Pobjedu za najbolji bakalar u kategoriji turističko-ugostiteljskih škola na Drugoj bakalarijadi, jedinstvenoj manifestaciji koja se u organizaciji PZ “Rašeljka” održala u Trogiru, odnijela je Wallner škola iz Splita, drugo mjesto pripalo je školi iz Omiša, a treće iz Biograda.
Prema odluci Ocjenjivačkog suda koji su činili vrhunski poznavatelji gastro-kulinarskih umijeća Veljko Barbieri, Zlatko Gall i Marko Perić, u kategoriji kuhara profesionalaca prvo mjesto zauzela je Franka Buble iz Trogira koja je i lani bila pobjednica, drugo mjesto pripalo je Biserki Šmit iz Šibenika, a treće Dejanu Šperku iz Hvara.
Na gastrostolu pod nazivom “Badnja večer” najuspješnija je bila Daša Bedalov iz Splita, potom Davor Kostović iz Trogira te Štefica Guina iz Trogira.
Tradicionalnu i modernu kuhinju najbolje je “sljubila” Franka Buble koja je za glavno jelo pripremila lignje s bakalarom i pršutom na podlozi od čičera i bakalara s umakom od poriluka te tortu od blitve. Složencom od bakalara gosti su se oduševili.
To je tradicionalno šibensko jelo, kaže njegova kuharica Biserka, koja je recept naslijedila od bake i majke, i u čijoj familiji nema šanse da se jede bakalar na drugi način.