Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 07.12.2010. u 17:59

Josipović odlikovao Ružu Tomašić, Dušana Miljuša i Igora Rađenovića

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je Ružu Tomašić, Dušana Miljuša i Igora Rađenovića Redom Stjepana Radića za osobit doprinos u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala - stoji u priopćenju iz Ureda Predsjednika.

Bivša saborska zastupnica Ruža Tomašić, novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš i bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović su nakon otkrivanja korupcije i organiziranog kriminala u svojim sredinama kao i u državnim institucijama upozorili nadležna tijela o svojim saznanjima, a kasnije s njima upoznali i javnost, te time doveli svoje živote u opasnost.

Kao što je poznato, Dušan Miljuš i Igor Rađenović pretrpjeli su teške fizičke napade, a do danas nisu otkriveni počinitelji tih kaznenih djela, dok je Ruža Tomašić godinama bila izložena prijetnjama.

Predsjednik Republike ovim odlikovanjima želi iskazati poštovanje i zahvalnost za njihovu hrabrost u prokazivanju korupcije i u borbi protiv organiziranog kriminala.

psd
arhiv cropix


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: | Komentirano: 8. prosinac 2010. 9:28
Ispričavam se na greški nije Tomašević nego TOMAŠIĆ.
Komentar od: | Komentirano: 8. prosinac 2010. 9:26
Napokon jedno realno i pošteno zasluženo priznanje.Gos. TOMAŠEVIĆ ga je sigurno zaslužila dajući sebe i sigurnost svoje dijece za boljitak i zdravlje druge dijece.Znamo NAŽALOST a na SRAMOTU njezinih glasača u Dubrovačkoj županiji kako su je nagradili ne samo da nije prošla izborni prag nego joj nisu dali niti podršku kako ni političarki tako ni kao čovijeku.Da je na njezinom mijestu kojim slučajem bila V. PUSIĆ to bi se kovalo u zvijezde novinari bi je hvalili do ljigavosti.Još jednom svaka čast gospođo TOMAŠEVIĆ!!!
Komentar od: uhro | Komentirano: 8. prosinac 2010. 8:43
Ne znam čime je Miljuš zaslužio ali Tomašićka zasigurno je ...
Za razliku od budaletine Mesića koji je odlikovanja davao bivšim komunistima a oslobađao one zatvorenike koji su mu to platili Josipović je odlikovao Kostelića Antu a sada i Tomašićku za što mu odajem priznanje.
Još neka se okrene predizbornim opravdanjima tj antikorupcijskoj borbi umjesto bratstva i jedinstva od kojega možemo samo izgubiti i sve će biti ok.
Komentar od: Delić | Komentirano: 7. prosinac 2010. 23:24
Osobno ne podržavam agnostika Josipovića za predsjednika niti držim da je on dobar izbor za predsjednika, ali svaki narod zaslužuje onakvu vlast kakvu sam izabere, a kako sam ja legalista svakako mu priznajem pravo na mjesto predsjednika svih Hrvata i ostali građana Hrvatske države.
Vrijeme će pokazati dali je on bio pravi izbor, ali svakako ovim postupkom dokaziva da je predsjednik svih Hrvata a ne samo manje isfrustrirane grupe građana kao što je bio mesić, i da ima osjećaja za trenutak, što je jako bitno za predsjednika.
Čestitam gospođi Ruži Tomašić i držim da je svakako zaslužila priznanje za svoj pošten i prema domovini odan rad, i nadam se da će istinski domoljubi koji vjeruju u Starčevićev nauk o Hrvatskoj državotvornosti i pravu Hrvatskoga naroda na samostalnu državu, prepoznati u gospođi Ruži istinskoga i pravednoga borca za Hrvatsku domovinu i Hrvatski narod, a ovo priznanje predsjednika agnostika Josipovića neka bude znak za okupljanje pravih i iskrenih domoljuba oko gospođe Ruže, i da joj pomognu da vrati glas Hrvatskoga naroda u Hrvatski Sabor kroz istinski i nepatvoreni pravaški nauk koji nesumljivo pripada svim državotvornim i domoljubnim Hrvatima.
Držim da je dobar potez predsjednika Josipovića u ukazivanju na bezličnost političke scene, i potrebe ujedinjavanja pravaških opcija ka kvalitetnijem i pravednijem političkom vodstvu Hrvatske države u predstojećim preslagivanjima regije.

Veliki plus za predsjednika, a čestitka i podrška u radu gospođi Ruži Tomašić.
Komentar od: | Komentirano: 7. prosinac 2010. 18:04
Kako nije nagrađena Vesna Balenović ??? Čime se zamjerila predsjedniku ?