StoryEditorOCM

Sinj: 'Kamičak' postaje gradska mega-tvrtka

Piše PSD.
11. listopada 2011. - 16:01
Na prijedlog direktorice "Kamička" Kristine Križanac grad Sinj kao osnivač dopunio je popis djelatnosti kojima se ta tvrtka može baviti.

Do sada je "Kamičak" bio registriran samo za obavljanje djelatnosti upravljanja parkiralištima.

Dopunom akta o osnivanju "Kamičak" se pretvara u tvrtku čija se paleta djelatnosti uz ostalo širi na upravljanje i održavanje sportskih građevina, graditeljstvo, zanatsko-instalacijske poslove, iznajmljivanje vlastitih nekretnina, ugostiteljstvo uključujući i smještaj, organiziranje sajmova, kongresa, koncerata, sportskih i tehničkih priredbi, iznajmljivanje strojeva i opreme, prijevoz putnika i tereta u unutarnjem i međunarodnom javnom cestovnom prijevozu, održavanje groblja s pogrebnim i srodnim uslugama i drugo.

Ovim se "Kamičak" od usko specijalizirane može pretvoriti u gradsku tvrtku za pružanje svih postojećih komunalnih usluga i šire. To je, kako se čini, i krajnji cilj. Naime, iz sadašnjeg Javnog komunalnog poduzeća "Vodovod i čistoća" u suvlasništvu Sinja, Trilja Dicma, Hrvaca i Otoka mora se izdvojiti vodovod.

Pripremajući se za tu zakonom propisanu obvezu suvlasnici već osnivaju ili su osnovali tvrtke kojima će povjeriti obavljanje većine poslova što ih sada u zajedničkoj tvrtki obavljaju zaposlenici čistoće, održavanja javno-prometnih i zelenih površina, groblja i drugog.

U tom se kontekstu proširenjem djelatnosti "Kamička" priprema i Sinj. Pritom je izgledno da bi "Kamičak" zapravo trebao postati gradska mega-tvrtka pod čijom bi se kapom našle sve djelatnosti koje se obavljaju u sadašnjim gradskim tvrtkama.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:00