StoryEditorOCM
DalmacijaU kategoriji turističko-ugostiteljskih škola, pobjedu odnijeli mladi splitski kuhari,a među profesionalcima slavila trogiranka

Najbolji bakalar pripremili Wallner škola i Franka Buble

Piše PSD.
12. prosinca 2010. - 13:16

Pobjedu za najbolji bakalar u kategoriji turističko-ugostiteljskih škola na Drugoj bakalarijadi, jedinstvenoj manifestaciji koja se u organizaciji PZ “Rašeljka” održala u Trogiru, odnijela je Wallner škola iz Splita, drugo mjesto pripalo je školi iz Omiša, a treće iz Biograda.

Prema odluci Ocjenjivačkog suda koji su činili vrhunski poznavatelji gastro-kulinarskih umijeća Veljko Barbieri, Zlatko Gall i Marko Perić, u kategoriji kuhara profesionalaca prvo mjesto zauzela je Franka Buble iz Trogira koja je i lani bila pobjednica, drugo mjesto pripalo je Biserki Šmit iz Šibenika, a treće Dejanu Šperku iz Hvara.

Na gastrostolu pod nazivom “Badnja večer” najuspješnija je bila Daša Bedalov iz Splita, potom Davor Kostović iz Trogira te Štefica Guina iz Trogira.

Tradicionalnu i modernu kuhinju najbolje je “sljubila” Franka Buble koja je za glavno jelo pripremila lignje s bakalarom i pršutom na podlozi od čičera i bakalara s umakom od poriluka te tortu od blitve. Složencom od bakalara gosti su se oduševili.

To je tradicionalno šibensko jelo, kaže njegova kuharica Biserka, koja je recept naslijedila od bake i majke, i u čijoj familiji nema šanse da se jede bakalar na drugi način.

g.dragan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:28