StoryEditorOCM
Dalmacijanjemačka tvrtka zainteresirana za ulaganje u poslovnoj zoni U Ravči

Vrgorac: solarni park na 50.000 kvadrata

Piše PSD.
22. lipnja 2011. - 01:44

Predstavnici njemačke tvrtke “Allgamatic” zainteresirani su za izgradnju solarnog parka od 50.000 metara četvornih u budućoj poslovnoj zoni u Ravči kod Vrgorca. Njemački ulagači će doći da bi gradskim čelnicima i široj javnosti prezentirali svoj projekt.

Korist od tog projekta imao bi i Grad Vrgorac, budući da bi investitor zaposlio desetak osoba te ustupio jedan dio dobiti lokalnoj samoupravi.

Prije sedam godina Gradsko vijeće Vrgorca donijelo je odluku o osnivanju poduzetničke zone u Ravči, na površini od 68 hektara, ali zona još nije zaživjela. Vrgorački gradonačelnik Boris Matković nekoliko je puta istaknuo da su problem neriješeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno nedostatak novca za otkup zemljišta od vlasnika koji ga, kako reče, “cijene po zlato”.

No, Grad Vrgorac ima u svom vlasništvu 62 hektara na prostoru zone pa se postavlja pitanje zašto se nije na tim površinama krenulo u gradnju objekata, te dovođenje infrastrukture, kad su u pismu namjere 32 potencijalna investitora pokazala zanimanje za ulaganje.

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:08