StoryEditorOCM
DalmacijaBit će i sunca

Nakon ljetnog vikenda ciklona Robert donosi jugo i oblake

Piše Ojdana Koharević
30. svibnja 2016. - 10:25
split_oblaci4-190216

Oblaci su označili početak ovog zadnjeg svibanjskog dana, a oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima pratit će nas cijeli dan. Mogućnost za slabu kišu ili prolazan pljusak s grmljavinom postoji samo ponegdje u zaleđu Kvarnera i u srednjoj Dalmaciji, uglavnom u prvom dijelu dana, a to pogoršanje stiže sa ciklonom Robert.

U većini krajeva puhat će slabo do umjereno jugo i lebić, ali će kasno navečer ponegdje na zapadnoj obali Istre zapuhati jak lebić s olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17, uz obalu i na otocima od 17 do 21, a najviše dnevne temperature, prema prognozi Crometea, od 22 do 26 stupnjeva.

Pravo ljetno vrijeme i temperature iznad 30 stupnjeva donio je zadnji svibanjski vikend, a najtoplije je bilo na Bilogori s 31.5 stupanj Celzijusov.

I u nedjelju su u mnogim krajevima unutrašnjosti dosegnute najviše dnevne temperature od 30 stupnjeva, dok je na moru bilo malo svježije. Tako je i u Zagrebu (Maksimir) sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 stupnjeva zabilježen prvi ovogodišnji vrući dan. Time je ispunjen svibanjski prosjek od jednog takvog dana u mjesecu.  Po podacima DHMZ-a  najtopliji je bio Daruvar s 31.5 stupanj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:35