StoryEditorOCM
Dalmacijaza ‘NAJLJEPŠI I NAJUREĐENIJI PARK U PRIMORSKOJ HRVATSKOJ’ STIGLA U SOLIN

TITULE STIGLE U SOLIN Gospin otok osvojio sve

Piše PSD.
25. listopada 2011. - 14:53
Uistinu me veseli da smo nakon nominacije Gospina otoka, najstarijega marijanskog svetišta u Hrvatskoj, od strane Turističke zajednice grada Solina za nagradu HTZ-a “Plavi cvijet 2011.” u kategoriji “najljepši i najuređeniji park u primorskoj Hrvatskoj”, i primili to priznanje – kazala nam je nakon osvajanja nagrade direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Žitko.

 - S aspekta najljepšeg i najuređenijeg parka, Gospin otok je prostor gdje se hortikulturnom uređenju pristupalo imajući na umu njegovo povijesno i vjersko značenje.

Jednostavan i otvoren stil hortikulturnog uređenja poziva na suživot građana s tim prostorom, kojim iz dana u dan odzvanjaju dječji povici, smijeh mladih i pjesma vjernika.

Priznanje radnicima

Posebnost Gospina otoka leži u povijesti iz doba naše slavne kraljice Jelene, kao i pohoda pape Ivana Pavla II. 1998., kojeg se i danas s ljubavlju i ponosom sjećamo. Upravo smo zbog tog povijesnog i vjerskog značenja, te hortikulturnog pristupa uređenju punog ljubavi, zaslužili ovu nagradu – naglasila je Žitko čestitavši Gradu Solinu i gradonačelniku grada Solina Blaženku Bobanu, kao i svim sugrađanima, na dodijeljenom priznanju, koje je, veli, rezultat izdvajanja značajnih financijskih sredstava Grada kako bi Gospin otok blistao u svom punom sjaju.

“Također, čestitam i župi Gospe od Otoka, koja ove godine slavi i 100. obljetnicu, ali prije svega zahvale za ovu prekrasnu nagradu ide svakom djelatniku komunalnog pogona grada Solina na čelu s njihovim upraviteljem Antom Parčinom.

Želim reći kako je ovo nagrada svakom radniku kojega često i ne zamjećujemo dok jutrima užurbano odlazimo na posao, a koji već tada s toliko ljubavi, brige i predanosti iz dana u dan brine o Gospinu otoku i našem Solinu.

Radniku koji s toliko truda podiže onaj uvenuli list i cvijet s tratine, koji pokosi svaku vlat trave kako bi se naša djeca mogla bezbrižno igrati. Radniku koji brine da je svaki grm i krošnja uređena, a svaka klupa svježe obojena kako bismo mi mogli uživati. Upravo njima, čiji je trud, ljubav i predanost utkan u Gospin otok, još jednom od srca zahvaljujem, te dijelim s njima ponos na osvojenom priznanju”, zaključila je Žitko.

mia sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:34