StoryEditorOCM
DalmacijaGUŽVA U DOKOVIMA

‘Kapetan Mrs’ spreman za gašenje bodulske žeđi

Piše PSD.
7. srpnja 2015. - 10:40
Unatoč visokim temperaturama nema predaha za trogirske škverane koji su ovih dana angažirani na remontima više brodova od kojih posebnu pažnju privlači veteranski vodonosac “Kapetan Mrs” u vlasništvu splitske tvrtke “Karaman”.

Na tom će se nekadašnjem vojnom tankeru, izgrađenom davne 1953. godine u Splitu, obaviti redoviti godišnji pregled kako bi idućih vrućih tjedana i mjeseci mogao prevesti spasonosne “kubike” vode u gustirne na žednim dalmatinskim škojima.

Istovremeno, u “Brodotrogirovu” velikom doku se servisiraju albanski tegljači “Iliria” i “Adriatik”, te nekadašnji “Jadrolinijin”, a sada “Viaduktov” trajekt “Žigljen” na kojem je potrebno završiti prethodno započete radove na propulziji koje će zbog specifičnosti sustava obaviti ovlašteni serviser u aranžmanu brodara.

Dva remorkera plove u floti kompanije “Anijet e Sherbimit Detar” iz Drača, a u dok su uplovili radi redovitoga godišnjeg održavanja što ponajprije predviđa zaštitu podvodnog dijela trupa i izmjenu cink-protektora. Na “Iliriji” izgrađenoj 1979. godine u Italiji će se izmjeriti debljina limova, demontirat će se i pregledati sapnice, a izvući će se vijčana osovina.

J. BREŠAN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:19