StoryEditorOCM
DalmacijaNova akcija

U utorak trosatni štrajk i mimohod pučiških kamenara

Piše PSD.
19. studenog 2011. - 09:23
U pučiškom “Jadrankamenu” nema mira. Nezavisni sindikat te kamenarske tvrtke najavio je za utorak 22. studenoga u 11 sati novi štrajk s mimohodom kroz mjesto do zgrade Uprave društva i zgrade pučiške općine.

O toj svojoj namjeri pismeno su izvijestili predsjednika Uprave “Jadrankamena” Vedrana Vilovića, a razlozi za štrajk su, po navodima sindikalnog čelnika Tonča Drpića, zaštita socijalnih i gospodarskih interesa članova sindikata, neisplata plaća u bruto iznosu od 2009. godine (neto se isplaćuje) i grubo kršenje članka 1. kolektivnog ugovora.

U Radnoj jedinici Pučišća štrajk s mimohodom počet će u 11 sati i trajat će do 15 sati, dok će u pilanama i kamenolomima, koje se nalaze izvan Pučišća, trajati od 12 do 14 sati.

Prema kazivanju Tonča Drpića, sindikat je u svakom trenutku spreman na pregovore i dogovore s Upravom društva, pa ako treba i s Nadzornim odborom, u cilju pronalaženja najpovoljnijeg rješenja za opstanak “Jadrankamena”.

Sindikalni povjerenik Drpić izvijestio je i općinskog načelnika Marina Kaštelana da će radnici u utorak u 12 sati biti ispred zgrade Općine u kojoj se nalazi njegov ured.

IVICA RADIĆ

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:31