StoryEditorOCM
Dalmacijanelogičnosti

SDP Seget: Zamalo više birača nego stanovnika

Piše PSD.
5. listopada 2011. - 15:14

Nakon objavljenih podataka popisa stanovništva 2011. godine, Općinska organizacija SDP-a Segeta izrazila je sumnju u popis birača u toj općini na prošlim, prošlogodišnjim predsjedničkim izborima.

SDP navodi kako je prema tim podacima ukupan broj stanovnika u općini Seget 4863, dok je ukupan broj birača na spomenutim izborima bio 4705. Uspoređujući ta dva podatka, neki bi možda zaključili da u Segetu živi samo 158 maloljetnih osoba ili 3,2 posto od ukupnog broja stanovnika, što svakako nije točno jer u popisu stanovništva stoji da ih je više od 20 posto, navode segetski SDP-ovci.

Stoga se pitaju gdje je nestala razlika u broju birača jer podsjećaju kako je na prošlim predsjedničkim izborima broj birača bio veći od ukupnog broja stanovnika evidentiranih u popisu stanovništva.

Kao potvrdu da u Segetu postoje “mućke“ oko broja birača SDP-ovci navode činjenicu kako je Općinsko vijeće u Povjerenstvo za popis birača 2009. godine imenovalo samo predstavnike vladajućeg HDZ-a, odbivši prijedlog da bude i jedan član iz oporbe.

g. dragan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 19:10