Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Hrvatska

Objavljeno 19.07.2010. u 11:01

Liberali optužuju: Darinko Kosor prodao se SDP-u za mjesto u Vladi

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor prevario je premijerku obećavši joj čvrstu suradnju. Iskoristio je rodbinske veze s Jadrankom Kosor, a na njegovu priču je nasjela i Đurđa Adlešič. Sada govori da je očistio stranku od foteljaša, a sve je napravio zbog toga jer mu je prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović usmeno obećao tri mandata i mjesto potpredsjednika Vlade - ispričala nam je nekolicina liberala razočarana i ogorčena posljednjim događanjima u stranci i ponašanjem svog šefa Darinka Kosora, piše Jutarnji list.

Kažu kako su šokirani svime, a posebno činjenicom da je HSLS preko noći postao neparlamentarna stranka. - Za sve što se dogodilo kriv je Darinko Kosor - ističu i prepričavaju nam što se događalo nekoliko dana prije i poslije odluke HSLS-a da napusti vladajuću koaliciju.

- Osjećamo se prevareno jer smo, kao prvo, o izlasku iz koalicije doznali iz novina, a ne od svog šefa koji se s nama o tome uopće nije konzultirao - kažu liberali s kojima smo posljednjih dana razgovarali.

Đurđa Adlešič i ostali iz vrha stranke molili su ga da odgodi odluku na tridesetak dana, kako bismo se posložili i dogovorili. Htjeli smo razgovarati s ljudima na terenu i objasniti što se događa. Zapravo, tražio se minimum korektnosti, ali Kosor je sve to odbio. Rekao je: “Ne - sve ili ništa”. I Čehok ga je pitao zašto to radi i gdje je tu logika, a Kosor mu je bahato kazao - “Ja sam tako odlučio”, prepričavaju nam liberali detalje sukoba sa šefom.

- Kosor rastjeruje ljude koji su bili brend naše stranke, ljude koji su mu dali stranku na pladnju. On za sebe misli da je veliki mag, a nema ni potrebno obrazovanje. U posljednje vrijeme najbliži mu je suradnik i savjetnik Darko Bajto iz Osijeka - kažu nezadovoljni HSLS-ovci. Tvrde i kako im se šef ovih dana ne javlja na telefonske pozive i da oko sebe okuplja neke nove, nepoznate ljude.

- Ponaša se samovoljno i, zapravo, privatizira stranku. Ljudi su ogorčeni, posebno oni na terenu, tvrde HSLS-ovci koji će, navodno, na sastanku predsjednika županijskih organizacija zatražiti ostavku Darinka Kosora.


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: antisa114 | Komentirano: 19. srpanj 2010. 14:31
Vrime će pokazat, uskoro!