napisati pet riči o ljudima koji su direktni sudionici bitke za šibenik, vodice i okolicu....tug tuga ništa derugo...ima san 19 godina kad je to bilo i ponosan san na to šta smo učinili...bez ičeg smo se obranili, a sad neki drugi pričaju basne o tom... neki veliki zapovjednici i stratezi....ma sramite se svi..nećete nam ubiti ponos....nikad...stoko...
Komentar od: | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:35
bez Tuđmana i HDZa ne bi bilo pokradene Hrvatske
Komentar od: Sivko_klon | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:11
Da ne bi slučajno piswoman Hrvat napisala velikim početnim slovom!
Komentar od: Sivko_klon | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:10
Sad će ova nepiswoman opet napisati kako ona nije Srbijanka, moš mislit!
Komentar od: Sivko_klon | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:09
piš-ženo@
je li se ti to tješiš? Tako ti je sigurno lakše, jel?
Komentar od: nepiswoman | Komentirano: 23. rujan 2011. 21:28
je, velika je srića danas bit hrvat i živit u ovoj pokojnoj lipoj našoj...
Komentar od: galjego | Komentirano: 23. rujan 2011. 21:08
grafičar @
Znam da si zbunjen. Ali mi kao stranka izdati ćemo pred izbore priručnik što je to iskonski nauk Dr. Franje Tuđmana i biti će ti sve jasnije.
Komentar od: lajos winnetou | Komentirano: 23. rujan 2011. 19:31
Ajde kozo, dosta više s tim uvlakačkim floskulama..nemoj više zahebavat stoku sitnog zuba..i kakve veze ima ovi tzv `ćaća` domovine sa stvaranjem Hrvatske..
Komentar od: | Komentirano: 23. rujan 2011. 19:19
lipi vas đava odnija
da se dabogda nikad niste rodili
Komentar od: Ze | Komentirano: 23. rujan 2011. 17:28
bolje da je srbija nego ovakva hrvatska
Komentar od: nitko_poseban | Komentirano: 23. rujan 2011. 17:18
Za slikovito objašnjenje pojma: "gaziti preko leševa" poslušaj predizbornu kampanju Jace, Keruma i Bandića.
Komentar od: lolobrigita | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:59
Enti Slobodnu i ovu štracu od žene.Nema dana da je ne daju na dvi strane.Bez imalo kritike,jasno.Jesu se zavolili ona i Pavić.
A ovi njeni pokliči prima Srbima su bokun pase.To je tribalo vikat prije dvadeset godina.Sad ne triba,pobijedili smo,mi to znamo,a znaju i oni.Čemu teatar oko toga?Samo da bi narodu malo makli kanoćal sa HDZ-a i lupeštine kojon su se nakitili.Odakle gudi obraz pozivat se na branitelje,oni su zadnji koji bi je tribali podržat.Ne virujen da se iko borija za ovu nakaradu od države,fala HDZ-u i doktoru Tuđmanu i njegovin lupežima,fala doktoru Sanaderu i njegovin lupežima.
Fala Jadro i tebi,ali ajde,majke ti,ća.Ti i ovi tvoji.U tri pi.zde m***.Evo,nemoš odolit.
Komentar od: bakalar | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:12
Ajde jaco, objasni gladnomu i pokradenomu puku, ko je ima najviše koristi od ove države. Evo da ti pomognem bar za dvi skupine. Lažni branitelji i tvoj Tuđman ka predvodnik lupeža političara. Ne samo da su je okrali, nego su je držali ka svoje vlasništvo, i još je uvik drže ka taoca, po njihovoj mjeri. Ne zaboravi JACO, da je u EVROPI nasatalo desetke novih država u to vrime, a srićom ni jedna nije imala tuđmana. Blago njima. A nisu imali ni HDZ.
Komentar od: koromač | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:11
NE PONOVILO SE NIKAD VIŠE !!!
Ne bi bilo ni ratnih strahota, uništenja, toliko ratnih sudbina, da se niste dogovarali, trgovali i opskrbljivali naftom tkz. agresora. Kada će domaći ratni profiteri, doći na red, koji su nas oslobađali od agresora. Kada će institucije i istinski branitelji progovoriti, o onima koji to nisu bili. A na državnoj su sisi i za šankom u birtiji, na račun ionako osiromašenih i opljačkanih radnika, čije su se firme ugasile. Zahvaljujući ZNA SE kome. A to su oni, koji su pokrećali, koji su znali kako, kuda kanalizirat bogatstva, kojih nije bilo i koje nitko nije stvarao prije njih. A njihovi đepovi puni. Strašno.
Kada se sjećamo poginulih i istinskih branitelja Šibenika, invalida i svih, koji su patili u ratnim strahotama, i danas osjećaju posljedice, čestitam obljetnicu, s onim:
Ne ponovilo se nikad!
Komentar od: Bački agronom | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:06

Dobro zdravlje i dug život svim "braniteljima"!!!!
Komentar od: galjego | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:59
Hrvatske budućnosti ne bi bilo bez branitelja, a bogme ni branitelja bez hrvatske budućnosti. Oće li branielji bankrotirat ako bankrotira Hrvatska ili ne ?
Komentar od: koromač | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:48
Ne bi bilo ni lupeža i kriminalaca, koji su ovu državu opljačkali. Ne bi bilo ni tebe, gospođo premijerko, koja još imaš petlje, opljačkanom narodu bacati prašinu u oči. A jako dobro se zna, tko je i zašto, uvaljao u glib ovaj narod, i tko je zadužio generacije, koje se nisu još rodile.
Sram vas bilo licemjeri, o čemu vi to govorite.
Gradite kazamate, trebat će vam, muljatori ljudskih sudbina.
Komentar od: galjego | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:29
Tako je,.........i nadasve povratak iskonskom nauku Dr. Franje Tuđmana,...
Komentar od: | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:26
Jadranke Kosor ne bi bilo bez branitelja i dr. Tuđmana ! Je li to naslov?