StoryEditorOCM

Nije uspio ni četvrti pokušaj prodaje Dalmatinke nove: nitko neće bivšu tvornicu braće Ladini

Piše PSD.
14. srpnja 2010. - 14:40

Nije pristigla ni jedna ponuda za kupnju Dalmatinke nove d.d. u stečaju ni poslije četvrtog po redu javnog natječaja Trgovačkog suda u Splitu.

Sudac Ivan Basić i stečajni upravitelj Vedran Šeparović u nazočnosti članova Odbora vjerovnika i dijela bivših radnika Dalmatinke nove u srijedu su konstatirali da, unatoč drukčijim najavama i propitivanjima posrednika navodno ozbiljnih investitora, nitko nije zainteresiran za kupnju nekadašnje sinjske tvornice.

U dosadašnja četiri natječaja sudu je pristigla jedino ponuda zagrebačke tvrtke Unitas koja je za Dalmatinku novu kao tehnološku cjelinu ponudila 7 milijuna kuna uz obvezu da u roku od 6 mjeseci pokrene proizvodnju te da u konačnici osigura zapošljavanje 200 radnika.

Odbor vjerovnika u kojemu glavnu riječ vode predstavnici bivših radnika nije mogao prihvatiti takvu ponudu jer osim već ostvarenog zakonskog minimuma od dobijenog novca radnicima ne bi pripalo ni lipe.

U srijedu se na splitskom sudu pojavio Klaus Broda iz tvrtke Vabro sa sjedištem u Zagrebu koji je, navodno, posrednik potencijalnih investitora iz Njemačke.

Broda je još jednom ustvrdio da ima kontakt s njemačkim investitorima koji bi u dijelu sinjske tvornice željeli nastaviti s proizvodnjom konca dok bi u drugom nekorištenom dijelu proizvodili nešto drugo.

U obraćanju Odboru vjerovnika, sucu Basiću i stečajnom upravitelju Šeparoviću posrednik Broda je kazao da će do kraja srpnja nastojati dovesti njemačke investitore u razgledavanje Dalmatinke, a u istom roku sudu će dostaviti i pismo namjere.

Toni Paštar
foto: arhiv cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:27