StoryEditorOCM

Sinj: 'Autoprijevoz' dokapitaliziran sa 26 starih autobusa

Piše PSD.
2. srpnja 2010. - 22:03
Skupština Autoprijevoza Sinj u petak je donijela odluku o prihvaćanju dokapitalizacije od strane strateškog partnera "Prometa" iz Makarske sa 26 autobusa. To je poslije zasjedanja skupštine objavio sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

- Strateški partner unio je u tvrtku 26 autobusa vrijednosti 7 milijuna kuna i na taj bi način dokapitalizacija trebala biti završena. Nema razloga da ne vjerujemo sudskom vještaku koji je utvrdio da je 26 autobusa ušlo kao dio priče o konsolidaciji i ulasku strateškog partnera – kazao je Glavan najavljujući da će o svemu izvijestiti ministra Ivana Šukera i Gradsko vijeće Sinja na prvoj sjednici.

Glavan je također najavio da će u skladu s ugovorom Grad ponuditi "Prometu" iz Makarske otkup preostalog udjela u Autoprijevozu Sinj koji je, po riječima sinjskog gradonačelnika, smanjen sa 19,6 posto već 11,6 posto.

Bit će zanimljivo što će na sve ovo reći Vlada RH, Gradsko vijeće i sindikati Autoprijevoza. Ugovorom iz 2005. godine strateški partner "Promet" obvezao se unijeti u Autoprijevoz ukupno 16 autobusa vrijednih 13 milijuna kuna.

Na to u svom pismu upućenom početkom prošlog mjeseca Gradu Sinju, Autoprijevozu i Prometu podsjeća i ministar financija Ivan Šuker.

Sindikati su u četvrtak upozorili da će "Promet" dokapitalizirati Autoprijevoz "starim karubelinama". To se, čini se, ostvarilo, što je sudeći po izjavi poslije skupštine podržao i gradonačelnik Glavan. Hoće li ovim u Sinju biti stavljena točka na slučaj Autoprijevoz ili će doći do još veće eskalacije ostaje da se vidi.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:43