StoryEditorOCM
Dalmacijaopasna raskrižja

Mještani Poljica i Krivodola: Blokirat ćemo promet prema autocesti i moru!

Piše PSD.
16. srpnja 2015. - 19:37
Našem strpljenju je došao kraj. Pokušali smo na stotinu načina, molili, molio je i načelnik naše općine, pisali smo na razne strane, ali nitko nas ne čuje. Ne želimo izgubiti glavu ni mi, ni naša djeca, stoga nam preostaje jedini i, čini se kod nas najučinkovitiji način - blokirat ćemo prometnicu Grubine - Zagvozd i tako ukazati javnosti na naš problem.

Kratki je to zaključak s izvanrednog zbora mještana, predstavnika mnogih zaselaka Poljica i Krivodola u općini Podbablje. Njihove muke zovu se dva-tri kilometra državne prometnice koja od Grubina vodi do autoceste u Zagvozdu i Tunela “Sveti Ilija”.

Tom prometnicom sada u sezoni dnevno prođe i pet tisuća automobila, a u samo kilometar i pol pet je vrlo opasnih razkrižja koja nisu obilježena. Dugačke kolone automobila jednostavno poput puža gmižu od Novaka, gdje je opasno raskrižje, do zaseoka Gudelji uskom i opasnom prometnicom, dok iz okolnih zaselaka izlaze pješaci i automobili.

Prazna obećanja


- U nedjelju ćemo blokirati promet tom prometnicom u najfrekventnijem vremenu prolaska automobila. Bit će to simbolično, a ako se nešto hitno ne poduzme i nakon toga ne osigura normalan protok vozila i sigurnost pješaka s nogostupima i obilježenim raskrižjima, blokirat ćemo je i duže, ne samo automobilima nego će doći narod cijelih Poljica i Krivodola - poručuju ogorčeni mještani.

Spomenimo da je i načelniku Općine Podbablje Mariju Ujeviću do sada nekoliko puta obećavana kompletna rekonstrukcija toga dijela prometnice, kao i rješenje opasnog raskrižja u Grubinama, no od toga nije bilo ništa.

Piše i snimio Braco ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:58