StoryEditorOCM
Dalmacijavrijeme

Kakav petak, takav i vikend

Piše PSD.
8. siječnja 2016. - 09:37
Nakon sunčanog četvrtka, u Dalmaciji je osvanuo tmuran, promjenjiv dan, a ponegdje je bilo i kiše. Takvo promjenjivo vrijeme označit će cijeli dan, bit će kiše, no ponegdje i kraćih sunčanih razdoblja.

Za razliku od četvrtka s burom i prohladnim jutarnjim temperaturama već u noći je na naše područje pritjecao sve topliji zrak s jugom što se najbolje vidi po jutarnjim temperaturama iznad nule, a najtoplije je jutros, ćak 12 stupnjeva na Visu i Palagruži. Na Dugom otoku je jutros 11 stupnjeva koliko je jutros izmjereno u uvali Lučice na Braču, a meteorološka postaja pljusak.com jutros na Lastovu mjeri 10 stupnjeva što je za 5 stupnjeva Celzijusovih toplije od jučerašnjeg jutra.

Toplo je posvuda uz obalu i na otocima, u Korčuli je 10 stupnjeva, 9 stupnjeva je jutros u Šibeniku,8 u Zadru, 7 u Solinu koliko je jutros i u Splitu. Najhladnije je i jutros u Zagori, Imotski mjeri 5 stupnjeva, Lovreć 4 stupnja Celzijusova, a Sinj je jutros s 2 stupnja Celzijusova iznad nule najhladnije mjesto u Dalmaciji. Osim u Dalmaciji, mjestimice je zahladilo u unutrašnjosti zemlje, no Slavonija se i jutros probudila okovana minusima, a najhladnije čak 8 ispod nule je u Osijeku.

Do kraja dana slično, promjenjivo vrijeme, s kišom, takav će biti i vikend, tlak će padati što nije dobra vijest za meteropate, dok naznaka za anticiklonu nema do daljnjega.

OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: ZVONIMIR BARIŠIN / EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:16