StoryEditorOCM
Dalmacijasolinska tradicija uz blagdan sv. mihovila

Zlatku Radanu titula najpolicajca s Jadra

Piše PSD.
1. listopada 2011. - 15:19

U povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije, Grad Solin dodjeljuje Nagradu “Policajac-prijatelj zajednice” koja je ove godine pripala Zlatku Radanu, voditelju operativnog dežurstva u Policijskoj postaji Solin.

Uručujući nagradu, koju uz priznanje prati i 2500 kuna, solinski gradonačelnik Blaženko Boban čestitao je nagrađenom policajcu, zahvalivši mu na predanom radu.

Također je pohvalio izvrsnu suradnju sa svim djelatnicima PP Solin, a posebno na proteklim danima u prigodi blagdana Male Gospe i Dana grada Solina, prilikom kojih, kako je rekao, nije zabilježen gotovo niti jedan incident.

Čestitke Radanu uputio je i Slobodan Marendić, načelnik Sektora policije u Pu splitsko-dalmatinskoj, ujedno i tajnik Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina.

- Potvrda dobroj suradnji policije i lokalne zajednice jest i to što su iz strukovnog časopisa “Zaštita”, koji se bave zaštitom i sigurnosti, predložili da u suradnji s Međunarodnom udrugom sigurnih gradova Solin iduće godine u travnju bude domaćin Konferencije o sigurnosti gradova. Suradnjom sa svim strukturama lokalne zajednice, a posebno mladima, želimo od Solina stvoriti brend “Grad sigurnog odrastanja” – kazao je Marendić.

- Kao voditelj operativnog dežurstva Zlatko Radan radi u smjenama i uvijek je na raspolaganju građanima, svoj posao obavlja veoma profesionalno, a kao čovjek i kao kolega može služiti na primjer policijske službe – kazao je u prilog nagradi Mladen Šerić, načelnik Policijske postaje Solin.

Nagrađeni Radan je, zahvalivši na priznanju, naglasio kako je u njegovu poslu važno znati i saslušati građanina, dati mu savjet što da učini, komu da se obrati. Također je zaželio da mladi kolege slijede njegov primjer.

Svečanosti su nazočili i predstavnici Savjeta mladih grada Solina, te Centra za mlade i obitelj gdje se svečanost i održala.

Mia Sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:45