StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanosti uz dan općine i blagdan nebeskih zaštitnika

DANI FEŠTE Dugopolje gradi i - slavi

Piše PSD.
28. rujna 2010. - 11:02
Dugopoljske svečanosti užežin Dana općine i blagdana njezina zaštitnika sv. Mihovila i suzaštitnika sv. Jeronima u punom su jeku.

Ovog će se utorka u prijepodnevnim satima, od 8 do 12, u školskoj sportskoj dvorani OŠ “Dugopolje” održati akcija darivanja krvi pod sloganom “Dar od srca”. Ipak, najsvečanije će biti u kasnijim popodnevnim i večernjim satima.

Naime, u 18 sati je obilježavanje početka radova na izgradnji i rekonstrukciji Ulice sv. Mihovila, Zvonimirove, u ukupnoj dužini od 3000 metara, u okviru čega će se izgraditi fekalna i oborinska kanalizacija, vodovod, telefonija, javna rasvjeta i nogostup s biciklističkom stazom, a bit će posađen i drvored. Vrijednost radova iznosi oko 19 milijuna kuna.

Pola sata poslije počet će svečana sjednica Općinskog vijeća u novouređenom prostoru Doma kulture, na kojoj će predsjednik Općinskog vijeća Joško Čelan i općinski načelnik Zlatko Ževrnja iznijeti analizu rada u protekloj godini, s programima i aktivnostima za sljedeće razdoblje.

Sjednici će, kako se očekuje, nazočiti brojni načelnici i gradonačelnici iz susjedstva, županijski i državni dužnosnici.

U dugopoljskom Domu kulture u 20.15 sati otvorit će se izložba skulptura akademskoga kipara Andrije Krstulovića.

ž.r.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:11