StoryEditorOCM
DalmacijaZALJUBILA SE

Iz Njemačke se vratila po psa lutalicu u Kaštela

Piše PSD.
24. listopada 2014. - 14:23
Ovoga ljeta lutao je napušten po trogirskim ulicama. Jučer je križanac labradora dobio ime, zove se Lonely, i novu vlasnicu, Lenu Puttkammer, koja ga je upravo tijekom ljetovanja u Trogiru pronašla i dovela u kaštelansku Zakladu za zaštitu životinja. Nije mogla odoljeti, pa se iz Njemačke vratila po psa, u kojeg se, kaže, zaljubila na prvi pogled

- Ja vam ne mogu opisati kako sam bila tužna kad sam ga Ovoga ljeta ugledala izgubljenog na trogirskim ulicama.Odmah sam ga odlučila maknuti s ulice i dovesti u apartman koji smo ja i prijateljica iznajmile.Vlasnik se nije nimalo protivio, čak nam je pomogao da dođemo do ustanove koja skrbi o napuštenim životinjama. Stupile smo u kontakt s azilom za životinje i volonter Zaklade stigao je po psa. Vjerovale smo kako je na sigurnom i bile smo sretne što smo ga makle s ulice - kazuje Lena Puttkammer.

- Nakon što sam se vratila u Njemačku, bezbroj puta mi je pao na pamet. Razmišljala sam što napraviti. Ljubav prema toj životinji je prevladala. Odlučila sam kupiti avionsku kartu sebi i prijateljici Janini... - kaže Lena koja je s Lonelyjem jučer imala dirljiv susret nakon kojega je zrakoplovom za Njemačku odletjela kući gdje ju čekaju još dva kućna ljubimca, pas i mačka.

- Cijela priča oko ovog psa još me više povezala s Hrvatskom. Još sam više zavoljela vašu zemlju - kazala nam je prije leta za Njemačku.

Mačić putuje u London


Upraviteljica Zaklade za zaštitu životinja Barbara Filipović kaže nam kako je ovo prelijepa gesta koja ih je dirnula.

- Nije ovo jedini slučaj gdje nam strani turisti dovode napuštene životinje. Ovo je zapravo dokaz da ljudi bezrezervno vole ta stvorenja, a Lena je ovog labradora zavoljela u samo 24 sata, koliko je bila s njim kada ga je pronašla. Imamo slučaj i malenog mačića, kojega su engleski turisti Ovoga ljeta pronašli na Hvaru.

Donijeli su nam ga kako bi mu spasili život, a malo nakon toga stupili su s nama u kontakt radi udomljenja. Tako će maleni Šugi u prosincu letjeti za London kod obitelji koja ga je i spasila i koja mu je već rezervirala avionsku kartu - kaže Filipović.

JAKOV ŽARKO
FOTO: ANTE ČIZMIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:29