Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Hrvatska

Objavljeno 23.09.2011. u 15:19

Kosor u Šibeniku: Hrvatske budućnosti ne bi bilo bez branitelja i dr. Tuđmana (FOTO)

GALERIJA

Svečanom akademijom u Šibenskom kazalištu i prikazivanjem dokumetarnog filma mlade šibenske autorice Matee Šarić znakovita naziva "I moj će grad biti sretan"obilježena je dvadeseta obljetnica velike pobjede u obrani grada u rujanskom ratu 1991.g.

U spomen na sve one koji su za taj povijesni podvig zaslužni,a napose one koji su za obranu svoga grada i domovine pali šibenskom su se slavlju pridružili i najviši državni dužnosnici predvođeni predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i izaslanikom predsjednika RH, kontraadmiralom Antom Urlićem, zapovjednikom HRM-a.

- Nećemo dozvoliti nikome da revidira hrvatsku povijest,da se usudi slati poruke,a čuli smo ih,prošle i ove godine da Hrvatska ne bi trebala slaviti Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja.Ne samo da ćemo slaviti,nego želimo da svaka ta proslava sljedećih godina bude jača,snažnija, sa snažnijim porukama koje će govoriti o hrvatskoj budućnosti koje ne bi bilo bez hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana - kazala je na svečanoj akademiji u Šibenskom kazalištu premijerka Jadranka Kosor.

Govoreći o optužnicama koje ovih dana iz susjedne države stižu hrvatskim braniteljima,posebno iz Vukovara,premijerka je rekla:Mi to više nećemo dopustiti.Želim ovdje pred vama još jednput napomeniti da ću predložiti Vladi da krenemo u proceduru sa zakonom kojim ćemo proglasiti ništetnim sve pravne akte biše JNA i pravosudnih tijela bivše države,koji se odnose na Domovinski rat a prema kojima su osumnjičeni ili optuženi državljani RH za kaznena djela počinjena na teritoriju Hrvatske.Nažalost-dodala je- oni koji su pokrenuli agresiju na Hrvatsku, danas,poslije 20 godina, žele pobjedu ovim optužnicama.To neće proći i mi u Hrvatskoj to nećemo dopustiti-poručila je Kosor iz Šibenika.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović govorio je o jedinstvu civila i boraca,o građanima Šibenika koji svoj grad ni u najtežim trenucima nisu napustili, a ondašnji predsjednik Skupštine općine Šibenik Paško Bubalo ukazao je kako je uspjeh u obrani Šibenika bio prekretnica u ratu kojom je spriječeno cijepanje Hrvatske.

Župan Goran Pauk prisjetio se nezaboravnog usklika pok.Filipa Gaćine "obadva,obadva su pala" kao simbola otpora agresoru i žilavosti hrvatskih obrambenih snaga te zahvalio svim sudionicima obrane na njihovom doprinosu,a napose onima koji su za svoj grad i domovinu pali.

D. Blažević / nikša stipaničev / cropix

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: MarkoKraljevic | Komentirano: 25. rujan 2011. 10:43
I ovo prolazi, svit se zabavlja a je be se nju!
Komentar od: MarkoKraljevic | Komentirano: 25. rujan 2011. 10:42
da se razumimo, hrvatske ne bi bilo da nije pao berlinski zid i dase nisu ukazali Gorbacov i Wojtila...lako cemo mi za tudjmana kome je Sloba dobro kumova...sta mislite?

A drugo...brate ti nasi rukovodioci sj e ba se ono sto se npr. cekalo od stoljeca sedmog a i Tudjman je gresio, da njega nije bilo ne bi bilo ni Jace...slazem se!
Komentar od: lile555 @ 23. rujan 2011 15:26
Jadranke Kosor ne bi bilo bez branitelja i dr. Tuđmana ! Je li to naslov?
Komentar od: | Komentirano: 24. rujan 2011. 8:03
Na moj komentar dajem dvije ispravke i tp : 1/ nebi piši ne bi i 2/ ćak piši čak.....Molim , uvažite ovaj ispravak.
Komentar od: | Komentirano: 24. rujan 2011. 7:31
Da nije bilo franje i "branitelja", nebi bilo ni jace , koja bi šteta to bila ?......Nebi mogli ,ćak!....Istraživati kontejnere, imati nepismene ili u najbolju ruku polupismene a pod isti nazivnik lopovi i "ratni"profiteri,,,,,U vlasti na svim nivoima , od kotara do države!....Ajme ti se nama......A od boljeg sutra ,malo sutra....
Komentar od: grifa | Komentirano: 23. rujan 2011. 23:33
j***** vas hde, sdp hns ids i svi ostali....paraziti...
Komentar od: grifa | Komentirano: 23. rujan 2011. 23:32
ma jel ovo žalosno...u svim novinama nema ni slova o junacima rujanskog podviga, samo o ovoj ludi kosorovicvi i još luđin političarima koji su nas uništili i još nas uništavaju....jad i bjeda od novinara, da se niste udostojili napisati pet riči o ljudima koji su direktni sudionici bitke za šibenik, vodice i okolicu....tug tuga ništa derugo...ima san 19 godina kad je to bilo i ponosan san na to šta smo učinili...bez ičeg smo se obranili, a sad neki drugi pričaju basne o tom... neki veliki zapovjednici i stratezi....ma sramite se svi..nećete nam ubiti ponos....nikad...stoko...
Komentar od: | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:35
bez Tuđmana i HDZa ne bi bilo pokradene Hrvatske
Komentar od: Sivko_klon | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:11
Da ne bi slučajno piswoman Hrvat napisala velikim početnim slovom!
Komentar od: Sivko_klon | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:10
Sad će ova nepiswoman opet napisati kako ona nije Srbijanka, moš mislit!
Komentar od: Sivko_klon | Komentirano: 23. rujan 2011. 22:09
piš-ženo@
je li se ti to tješiš? Tako ti je sigurno lakše, jel?
Komentar od: nepiswoman | Komentirano: 23. rujan 2011. 21:28
je, velika je srića danas bit hrvat i živit u ovoj pokojnoj lipoj našoj...
Komentar od: galjego | Komentirano: 23. rujan 2011. 21:08
grafičar @
Znam da si zbunjen. Ali mi kao stranka izdati ćemo pred izbore priručnik što je to iskonski nauk Dr. Franje Tuđmana i biti će ti sve jasnije.
Komentar od: lajos winnetou | Komentirano: 23. rujan 2011. 19:31
Ajde kozo, dosta više s tim uvlakačkim floskulama..nemoj više zahebavat stoku sitnog zuba..i kakve veze ima ovi tzv `ćaća` domovine sa stvaranjem Hrvatske..
Komentar od: | Komentirano: 23. rujan 2011. 19:19
lipi vas đava odnija
da se dabogda nikad niste rodili
Komentar od: Ze | Komentirano: 23. rujan 2011. 17:28
bolje da je srbija nego ovakva hrvatska
Komentar od: nitko_poseban | Komentirano: 23. rujan 2011. 17:18
Za slikovito objašnjenje pojma: "gaziti preko leševa" poslušaj predizbornu kampanju Jace, Keruma i Bandića.
Komentar od: lolobrigita | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:59
Enti Slobodnu i ovu štracu od žene.Nema dana da je ne daju na dvi strane.Bez imalo kritike,jasno.Jesu se zavolili ona i Pavić.
A ovi njeni pokliči prima Srbima su bokun pase.To je tribalo vikat prije dvadeset godina.Sad ne triba,pobijedili smo,mi to znamo,a znaju i oni.Čemu teatar oko toga?Samo da bi narodu malo makli kanoćal sa HDZ-a i lupeštine kojon su se nakitili.Odakle gudi obraz pozivat se na branitelje,oni su zadnji koji bi je tribali podržat.Ne virujen da se iko borija za ovu nakaradu od države,fala HDZ-u i doktoru Tuđmanu i njegovin lupežima,fala doktoru Sanaderu i njegovin lupežima.
Fala Jadro i tebi,ali ajde,majke ti,ća.Ti i ovi tvoji.U tri pi.zde m***.Evo,nemoš odolit.
Komentar od: bakalar | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:12
Ajde jaco, objasni gladnomu i pokradenomu puku, ko je ima najviše koristi od ove države. Evo da ti pomognem bar za dvi skupine. Lažni branitelji i tvoj Tuđman ka predvodnik lupeža političara. Ne samo da su je okrali, nego su je držali ka svoje vlasništvo, i još je uvik drže ka taoca, po njihovoj mjeri. Ne zaboravi JACO, da je u EVROPI nasatalo desetke novih država u to vrime, a srićom ni jedna nije imala tuđmana. Blago njima. A nisu imali ni HDZ.
Komentar od: koromač | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:11
NE PONOVILO SE NIKAD VIŠE !!!
Ne bi bilo ni ratnih strahota, uništenja, toliko ratnih sudbina, da se niste dogovarali, trgovali i opskrbljivali naftom tkz. agresora. Kada će domaći ratni profiteri, doći na red, koji su nas oslobađali od agresora. Kada će institucije i istinski branitelji progovoriti, o onima koji to nisu bili. A na državnoj su sisi i za šankom u birtiji, na račun ionako osiromašenih i opljačkanih radnika, čije su se firme ugasile. Zahvaljujući ZNA SE kome. A to su oni, koji su pokrećali, koji su znali kako, kuda kanalizirat bogatstva, kojih nije bilo i koje nitko nije stvarao prije njih. A njihovi đepovi puni. Strašno.
Kada se sjećamo poginulih i istinskih branitelja Šibenika, invalida i svih, koji su patili u ratnim strahotama, i danas osjećaju posljedice, čestitam obljetnicu, s onim:
Ne ponovilo se nikad!
Komentar od: Bački agronom | Komentirano: 23. rujan 2011. 16:06

Dobro zdravlje i dug život svim "braniteljima"!!!!
Komentar od: galjego | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:59
Hrvatske budućnosti ne bi bilo bez branitelja, a bogme ni branitelja bez hrvatske budućnosti. Oće li branielji bankrotirat ako bankrotira Hrvatska ili ne ?
Komentar od: koromač | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:48
Ne bi bilo ni lupeža i kriminalaca, koji su ovu državu opljačkali. Ne bi bilo ni tebe, gospođo premijerko, koja još imaš petlje, opljačkanom narodu bacati prašinu u oči. A jako dobro se zna, tko je i zašto, uvaljao u glib ovaj narod, i tko je zadužio generacije, koje se nisu još rodile.
Sram vas bilo licemjeri, o čemu vi to govorite.
Gradite kazamate, trebat će vam, muljatori ljudskih sudbina.
Komentar od: galjego | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:29
Tako je,.........i nadasve povratak iskonskom nauku Dr. Franje Tuđmana,...
Komentar od: | Komentirano: 23. rujan 2011. 15:26
Jadranke Kosor ne bi bilo bez branitelja i dr. Tuđmana ! Je li to naslov?