StoryEditorOCM
Dalmacijaumjetničke radionice u starom gradu okupile djecu iz cijele hrvatske

Faros postao grad štafelaja

Piše PSD.
11. srpnja 2010. - 11:28

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay iz Zagreba, i ove je godine organiziralo “Kreativni suncobran” u Starom Gradu, gdje se okupilo 30-ak djece s posebno izraženim vizualno-oblikovnim sposobnostima iz cijele Hrvatske.

U likovne radionice, te radionice modnog dizajna, povijesti umjetnosti i engleskog jezika, bila su uključena djeca u dobi od osam do 16 godina, a s njima su radile ravnateljica mr. sc. Ljiljana Zaninović Tanay, Anica Popović i Nelka Čular. Među polaznicima “Suncobrana”, koji je, kao i prije, završio prigodnim izložbama, također je pet učenika nagrađenih na natječaju za najbolji likovni rad, što ga već tradicionalno organizira Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe (UHULI) pod nazivom “Tradicija i suvremenost – otvori oči i vidi svijet”, ali i starija grupa od osam polaznika tečaja s kojima radi Emil Robert Tanay, stručni pedagoški voditelj programa i redoviti profesor ALU-a Sveučilišta u Zagrebu, tako da je drevni Faros posljednjih dana zapravo bio grad štafelaja.

- Ipak, to nije sve jer u Hektorovićevu gradu u suradnji s UHULI-jem i Udrugom odgojitelja dječjih vrtića organiziramo stručni skup u dva dijela: “Sretna se djeca po crtežu poznaju – likovni govor u prevenciji i terapiji traumatizirane djece” (8. - 18. srpnja). Skup je namijenjen odgojiteljima u dječjim vrtićima te učiteljima u ustanovama za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a očekujemo čak 70-ak sudionika – najavio je profesor Tanay.

mirko crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:35