StoryEditorOCM
DalmacijaMakarska

Zeleni otok se izmješta jer je na privatnom zemljištu

Piše PSD.
8. ožujka 2015. - 10:01

Prije samo dvije godine na predjelu Istok postavljeni su ekološki otoci za otpad, na raskrižju pokraj dječjeg vrtića, trgovina i srednje škole, no sada su uklonjeni zbog izgradnje dviju stambenih zgrada. Na pitanje o premještanju kontejnera, koje je postavio oporbeni HDZ, odgovorili su gradonačelnik Tonči Bilić i njegova zamjenica Lori Veličković.

Bilić je samo detektirao da će se “problem ubrzo riješiti”. Lori Veličković objasnila je da je zeleni otok bio postavljen na privatnom zemljištu na kojemu se sada grade stambene zgrade, te su zbog toga investitori zahtijevali njegovo uklanjanje. Ne zna se na temelju koje su odluke kontejneri bili postavljeni, rekla je dogradonačelnica.

Od direktora “Makarskoga komunalca” Čede Crljena doznali smo da je pronađena nova lokacija i da će problem selektivnog odlaganja kućnog otpada na Istoku uskoro biti riješen. Međutim, nitko ne govori o šteti zbog nemara u planiranju. Naime, izgradnja zelenog otoka zajedno s nabavom kontejnera košta 170 tisuća kuna. Najmanje 30.000 kuna stoji priprema terena, jer će kontejneri biti dijelom ukopani. Znači, postavljanje kontejnera na Istoku koštat će 60.000 kuna, od čega je pola iznosa već nepotrebno potrošeno.

Makarska je do sada na postavljanje zelenih otoka potrošila dva milijuna kuna, a od tog je iznosa Fond za zaštitu okoliša financirao 40 posto troškova.


A. DRAGIČEVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:32