stdClass Object ( [id] => 126950 [title] => Crveni gađali grede, a kapetan mrežu Vukovića; Vučević: Ne razumijem koga se moji igrači boje! (VIDEO, FOTOGALERIJA) [alias] => crveni-gadali-grede-a-kapetan-mrezu-vukovica-vucevic-ne-razumijem-koga-se-moji-igraci-boje-video-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Žestok meč susjeda, Vukušić je presudio utakmicu, devet minuta prije kraja, potres od devet stupnjeva za Hajdukova sva tri boda! I onda još Andrić, za kraj, u devedesetoj...

To je balun, nikad ne znaš kako će se utakmica prelomiti. Bilo je uzbudljivo, ne pitajte koliko kvalitetno, Split je dugo slovio za boljeg takmaca...

Oko sedam tisuća gledatelja okupilo se u Poljudu unatoč izravnom tv-prijenosu i vjetrovitom, ipak neugodnom, prohladnom vremenu. Hajduk je počeo očekivano bez Tomasova i neočekivano bez Trebotića, a šansu od prve minute opet su dobili Anas Sharbini, Tičinović i Oremuš. S druge strane "crveni" su odmah pokazali kako će zaigrati otvoreno na velikoj sceni Poljuda, bez kompleksa i sitnih računica.

Split je bio poduzetniji, prvu šansu imali su "crveni", pomalo slučajno, kad se lopta iz blizine od Golubovića odbila u – stativu. Mnogo sreće za "bijele", potom je već u 20. Serdarušić prošao kroz obranu domaćih, izborio se za dobru poziciju iskosa zdesna, ubacio u kazneni prostor prema Subašiću, bilo je opasno, balun je zapeo u šumi nogu...

Publika je uočila da Hajduku čeka težak, zahtjevan posao, pa se sjevera zaorila podrška, "ajmo bijeli, hoćemo pobjedu", ali se to ubrzo stopilo u ono već uobičajeno "...i nema veze što Hajduk nema veze..."

Splitski "bijeli" patili su i kad je slobodan udarac izveo A. Vitaić, ništa, pa kad je u 33. šut uputio agilni Marčić. Kroz to vrijeme vratar "crvenih" Andrija Vuković borio se sam s hladnim jugom, smrzavao se, domaćin, za ne povjerovati, gotovo da nije zakoračio u kazneni prostor mlađeg  brata, tko bi rekao da će ostati 3:1...
Nastavak nije donio promjenu, dapače, poveo je Split (!) zarana, već u 52. minuti, nakon karambola u petercu "bijelih" nespretnosti Hajdukove uže obrane, nesporazuma...

Ubrzo je reagirao s klupe i trener Hajduka Gorana Vučević, ubacio je po hitnom postupku najprije Ahmada Sharbinija, a ubrzo potom i Dinka Trebotića ne bi li dobio na snazi u napadu, ali i kreativnosti u sredini terena.

Čim je ušao  Trebotić je iz slobodnog udarca zdesna naciljao glavu letećeg Andrića i to je bilo odmah, brzometnih 1:1! Ubrzo je pogrde s Hajdukova sjevera zaslužio i zagrebački sudac Jović, zbog kriterija kako je dosuđivao prekršaje, pogodovao je splitovcima,mislili su hajdukovci.

Utakmica je ulazila u nervoznu završnicu, Pehar je za "crvene" pogodio gredu u 75. minuti i tko zna što bi bilo da je bilo, sve je vodilo na mlin "crvenih", a onda stiže za "bijele" Ante, sinjski dijamante, kao da je Split Anderlecht, samo što nije bila baš zadnja sekunda. Vukušić, prvi gol Hajduka iz igre ovog proljeća!

Pogotkom na centaršut Anasa izvadio je Vukušić za "bijele" vruće marune, Splitu ostaje umjetnički dojam, a Hajduku  sva tri boda!!! I onda još jednom Andrić, iz slobodnjaka kao da je Platini, da se zna tko je najbolji!

SLAVEN ALFIREVIĆ, CROPIX

Različita raspoloženja poslije utakmice, trener Splita Ivan Katalinić žalio je za činjenicom što je 80 minuta držao Hajduka "u šahu", a na kraju ostao praznih šaka, dok je trener "bijelih" Goran Vučević pokušao objasniti kako su to hajdukovci odigrali dobrih stvari, nije im pobjeda pala s neba.

- Bili smo jako preplašeni, ustrašeni, ne razumijem koga se mi to bojimo i plašimo, ali je činjenica da igramo u velikom grču, pod velikim pritiskom i kočnicom i dugo nam je trebalo da se oslobodimo neke nevidljive stege i zaigramo poletnije – kazivao je Goran Vučević.

Jeste li pogriješili što ste na klupi dugo držali Trebotića, ipak je bilo drugačije kad je ušao u igru, povezao je redove?

- Ne, ništa ja nisam pogriješio. Istina je da u sredini dugo nije bilo nikoga da nam poveže redove, ali to je bilo zbog bojažljiva pristupa igri - ponovio je Vučević.

Ne priznaje da je Hajduk pobijedio više-manje slučajno.

- To nije točno, jer najprije smo sami sebi dali gol. Bila je to tvrda, teška, nervozna utakmica u kojoj je naša pobjeda ipak zaslužena.

Kakav vam je bio Josip Barišić, pitalo se.

- Josip Barišić je jako dobro odigrao u Zadru, a danas je bio loš. Na temelju jedne slabe partije reći da je slab igrač to bi bio presedan, treba strpljenja. Može bolje igrati nego što je igrao ove večeri, to je sigurno i treba mu pružiti priliku. Svi igrači su pod nekakvim dojmom, pritiskom, pa tako i vratar Subašić. Sve što se nama događa nije normalno, izgleda da baš ništa kod nas ne valja, a nije tako. Suočeni smo s nerealnim zahtjevima, a ne može se od nas preko noći očekivati ne znam što. Treba pomalo, ali strpljenja nema. Zato igramo lošije i u grču – kaže Vučević.

Ako sa Splitom patite od visokog pritiska, kako će biti iduće subote protiv Dinama u Maksimiru?

- Ha, to nam možda bude i najlakša utakmica! - odgovorio je Vučević.

Ivan Katalinić, trener poraženih "crvenih", kazao je pred novinarima:

- Mi naše šanse nismo iskoristili, a održali smo obećanje da ćemo igrati otvoreno i bez kompromisa. Poveli smo, ali smo prerano primili izjednačujući gol. Znali smo da nam od Andrića prijeti najveća opasnost, da on može riješiti utakmicu svojim iskustvom, iz prekida... Mi smo dvaput pogodili i okvir gola, mislim da je utakmica bila uzbudljiva, to je pravi nogomet, a preokrene se učas čim malo popustiš – kazivao je Kate žaleći najviše za gredom Pehara u 75. minuti kod stanja 1:1...

Bijeli su progovorili na travnjaku, ali su zašutjeli izvan njega. Na krilima kapetana Srđana Andrića hajdukovci su u posljednjih pola sata preokrenuli susret i slavili u tvrdom gradskom derbiju. Andrić je zasadio sjeme preokreta, Vuka je nadmudrio drugog Vuka Vukovića, a kapetan je potom zaokružio slavlje.

Međutim nakon slavlja - silenzio stampa. Igrači Hajduka samo su po dogovoru prošli pored novinara u svlačionicu. Malo se tek na trenutak zaboravio Trebotić, već je počeo govoriti kada ga je Vejić 'podsjetio' i povukao s ostalima u svlačionicu

Junak pobjede Andrić je posljednji s travnjaka ulazio u svlačionicu i pojasnio.

- Ništa od izjava nakon onoga s Anasom.

Očito je medijski tretman mlađeg brata Sharbinija nakon 'Velike nagrade Poljuda' koja je pokrenula lavinu i nespretne izjave Hajdukove legende Jurice Jerkovića kako mu umjesto psihologa treba psihijatar pogodio i ostatak svlačionice koji se solidalizirao s Anasom.

I u ovoj utakmici slavio je Hajduk, jer s druge strane tek Križanac nije davao izjave.
Ostatak igrača u crvenih dresovima jest, ali teška srca nakon poraza u susretu za koji se dugo činilo kako ide na njihov mlin.

- Dominirali smo utakmicom kao rijetko tko na Poljudu. Ne znam što reći nakon ovakve utakmice. Iz tri prilike Hajduk nam je zabio tri gola. Ovaj susret moramo zaboraviti što prije - istaknuo je veznjak Splita, bivši igrač Hajduka Ante Vitaić.

Imala je momčad iz Parka mladeži nekoliko izglednih prilika, ali gol ih nije htio. Pehar još nije postao Špehar, od pogotka ga je zaustavila spojnica stative i grede.

- Lijepo je lopta sjela, ali nije ušla. Hajduk je imao više sreće, ali i Andrića. Kapetan Andrić im je pola momčadi - rekao je Pehar.

Bijeli dres nosio je dugo i Filip Marčić.

- Pošteno i borbeno smo odigrali, ostavili smo srce na terenu. Razbili smo Hajduk u prvom poluvremenu, ali nismo zabili. Bili smo bolji i u prvih dvadesetak minuta nastavka, ali smo naivno primili golove. Zbog desetak minute dekoncentracije izgubili smo utakmicu. Pogotovo nas je pokopao prvi gol, nakon toga smo izgubili busolu - priznao je Marčić.

Do tada je sat vremena Split bolje stajao na travnjaku, nakon toga kao da ih je netko ištekao iz struje. Marčić je najavio povratak pobjedama u ogledu protiv Zagreba, a i svom bivšem klubu je poželio uspjeh u ogledu s momčadi iz metropole, u dvostruko zagrebačko-splitskom ogledu koji slijedi u narednom kolu.

- Hajduku želim sve najbolje, neka dobiju Dinama u Zagrebu.

Inače, Drago Ćosić, reporter Hrvatske televizije najavio je službeni protest protiv Hajduka zbog odluke prvotimaca "bijelih" da ne daju izjave:

- To nije u redu prema tv-gledateljima i samoj televiziji koja je ipak platila neki novac da ima pravo na izjave vaših igrača. Mi ćemo uputiti službeni protest – rekao je kolega Ćosić na pressici, obrativši se izravno Vučeviću.

Hajdukov trener je odgovorio:

- Ne znate vi što mi sve ovdje doživljavamo, kakve sve napise prošlog tjedna (zacijelo glede Anasa Sharbinija op. a.). To je odgovor igrača na sve ono što se pisalo proteklog tjedna. Kod nas ne valja ni ono što valja, nemamo pravo na oscilacije, traže se i nerealne stvari, a i piše se svašta... To je odgovor igrača na sve skupa.

Kolega Ćosić s HRT-a nije primio ispriku, nije ga briga što se pisalo o Anasu Sharbiniju, HRT je platila za izjave i inzistirat će na prijavi i službenom protestu u Udrugu prvoligaša.

FRANE VULAS, S. A.



IZ MINUTE U MINUTU

Prije utakmice gledatelji su pozdravili Tihomira Purdu

Pred oko osam tisuća gledatelja počeo je gradski derbi

13 - Marčić je prošao po desnom boku, Golubović je bio u sredini na pet metara, ali se spetljao

20 - Serdarušić je odlično ubacio s desnog boka, Golubovića je sa 5 metara koljenom pogodio stativu 

21 - Ponovo proboj Serdarušića, M. Ljubičić izbija tik preko vratnice

RNK Split je puno bolji

27 - Vitaić je tukao iz slobodnjaka sa 20 metara, Vejić odbija

32 - Marčić je oteo loptu Tičinoviću, oslobodio se Buljata i tukao sa 16 metara, Subašić brani

45 - Dobro su kombinirali Oremuš i M. Ljubičić, ali Ljubo je dao predug for

Kraj poluvremena, RNK Split puno bolji, bijeli su se probudili i pritisnul tek zadnjih pet minuta poluvremena

Počelo je drugo poluvrijeme

50 - Split aktivniji

51 - Pehar je izveo udarac iz kuta, a Subašić i Vejić su ubacili loptu u vlastiti gol

55- Izlazi Mario Tičinović, ulazi Ahmad Sharbini

58 - Izlazi Marin Ljubičić, ulazi Dinko Trebotić

58 - Nabacio je Trebotić, a Andrić lijepim udarcem, glavom sa 7 metara pogodio mrežu Vukovića

69 - Oremuš je krasno prevario Vidića, ubacio do samog Trebotića koji sa 12 metara promašuje vrata Splita

75 - Pehar gromovito sa 20 metra, trese se greda

80 - Anas je probio bok idealno uposlio Vukušića koji iskosa sa 8 metara prebacuje Vukovića

85 - Split je izjednačio, ali je Križanac bio u zaleđu pa je gol poništen

90 - Krasan gol Andrića iz slobodnjaka sa 20 metara

Žužul, rukometaši, Purda i Crveni đavoli

Dok su drugi visoki uzvanci susret promatrali iz svečane lože predsjednik Splita Slaven Žužul gradski derbi pratio je iz njene neposredne tribine. U društvu obitelji i prijatelja te sa šalovima svog kluba prvi čovjek Splita susret je gledao sa zapadne tribine, smješten petnaestak metara od lože. Žužulu to nije ništa strano, jer i inače na gostujućim utakmicama Splita na koje redovito odlazi susrete prati s 'obične' tribine.

Posebni gosti utakmice Hajduka i Splita bili su rukometni reprezentativci Hrvatske. Izabranici Slavka Goluže koji danas u Spaladium Areni igraju kvalifikacijski ogled za Europsko prvenstvo protiv Španjolske susret su pratili iz svečane lože. Posebno je emotivno susret proživljavao Splićanin Drago Vuković, čiji je brat Andrija čuvao mrežu Splita. Zbog priprema su današnji ogled reprezentativci su uživo odgledali samo prvo poluvrijeme. 

Hajdukov gost na susretu bio je iz pritvora u susjednoj Bosni i Hercegovini nedavno oslobođeni vukovarski branitelj Tihomir Purda, koji je oduševio vojsku Hajdukovih navijača kada je javnosti obznanio kako je hajdukovac. Junaku Domovinskog rata Hajdukovi čelnici na travnjaku su prije početka susreta uručili nekoliko poklona, između ostalih i dres Hajduka s brojem 91.

Oduševljeni Purda je mahnuo tribinama, a Torcida je svog heroja pozdravila gromoglasnim skandiranjem njegova imena i prezimena.

Nakon što im je odbijen zahtjev za susret gledaju s jugoistočne tribine pripadnici Udruge navijača RNK Split 'Crveni đavoli' nisu se organizirano pojavili na jugozapadnoj tribini inače namijenjenoj gostujućim navijačima. 'Crveni đavoli' koji se na Poljudu ne smatraju gostima na utakmicu su došli bez navijačkih obilježja i susret su pratili s istočne tribine.

Grupica od desetak pripadnika novoosnovane Splitove navijačke udruge 'Anarh' susret je uz sva obilježja, transparente i navijanje pratila s jugozapada.

(FV)    

Hajduk – Split 3:1 (0:0)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 7000.

Sudac Fran Jović (Zagreb) - 6.

Žuti kartoni: M. Ljubičić, Vejić, Vukušić i Andrić (Hajduk), te Pehar i Križanac (Split).

Strijelci: 0:1 Vejić (52, autogol), 1:1 Andrić (59), 2:1 Vukušić (81), 3:1 Andrić (90)

Najbolji igrač: Srđan Andrić (Hajduk)

Hajduk: Subašić (5) – Bulku (5,5) (od 73. Tomasov -), Vejić (6), J. Buljat (5,5), J. Barišić (5) – M. Ljubičić (5) (od 58. Trebotić 6,5) – Oremuš (5,5), Andrić (7,5), An. Sharbini (6,5), Tičinović (5) (od 55. Ah. Sharbini 5,5) – Vukušić (7).

Split: A. Vuković (5,5) – Marčić (6), Križanac (7), Vidić (5,5), Budiša (5,5) – A. Vitaić (5,5), Pr. Šimić (5,5) (od 66. A. Erceg -) – Serdarušić (5,5) (od 83. Dam. Rašić -), Pehar (7), Bučan (5,5) (od 70. Obilinović -) – Golubović (5).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HNL: Hajduk - RNK Split 3:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-03-12 19:49:26 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-03-13 03:18:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-03-12 23:23:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22341 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/03\/13\/sport\/haj02.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/14.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/vd_hajduk_split14-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/vd_hajduk_split13-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/vd_hajduk_split11-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/vd_hajduk_split10-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/vd_hajduk_split9-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/td_hajduk_split10-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/td_hajduk_split9-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/vd_hajduk_split15-120311.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/18.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/17.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/16.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/15.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/05.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/13.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/12.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/11.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/10.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/09.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/08.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/07.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/06.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/19.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/04.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/03.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/02.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/03\/13\/sport\/Split\/01.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x308"},{"size0":"700x479"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x464"},{"size0":"700x475"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x513"},{"size0":"700x464"},{"size0":"700x469"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x496"},{"size0":"700x524"},{"size0":"700x448"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x461"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x498"},{"size0":"700x284"},{"size0":"700x309"},{"size0":"446x550"},{"size0":"700x427"},{"size0":"700x482"},{"size0":"700x484"},{"size0":"520x550"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x240"},{"size0":"700x500"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7713347 Threads: 4 Questions: 1560063228 Slow queries: 4756687 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111472216 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/crveni-gadali-grede-a-kapetan-mrezu-vukovica-vucevic-ne-razumijem-koga-se-moji-igraci-boje-video-fotogalerija-126950 [printLink] => /sport/hajduk/crveni-gadali-grede-a-kapetan-mrezu-vukovica-vucevic-ne-razumijem-koga-se-moji-igraci-boje-video-fotogalerija-126950?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230566 [name] => hajduksplit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduksplit [link] => /tag/hajduksplit ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HNL: Hajduk - RNK Split 3:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Crveni gađali grede, a kapetan mrežu Vukovića; Vučević: Ne razumijem koga se moji igrači boje! (VIDEO, FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-13-51-21-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/13/sport/haj02.jpg [galleryCount] => 28 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/03/13/sport/haj02.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/14.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/vd_hajduk_split14-120311.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/vd_hajduk_split13-120311.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/vd_hajduk_split11-120311.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/vd_hajduk_split10-120311.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/vd_hajduk_split9-120311.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/td_hajduk_split10-120311.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/td_hajduk_split9-120311.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/vd_hajduk_split15-120311.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/18.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/17.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/16.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/15.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/05.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/13.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/12.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/11.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/10.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/09.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/08.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/07.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/06.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/19.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/04.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/03.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/02.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/03/13/sport/Split/01.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Žestok meč susjeda, Vukušić je presudio utakmicu, devet minuta prije kraja, potres od devet stupnjeva za Hajdukova sva tri boda! I onda još Andrić, za kraj, u devedesetoj...

To je balun, nikad ne znaš kako će se utakmica prelomiti. Bilo je uzbudljivo, ne pitajte koliko kvalitetno, Split je dugo slovio za boljeg takmaca...

Oko sedam tisuća gledatelja okupilo se u Poljudu unatoč izravnom tv-prijenosu i vjetrovitom, ipak neugodnom, prohladnom vremenu. Hajduk je počeo očekivano bez Tomasova i neočekivano bez Trebotića, a šansu od prve minute opet su dobili Anas Sharbini, Tičinović i Oremuš. S druge strane "crveni" su odmah pokazali kako će zaigrati otvoreno na velikoj sceni Poljuda, bez kompleksa i sitnih računica.

Split je bio poduzetniji, prvu šansu imali su "crveni", pomalo slučajno, kad se lopta iz blizine od Golubovića odbila u – stativu. Mnogo sreće za "bijele", potom je već u 20. Serdarušić prošao kroz obranu domaćih, izborio se za dobru poziciju iskosa zdesna, ubacio u kazneni prostor prema Subašiću, bilo je opasno, balun je zapeo u šumi nogu...

Publika je uočila da Hajduku čeka težak, zahtjevan posao, pa se sjevera zaorila podrška, "ajmo bijeli, hoćemo pobjedu", ali se to ubrzo stopilo u ono već uobičajeno "...i nema veze što Hajduk nema veze..."

Splitski "bijeli" patili su i kad je slobodan udarac izveo A. Vitaić, ništa, pa kad je u 33. šut uputio agilni Marčić. Kroz to vrijeme vratar "crvenih" Andrija Vuković borio se sam s hladnim jugom, smrzavao se, domaćin, za ne povjerovati, gotovo da nije zakoračio u kazneni prostor mlađeg  brata, tko bi rekao da će ostati 3:1...
Nastavak nije donio promjenu, dapače, poveo je Split (!) zarana, već u 52. minuti, nakon karambola u petercu "bijelih" nespretnosti Hajdukove uže obrane, nesporazuma...

Ubrzo je reagirao s klupe i trener Hajduka Gorana Vučević, ubacio je po hitnom postupku najprije Ahmada Sharbinija, a ubrzo potom i Dinka Trebotića ne bi li dobio na snazi u napadu, ali i kreativnosti u sredini terena.

Čim je ušao  Trebotić je iz slobodnog udarca zdesna naciljao glavu letećeg Andrića i to je bilo odmah, brzometnih 1:1! Ubrzo je pogrde s Hajdukova sjevera zaslužio i zagrebački sudac Jović, zbog kriterija kako je dosuđivao prekršaje, pogodovao je splitovcima,mislili su hajdukovci.

Utakmica je ulazila u nervoznu završnicu, Pehar je za "crvene" pogodio gredu u 75. minuti i tko zna što bi bilo da je bilo, sve je vodilo na mlin "crvenih", a onda stiže za "bijele" Ante, sinjski dijamante, kao da je Split Anderlecht, samo što nije bila baš zadnja sekunda. Vukušić, prvi gol Hajduka iz igre ovog proljeća!

Pogotkom na centaršut Anasa izvadio je Vukušić za "bijele" vruće marune, Splitu ostaje umjetnički dojam, a Hajduku  sva tri boda!!! I onda još jednom Andrić, iz slobodnjaka kao da je Platini, da se zna tko je najbolji!

SLAVEN ALFIREVIĆ, CROPIX

Različita raspoloženja poslije utakmice, trener Splita Ivan Katalinić žalio je za činjenicom što je 80 minuta držao Hajduka "u šahu", a na kraju ostao praznih šaka, dok je trener "bijelih" Goran Vučević pokušao objasniti kako su to hajdukovci odigrali dobrih stvari, nije im pobjeda pala s neba.

- Bili smo jako preplašeni, ustrašeni, ne razumijem koga se mi to bojimo i plašimo, ali je činjenica da igramo u velikom grču, pod velikim pritiskom i kočnicom i dugo nam je trebalo da se oslobodimo neke nevidljive stege i zaigramo poletnije – kazivao je Goran Vučević.

Jeste li pogriješili što ste na klupi dugo držali Trebotića, ipak je bilo drugačije kad je ušao u igru, povezao je redove?

- Ne, ništa ja nisam pogriješio. Istina je da u sredini dugo nije bilo nikoga da nam poveže redove, ali to je bilo zbog bojažljiva pristupa igri - ponovio je Vučević.

Ne priznaje da je Hajduk pobijedio više-manje slučajno.

- To nije točno, jer najprije smo sami sebi dali gol. Bila je to tvrda, teška, nervozna utakmica u kojoj je naša pobjeda ipak zaslužena.

Kakav vam je bio Josip Barišić, pitalo se.

- Josip Barišić je jako dobro odigrao u Zadru, a danas je bio loš. Na temelju jedne slabe partije reći da je slab igrač to bi bio presedan, treba strpljenja. Može bolje igrati nego što je igrao ove večeri, to je sigurno i treba mu pružiti priliku. Svi igrači su pod nekakvim dojmom, pritiskom, pa tako i vratar Subašić. Sve što se nama događa nije normalno, izgleda da baš ništa kod nas ne valja, a nije tako. Suočeni smo s nerealnim zahtjevima, a ne može se od nas preko noći očekivati ne znam što. Treba pomalo, ali strpljenja nema. Zato igramo lošije i u grču – kaže Vučević.

Ako sa Splitom patite od visokog pritiska, kako će biti iduće subote protiv Dinama u Maksimiru?

- Ha, to nam možda bude i najlakša utakmica! - odgovorio je Vučević.

Ivan Katalinić, trener poraženih "crvenih", kazao je pred novinarima:

- Mi naše šanse nismo iskoristili, a održali smo obećanje da ćemo igrati otvoreno i bez kompromisa. Poveli smo, ali smo prerano primili izjednačujući gol. Znali smo da nam od Andrića prijeti najveća opasnost, da on može riješiti utakmicu svojim iskustvom, iz prekida... Mi smo dvaput pogodili i okvir gola, mislim da je utakmica bila uzbudljiva, to je pravi nogomet, a preokrene se učas čim malo popustiš – kazivao je Kate žaleći najviše za gredom Pehara u 75. minuti kod stanja 1:1...

Bijeli su progovorili na travnjaku, ali su zašutjeli izvan njega. Na krilima kapetana Srđana Andrića hajdukovci su u posljednjih pola sata preokrenuli susret i slavili u tvrdom gradskom derbiju. Andrić je zasadio sjeme preokreta, Vuka je nadmudrio drugog Vuka Vukovića, a kapetan je potom zaokružio slavlje.

Međutim nakon slavlja - silenzio stampa. Igrači Hajduka samo su po dogovoru prošli pored novinara u svlačionicu. Malo se tek na trenutak zaboravio Trebotić, već je počeo govoriti kada ga je Vejić 'podsjetio' i povukao s ostalima u svlačionicu

Junak pobjede Andrić je posljednji s travnjaka ulazio u svlačionicu i pojasnio.

- Ništa od izjava nakon onoga s Anasom.

Očito je medijski tretman mlađeg brata Sharbinija nakon 'Velike nagrade Poljuda' koja je pokrenula lavinu i nespretne izjave Hajdukove legende Jurice Jerkovića kako mu umjesto psihologa treba psihijatar pogodio i ostatak svlačionice koji se solidalizirao s Anasom.

I u ovoj utakmici slavio je Hajduk, jer s druge strane tek Križanac nije davao izjave.
Ostatak igrača u crvenih dresovima jest, ali teška srca nakon poraza u susretu za koji se dugo činilo kako ide na njihov mlin.

- Dominirali smo utakmicom kao rijetko tko na Poljudu. Ne znam što reći nakon ovakve utakmice. Iz tri prilike Hajduk nam je zabio tri gola. Ovaj susret moramo zaboraviti što prije - istaknuo je veznjak Splita, bivši igrač Hajduka Ante Vitaić.

Imala je momčad iz Parka mladeži nekoliko izglednih prilika, ali gol ih nije htio. Pehar još nije postao Špehar, od pogotka ga je zaustavila spojnica stative i grede.

- Lijepo je lopta sjela, ali nije ušla. Hajduk je imao više sreće, ali i Andrića. Kapetan Andrić im je pola momčadi - rekao je Pehar.

Bijeli dres nosio je dugo i Filip Marčić.

- Pošteno i borbeno smo odigrali, ostavili smo srce na terenu. Razbili smo Hajduk u prvom poluvremenu, ali nismo zabili. Bili smo bolji i u prvih dvadesetak minuta nastavka, ali smo naivno primili golove. Zbog desetak minute dekoncentracije izgubili smo utakmicu. Pogotovo nas je pokopao prvi gol, nakon toga smo izgubili busolu - priznao je Marčić.

Do tada je sat vremena Split bolje stajao na travnjaku, nakon toga kao da ih je netko ištekao iz struje. Marčić je najavio povratak pobjedama u ogledu protiv Zagreba, a i svom bivšem klubu je poželio uspjeh u ogledu s momčadi iz metropole, u dvostruko zagrebačko-splitskom ogledu koji slijedi u narednom kolu.

- Hajduku želim sve najbolje, neka dobiju Dinama u Zagrebu.

Inače, Drago Ćosić, reporter Hrvatske televizije najavio je službeni protest protiv Hajduka zbog odluke prvotimaca "bijelih" da ne daju izjave:

- To nije u redu prema tv-gledateljima i samoj televiziji koja je ipak platila neki novac da ima pravo na izjave vaših igrača. Mi ćemo uputiti službeni protest – rekao je kolega Ćosić na pressici, obrativši se izravno Vučeviću.

Hajdukov trener je odgovorio:

- Ne znate vi što mi sve ovdje doživljavamo, kakve sve napise prošlog tjedna (zacijelo glede Anasa Sharbinija op. a.). To je odgovor igrača na sve ono što se pisalo proteklog tjedna. Kod nas ne valja ni ono što valja, nemamo pravo na oscilacije, traže se i nerealne stvari, a i piše se svašta... To je odgovor igrača na sve skupa.

Kolega Ćosić s HRT-a nije primio ispriku, nije ga briga što se pisalo o Anasu Sharbiniju, HRT je platila za izjave i inzistirat će na prijavi i službenom protestu u Udrugu prvoligaša.

FRANE VULAS, S. A.



IZ MINUTE U MINUTU

Prije utakmice gledatelji su pozdravili Tihomira Purdu

Pred oko osam tisuća gledatelja počeo je gradski derbi

13 - Marčić je prošao po desnom boku, Golubović je bio u sredini na pet metara, ali se spetljao

20 - Serdarušić je odlično ubacio s desnog boka, Golubovića je sa 5 metara koljenom pogodio stativu 

21 - Ponovo proboj Serdarušića, M. Ljubičić izbija tik preko vratnice

RNK Split je puno bolji

27 - Vitaić je tukao iz slobodnjaka sa 20 metara, Vejić odbija

32 - Marčić je oteo loptu Tičinoviću, oslobodio se Buljata i tukao sa 16 metara, Subašić brani

45 - Dobro su kombinirali Oremuš i M. Ljubičić, ali Ljubo je dao predug for

Kraj poluvremena, RNK Split puno bolji, bijeli su se probudili i pritisnul tek zadnjih pet minuta poluvremena

Počelo je drugo poluvrijeme

50 - Split aktivniji

51 - Pehar je izveo udarac iz kuta, a Subašić i Vejić su ubacili loptu u vlastiti gol

55- Izlazi Mario Tičinović, ulazi Ahmad Sharbini

58 - Izlazi Marin Ljubičić, ulazi Dinko Trebotić

58 - Nabacio je Trebotić, a Andrić lijepim udarcem, glavom sa 7 metara pogodio mrežu Vukovića

69 - Oremuš je krasno prevario Vidića, ubacio do samog Trebotića koji sa 12 metara promašuje vrata Splita

75 - Pehar gromovito sa 20 metra, trese se greda

80 - Anas je probio bok idealno uposlio Vukušića koji iskosa sa 8 metara prebacuje Vukovića

85 - Split je izjednačio, ali je Križanac bio u zaleđu pa je gol poništen

90 - Krasan gol Andrića iz slobodnjaka sa 20 metara

Žužul, rukometaši, Purda i Crveni đavoli

Dok su drugi visoki uzvanci susret promatrali iz svečane lože predsjednik Splita Slaven Žužul gradski derbi pratio je iz njene neposredne tribine. U društvu obitelji i prijatelja te sa šalovima svog kluba prvi čovjek Splita susret je gledao sa zapadne tribine, smješten petnaestak metara od lože. Žužulu to nije ništa strano, jer i inače na gostujućim utakmicama Splita na koje redovito odlazi susrete prati s 'obične' tribine.

Posebni gosti utakmice Hajduka i Splita bili su rukometni reprezentativci Hrvatske. Izabranici Slavka Goluže koji danas u Spaladium Areni igraju kvalifikacijski ogled za Europsko prvenstvo protiv Španjolske susret su pratili iz svečane lože. Posebno je emotivno susret proživljavao Splićanin Drago Vuković, čiji je brat Andrija čuvao mrežu Splita. Zbog priprema su današnji ogled reprezentativci su uživo odgledali samo prvo poluvrijeme. 

Hajdukov gost na susretu bio je iz pritvora u susjednoj Bosni i Hercegovini nedavno oslobođeni vukovarski branitelj Tihomir Purda, koji je oduševio vojsku Hajdukovih navijača kada je javnosti obznanio kako je hajdukovac. Junaku Domovinskog rata Hajdukovi čelnici na travnjaku su prije početka susreta uručili nekoliko poklona, između ostalih i dres Hajduka s brojem 91.

Oduševljeni Purda je mahnuo tribinama, a Torcida je svog heroja pozdravila gromoglasnim skandiranjem njegova imena i prezimena.

Nakon što im je odbijen zahtjev za susret gledaju s jugoistočne tribine pripadnici Udruge navijača RNK Split 'Crveni đavoli' nisu se organizirano pojavili na jugozapadnoj tribini inače namijenjenoj gostujućim navijačima. 'Crveni đavoli' koji se na Poljudu ne smatraju gostima na utakmicu su došli bez navijačkih obilježja i susret su pratili s istočne tribine.

Grupica od desetak pripadnika novoosnovane Splitove navijačke udruge 'Anarh' susret je uz sva obilježja, transparente i navijanje pratila s jugozapada.

(FV)    

Hajduk – Split 3:1 (0:0)

Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 7000.

Sudac Fran Jović (Zagreb) - 6.

Žuti kartoni: M. Ljubičić, Vejić, Vukušić i Andrić (Hajduk), te Pehar i Križanac (Split).

Strijelci: 0:1 Vejić (52, autogol), 1:1 Andrić (59), 2:1 Vukušić (81), 3:1 Andrić (90)

Najbolji igrač: Srđan Andrić (Hajduk)

Hajduk: Subašić (5) – Bulku (5,5) (od 73. Tomasov -), Vejić (6), J. Buljat (5,5), J. Barišić (5) – M. Ljubičić (5) (od 58. Trebotić 6,5) – Oremuš (5,5), Andrić (7,5), An. Sharbini (6,5), Tičinović (5) (od 55. Ah. Sharbini 5,5) – Vukušić (7).

Split: A. Vuković (5,5) – Marčić (6), Križanac (7), Vidić (5,5), Budiša (5,5) – A. Vitaić (5,5), Pr. Šimić (5,5) (od 66. A. Erceg -) – Serdarušić (5,5) (od 83. Dam. Rašić -), Pehar (7), Bučan (5,5) (od 70. Obilinović -) – Golubović (5).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/crveni-gadali-grede-a-kapetan-mrezu-vukovica-vucevic-ne-razumijem-koga-se-moji-igraci-boje-video-fotogalerija-126950 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1e368275cb334b4bcf3cda3c65a89419c141e79c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Crveni+ga%C4%91ali+grede%2C+a+kapetan+mre%C5%BEu+Vukovi%C4%87a%3B+Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Ne+razumijem+koga+se+moji+igra%C4%8Di+boje%21+%28VIDEO%2C+FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fcrveni-gadali-grede-a-kapetan-mrezu-vukovica-vucevic-ne-razumijem-koga-se-moji-igraci-boje-video-fotogalerija-126950 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fcrveni-gadali-grede-a-kapetan-mrezu-vukovica-vucevic-ne-razumijem-koga-se-moji-igraci-boje-video-fotogalerija-126950 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HNL: Hajduk - RNK Split 3:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukHNL: Hajduk - RNK Split 3:1

Crveni gađali grede, a kapetan mrežu Vukovića; Vučević: Ne razumijem koga se moji igrači boje! (VIDEO, FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
13. ožujka 2011. - 00:23
Žestok meč susjeda, Vukušić je presudio utakmicu, devet minuta prije kraja, potres od devet stupnjeva za Hajdukova sva tri boda! I onda još Andrić, za kraj, u devedesetoj...

Ostatak igrača u crvenih dresovima jest, ali teška srca nakon poraza u susretu za koji se dugo činilo kako ide na njihov mlin.
Inače, Drago Ćosić, reporter Hrvatske televizije najavio je službeni protest protiv Hajduka zbog odluke prvotimaca "bijelih" da ne daju izjave:
45 - Dobro su kombinirali Oremuš i M. Ljubičić, ali Ljubo je dao predug for
#HAJDUKSPLIT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 15:51